Hans Rosling på tunn is

Visserligen ett gammalt youtubeklipp, från hösten 2013. Men Hans Rosling har lämnat all sin forskarkritiska tankeförmåga på toaletten. Han påstår att IPCCs ”summary for policymakers” (sammanfattning för beslutsfattare) är så bra som forskning kan vara. Va? När alla som läst såväl sammanfattning som hela rapporten insett att sammanfattningen är något av det mest lögnaktiga som presterats.

När den fullständiga rapporten kom ut våren 2014 stod det fullständigt klart att summeringen inte hade något med innehållet i den fullständiga rapporten att göra Summeringen var som en bra bioaffisch för en riktigt dålig film. Den håller inte vad den lovar.

Det märkliga med Rosling är att han i sin vanliga gärning berättar på flera instruktiva sätt hur det ständigt går bättre och bättre för mänskligheten. Det verkar som om FN låter honom göra det, för det kan de propagandamässigt ta åt sig äran av.

Men Rosling får inte kritisera klimathotet, för då ryker hans anslag till social forskning. Med denna undergivenhet mot den nya världsordningen, levererad av FN, degraderar Rosling sig själv till en lika prostituerad forskare som många andra. Tyvärr!

Särskilt avslöjande är det att Rosling inte på något sätt, som jag känner till, har opponerat sig mot UNFCCCs ordförande Christiana Figueres påstående att mänskligheten måste reduceras kraftigt i antal för att rädda såväl planet som civilisation. Inte heller har han något att säga om hennes yrkande på att klimatpolitiken måse utplåna kapitalismen. Samma kapitalism som skapat de framsteg han i sina föredrag hyllar för att de lyfter människor ur fattigdom.

Under de två år som gått sedan denna presentation har han inte offentligt ändrat något av sina yttranden om klimatet.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Hans Rosling på tunn is

 1. hellertz skriver:

  Ja, det är sorgligt! Antingen är han naiv och okunnig eller också är han förförd och betald. Han samarbetar ju också med Bill Gates om vaccinationsprogrammet. Det finns en YouTubesnutt om detta:
  https://www.youtube.com/watch?v=2nDh8MQuS-Y

 2. Åke Sundström skriver:

  Detta är det ”nya normala”, att forskare med hyggligt rykte som ärliga och rakryggade, börjar missbruka sitt goda namn i maktens tjänst. Marian Radetzki och Nils Lundgren, han som en gång var en nyttig visselblåsare med sin slakt på ”de heliga korna”, har gjort liknande vandringar. Vad jag minns har Roslings brist på intellektuell heder uppmärksammats även av Lars Bern på Antroprocene. Inte heller i det sammanhanget svarade han på några frågor.

  Men samtidigt bör sägas att Rosling gjort stor nytta genom att peka på de stora framsteg som biståndsetablissemanget helst vill tona ner, för att slippa överge sina sinekurer. Och att han samarbetat med Bill Gates stiftelse är definitivt en mindre synd än att han berömmer en klimatpolitik som han, enligt egen utsago, bara känner till genom att ha läst sammanfattningen (första sidan) av IPCC:s dokument ”Summary for Policymakers”.

  • matsjangdal skriver:

   Jo, man frestas att citera ett gammalt ordspråk, ”skomakare, bliv vid läst!”
   Rosling forskar ju i sociala frågor, inte klimat. Han är med andra ord en bra bit från sitt huvudämne.

 3. hellertz skriver:

  Vad jag förstår är Bill Gates en av dem som menar att vi har för mycket folk på Jorden och att det behövs en reducering – och att vaccinering av tredje världens befolkning är ett led i detta. Samtidigt som han larmar högljutt om klimathotet och hotet från koldioxiden.
  Bill Gates kommer ju från en familj där eugeniks var självklart. Hans pappa beundrade Hitlers möjlighet att öppet kunna utrota oönskade ”useless eaters”.
  http://www.naturalnews.com/035105_Bill_Gates_Monsanto_eugenics.html

  Det finns en hel del på nätet. Här är ett exempel från Henning Wittes hemsida.
  http://whitetv.se/sv/mind-control-mk-ultra/409-bill-gates-vill-massmoerda-15-av-vaerldsbefolkningen-med-vacciner.html

  Eller http://www.nowtheendbegins.com/bill-gates-and-eugenics-the-world-needs-fewer-people/

  Jag vet att det låter hur gräsligt som helst, men det får ju inte hindra mig från att hålla ögon och öron öppna. Vad vet vi om alla dolda agendor?

  • Sven på Kläppen skriver:

   Om man avser minska världens befolkning torde väl ändå vaccinering mot dödliga sjukdomar vars ett av de sämre sätten?

Kommentarer är stängda.