Systematiserad energisvält

Trots sommarens nyhetstorka, eller är det verkligen så? är inte problemet att finna saker att skriva om, problemet är att hinna med. Den här artikeln har i princip varit klar ett tag, men, men, nåväl, här den.

Den 15 juli (igår) ska medlemsländernas ansvariga tjänstemän mötas för att diskutera samordning av europeisk energi och klimatpolitik. Ett PM har skickats ut, med mål och frågor som ska behandlas på mötet. Ett viktigt ord som återkommer ofta i texten är ”streamlining” av regler, övervakning och åtgärder. Jag tolkar ordet som att det egentligen betyder likriktning.

Arbetsgruppen lyder under Kommissionen. Förberedelser har skett med minstrar och andra ledare sedan en tid tillbaka. Den 25 februari i år beslutades att en likriktning av medlemsstaternas energipolitik ska genomföras. Mötet den 15 juli är bara ett i raden av möten som ska genomföra detta.

Arbetet har fem integrerade mål:

 1. energisäkerhet, solidaritet och tillit
 2. en fullt integrerad europeisk energimarknad
 3. energieffektivisering som bidrar till minskad efterfrågan
 4. koldioxidreducering
 5. forskning, utveckling och konkurrenskraft

Gruppen skall även diskutera sanktioner och straff mot de länder som inte lever upp till sina påtvingade löften. Särskilt de gröna grupperna efterlyser hårda tag på det området.

En närmast oundviklig konsekvens för Sverige lär vara kraven på att vi ska ställa upp med både billig baskraft och reglerkraft när de andra ländernas gröna satsningar fallerar.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 svar på Systematiserad energisvält

 1. JIMMY skriver:

  Låter som monopol och en kartell!!

 2. Åke Sundström skriver:

  Saknade bara den logiska och för dig troligen självklara slutsatsen: Ut ur EU, den parasitära fattigdomsunionen, detta dåraktiga miniGosplan, stalinismens oblodiga men i övrigt närstående arvtagare.

  • mats skriver:

   Ja, just det. I mitt stilla sinne knackade jag mig lätt på tinningen och citerade Asterix och Obelix när jag tänkte att ”toc-toc, de där kommissionärerna, det är allt ena lustiga ena det.”
   Vilket naturligtvis betyder att dem vill jag inte ha något att göra med. Det har varit uppenbart en längre tid att jag gick på en nit när jag röstade ja till EU, eller var det EG?
   Sverige ut ur EU! Det betyder även EU ut ur Sverige!

 3. Thomas Gunnarson skriver:

  Denna process ser man över hela världen. Storkapitalet smälter ihop med staten och den lilla människan bli ännu mindre och svagare. Sitter man på några hektar så gör det inte saken bättre…
  Motorn i detta är urbaniseringen som rullar på tills de tärande stadsbildningarna inte längre kan försörjas av den närande landsbygden.
  När det sker vänder processen…
  Fast det har kanske redan inträtt..?

  • Samuel af Ugglas skriver:

   Enligt dagens ATL finns det 16.300 heltidslantbrukare av ca 67.500 med anknytning till livsmedelsproduktion och antalet minskar. (Sveriges befolkning lär vara över 9 miljoner)
   Det går knappast en dag utan att en politiker, skattefinansierade oavsättlig tjänsteman eller media hackar, kränker eller förnedrar landsbygdsbefolkningen och samtidigt inbillar dom sig att vi skall förse dom med livets nödtorft samtidigt som vi blir utplundrad med hjälp av skatter på pengar och egendom.
   Socialisten Tore Hult i Alingsås vädjar om förbarmande av någon vänligt sinnad djurhållare som kan ta hand om Vänekor under vintern så det konfiskerade Nolhagareservatet kan betas nästa år igen annars slaktas de ut och 1.000 Alingsåsbor kommer att protestera. Klarar socialisten pressen från svältande Alingsåsbor eller räddar bonden honom som så många gjort tidigare med känt resultat? Långsam förintelse kallar jag det för.

 4. Fruktansvärt! Inte nog med att EU kostar pengar nu skall naturtillgångarna fördelas över hela biten bara sämre för oss. Och sedan om det nu är så viktigt med samordning varför driver vi i Sverige vissa politiska särintressen exempelvis: alkoholregleringen och invandringen. In absurdum åt olika håll och definitivt apart från EU.

Kommentarer är stängda.