Missade poänger

Landsbygdsminister Sven-Erki Bucht har fått stryk av media för att han sagt i radio att det går bra att äta kött. För det blev han inbjuden till SVT morgonsoffa att förklara vad han egentligen menade. Tyvärr hade partipiskan tydligen träffat honom, för han mildrade sitt uttalande genom att tala om klimatet.

Men han stod på sig med att säga att den som väljer att äta svenskt kött inte behöver skämmas och att han ansåg det vara fel att komma med politiska pekpinnar om vad folk väljer att äta.

Han hade kunnat välja en ännu tuffare attityd, á la Göran Persson eller Carl Bildt. Han hade kunnat lägga huvudet lite på sned och flinat lite och sagt att ni vet inte vad ni talar om, eller hur? Ni har inte n en susning om hur köttkonsumtionen påverkar miljön eller naturen, ni bara upprepar felaktiga påståenden från lögnaktiga auktoriteter och tycker att det ger er rätt att sätta er till doms över både mig och svenska folket. Tycker ni det är rätt? Är det inte läge att be svenska folket om ursäkt?

Eller så kunde han ha gjort en Bosse Ringholm. Jag anser att det är fel att komma med politiska pekpinnar mot dem som äter kött. Jag har bara detta att säga i saken. Jag anser att det är fel att komma med politiska pekpinnar mot dem som äter kött. Återigen, detta är vad jag har sagt och det står jag för. Jag anser att det är fel att komma med politiska pekpinnar mot dem som äter kött. osv.

Men där missade Bucht chansen att göra sig ett namn i politiken och göra något gott för såväl debattklimat som politiskt klimat i Sverige.

För att riktigt hyvla av Bucht jäms med skosulorna tog SVT in ytterligare en journalist från det egna huset, som i upprörda ordalag talade om hur farligt och oansvarigt det var att äta kött, hur dåligt det var av minsitern att inte sätta köttätande i relation till klimatet. Klimatet, klimatet, klimatet, klimatet, klimatet, klimatet, klimatet, klimatet, klimatet, klimatet, klimatet, klimatet, klimatet, klimatet, klimatet…..

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 svar på Missade poänger

 1. Jan Suhr skriver:

  Inslaget om Bucht är 50 minuter in i programmet

 2. Thomas Gunnarson skriver:

  Hahaha… På dom!

 3. Ulf Hellbacken skriver:

  Apropå klimathotet så hävdas det i dag från franska forskare som citeras i Land, Lantbruk & Skogsland att ”Barrskogar spär på uppvärmingen av klimatet”.

  Det verkar suspekt, i synnerhet som det handlar om att skogsbruket bidragit med endast 1/10-dels plusgrad under de senaste 260 åren, vilket enligt forskarna skulle göra att skogsnäringens argument för ökad skogsproduktion av klimatskäl kan komma på skam.

  Slutsatserna redovisas i den ansedda vetenskapliga tidskriften Science, som det kan läsas mera om i bifogade länk:

  http://www.lantbruk.com/lantbruk/klimatforskare-barrskogar-spar-pa-uppvarmningen/?utm_source=Newsletter&utm_medium=Link&utm_campaign=From-newsletter

 4. Lejeune skriver:

  Tänk, jag hade fått för mig att endast koldioxid av fossilt ursprung kan öka på mängden i atmosfären. Det som kor rapar, fiser och ger upphov till borde rimligtvis ingå i det naturliga kretsloppet.

  • Thomas Gunnarson skriver:

   Det handlar inte om sans och balans, utan om pengar och ”klimatavtal”.
   Om man kan peka på att man gjort minskningar av metan och lustgas genom att minska jordbruket så kan man öka utsläppen någonannanstans, som Thailandsresorna…

 5. Samuel af Ugglas skriver:

  SR & SVT, är vår tids inkvisitonsdomstolar. Folket utdelar och verkställer straffet till politikernas ära. Sverige är fantastiskt!!!!!!!

  • B-J Bjurling skriver:

   Det är ju Daniel Öhman som är i farten igen, dvs samma ”stjärnskott” som var med när Djurrättsalliansen gjorde inbrott i svinstallar och sedan hetsade opinionen med manipulerade bilder. Med tanke på hans historik är idén säkert hans egen. Hur andra redaktioner kan haka på Öhmans vinkling kan man ju däremot tycka är mycket märklig. Har man diskuterat statens samhällsroll och individens integritet i dessa program, eller?

   Annika Dahlqvist har uppmärksammat saken under rubriken ”Daniel Öhman hetsar åter mot köttet”.

Kommentarer är stängda.