Var finns de borgerliga debattörerna?

Varför låter våra borgerliga politiker precis som socialisterna? De extrema vänsterpolitikerna och vänsterjournalisterna tillåts oemotsagt haspla ur sig vilka dumheter som helst. Extrema vänsteråsikter framställs som det normala.

Alla så kallat borgerliga politiker jag hör, försvarar den stora staten, försvarar de socialdemokratiska kollektivistiska projekten. De försvarar folkhemmet, inte som det utlovades i Per Albin Hanssons berömda tal, utan folkhemmet med de fel och brister som med åren staplats på varandra. Man försvarar förtrycket av individen, förtrycket av oliktänkande, äganderättens förverkande, försvarar tvångskollektiviseringen, förnekar individens personliga ansvar, förnekar familjens betydelse, jamsar med i HBTQ som det normativa, godtar klasskampsretorik till och med när det inte ens handlar om klass. Med mera i all oändlighet.

Var finns analysen av vad denna vänsterpolitik leder till? Var finns självkritiken av vad den egna politiken lett till de senaste 60 åren? Var finns skärskådandet av vad den egna förda politiken har möjlighet att leda till, som bäst, som sämst? Var finns det kritiska tänkandet kring svensk självständighet visavi FN, EU och andra organisationer med ambitioner till världsstyre?

Jag skickade e-post till en ung-medelålders känd borgerlig rikspolitiker med hög svansföring i bloggosfären, med ungefär hälften av dessa frågor. Jag har inte ännu fått något svar.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

13 svar på Var finns de borgerliga debattörerna?

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Det räcker med att läsa SvD Per Gudmundson “Var går välfärdens gräns” så förstår vi varför!
  Det är lite skillnad i klartext när man kommer på den andra sidan Atlanten:
  http://www.breitbart.com/big-government/2015/07/28/mark-levins-message-to-america-plunder-and-deceit/

  • mats skriver:

   Spännande att sådana skribenter som Per Gudmundson och Vidar Andersson börjat ställa frågor. Det är på tiden!

  • Errbe skriver:

   Tack för länken !

   Jag noterade särskilt:

   “Wait until we learn a central government of consolidated powers and impenetrable bureaucracy has grown so powerful that it no longer even pretends to care what voters think about any issue of substance.”

   Som vanligt är nog Sverige föregångslandet. Vi har ju DÖ ! !

   • robert skriver:

    USA har haft sin egen DÖ rätt länge nu.

    REP och DEM.

    (Rent allmänt tycker jag att många av er har en romantisk, idealiserad bild av hur saker och ting går till over there.)

    • mats skriver:

     Jo, bilden kan nog sägas vara idealiserad. För vi utgår från möjligheterna givna i den amerikanska konstitutionen. Men om du hängt med så ser du att även vi kritiserar hur amerikanerna själva försnillat det arv FF lämnade efter sig.
     Dock finns två amerikanska saker att önska sig att vi hade även här, en bättre författning och en öppnare debatt.

 2. akesundstrom skriver:

  En av dina mest drabbande texter, Mats. Jag betvivlar att Per Gudmundson eller Vidar Andersson skulle våga uttryckta sig så kristallklart som du. Fast välkommet och kanske gott nog att de utmanar några av alla dessa tabun. Likväl, som Samuel helt riktigt påpekar, är här knäpptyst jämfört med den vitala debatten i USA. Men dessvärre tycks inte heller denna intellektuella pluralism påverka politiken i så hög grad som man kunde förvänta sig. Dårskapen regerar även i Washington, dock inte lika fullständigt som på Helgeandsholmen eller i Bryssel.

 3. Anders Rydén skriver:

  De finns, men inte på twitter och MSM.
  På denna sidan under rubriken blogroll finns en hel del av de borgerliga debattörerna.

  Det kanske snarare, och nu slänger jag bara ut en hypotes, är så att de borgerliga debattörerna har sökt sig till Internet i stället.
  De har kanske helt enkelt valt att överge gammelmedia för att kunna etablera sig ordentligt på Internet?
  SD har definitivt lyckats bra med den strategin.

  För övrigt vill jag passa på att tipsa om en bra borgerlig debattör.
  http://fnordspotting.blogspot.se

 4. Thomas Gunnarson skriver:

  Jag trodde på den vanliga höger-vänsterskalan innan jag läste avhandlingen “Ett folk av mänsklig granit” och sedan insåg jag att Sverige är fascismens hemort på Jorden. Så det vi kallar “vänster” är nordeuropeisk fascism… Och det vi kallar “höger” är också nordeuropeisk fascism…
  Värdekonservatism eller sydamerikansk vänster har ingen plats i svensk kultur.
  Här är allt fascistiskt…

 5. akesundstrom skriver:

  Mest förvånande är väl att gamla konservativa stöttepelare som Mats Johansson (SvD:s f d chefredaktör) och Gunnar Wallmark hukar i riksdagsbänkarna och bidrar till att en socailistisk statskupp som fått det passande namnet DÖ. Och att även en del statsvetarprofessorer (Leif Lewin bl a) hyllar detta författningsvidriga och djupt odemokratiska agerande.

  • mats skriver:

   Är det Reinfeldts partipiska som fortfarande viner över “knapptryckarkompaniet”?

   • akesundstrom skriver:

    Tydligen, men duger det som ursäkt för deras tystnad och medlöperi? Bara två (helt nyvalda) moderater vågade sätta ner foten. Har skamlösheten inga gränser? Tack och lov att i varje fall SvD:s ledarsida till sist reagerade, men även det satt långt inne.

 6. Upprörd fastighetsägare med mark och skog skriver:

  I Per Gudmundsons ledare i SvD idag framgår det att en av de två som anhållits i Gbg för att ha slagits för IS, sitter i rullstol efter en huvudskada han ådrog sig då. Eftersom han är svensk medborgare så är han sjukpensionär nu och hans fru skall starta assistansbolag för att ta hand om honom på skattebetalarnas bekostnad!!!!
  http://www.svd.se/var-gar-valfardens-grans/om/ledare

  Om han nu varit villig att mörda och skända i islams namn då vore det väl rätt och riktigt att IS i islams namn tog hand on densamma inte ett västerländskt land som Sverige .
  man mår dåligt av att se hur flata våra politiker ryck medborgarskapet för ett sådant as
  sätt han på flyget ner igen .

  Själv tror jag att hela konsensusförhållandet,för att inte tala om den sk. åsiktskorridoren är på väg att krackelera. Inte bara Pär Gudmundson utan även Alice på GP sällar sig till raden av sanningssägare. Det värsta för vänstern är att verkligheten gång på gång sköljer över deras argumentation och det värsta för oss svenskar är ett publikservice, som haltar i språkbruk och vinklingar. Att som svensk behöva höra hänvisningar i media till en kommunistisk åsiktsregistrerande organisation som Expo är direkt motbjudande.

  • matsjangdal skriver:

   Det skulle vara befriande att höra Anne Ramberg, ordförande för advokatförbundet säga ifrån att: Vi ska inte emot svenska skattepengar för att försvara folk som rätteligen skulle ställas till svars i utländsk domstol.

   Vi har ju ett förbud mot terrorism, även om det utförs i andra länder.

Kommentarer är stängda.