Euron fasas ut?

Det blir kort idag, inte på grund av brist på uppslag utan brist på tid.

EU-kommissionen varnar för ekonomin i Italien och Spanien (känt) samt Frankrike! Återstår alltså Tyskland att betala för hela Europa. Samtidigt säger fransmännen att de minsann inte tänker låta Tyskland bestämma.

Problemen ligger alltså i öppen dager och det är egentligen inte pengarna det handlar om. Det är istället gamla kända kulturella, filosofiska och politiska skillnader det handlar om. När dessa skillnader ska värderas i euros och cent ställs alla motsättningar på sin spets. Möjligen visar det att EU som fredsprojekt förutsätter en begränsad integration mellan länderna, stor respekt för nationella särarter och endast en mycket långsam, naturligt framväxande gemenskap.

 

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Euron fasas ut?

  1. Samuel af Ugglas skriver:

    “Det är istället gamla kända kulturella, filosofiska och politiska skillnader det handlar om”.
    Räknas politiker och journalisters hetsjakt på egendomsägares tillgångar dit? Allas tillgång till allt? Ingen privat eller enskild sfär längre? I skön förening anser dom att all egendom var den än befinner sig tillhör staten. När vi den gången det sig begavs drömde om att få slippa undan det socialistiska oket som medlemmar i den svenska nationen var det en positiv uppfattning, men ack vad vi har blivit bedragna.

  2. mats skriver:

    Kanske kommer en tillnyktring inom EU snart. Idag bildades ett nytt parti i Tyskland, Alternative für Deutschland. De vill snarast ta Tyskland ur euron. När tyskarna får sköta sitt eget själva kanske vi kan hoppas att socialismen inte kan snylta på tysk ekonomi för sina konfiskatoriska ränker.

Kommentarer inaktiverade.