En särskild plats i helvetet

Man brukar säga att det finns en särskild plats i helvetet reserverad för advokater. Nu har cirkusen kring Julian Assange fått ett nytt tokigt inslag. FN har blandat sig i och hans advokat sitter i TV och säger att nu måste han bli fri, för att skadeståndstaxametern tickar för varje dag som han sitter frihetsberövad.

Men han är ju inte frihetsberövad! Han har frivilligt hållit sig oanträffbar, för att undgå utfrågning i av svensk åklagare och eventuell prövning i svensk domstol. Han håller sig frivilligt undan svenskt rättsväsende med hänvisning till att han fruktar utlämning till USA. Man kan förstå hans inställning, dels med tanke på hur det svenska rättsväsendet behandlat hans fall, dels med tanke på hur Sverige skickade några egyptier till Egypten för USAs räkning. Inom parentes, kanske det smidigaste sättet att skicka tillbaks de åttiotusen asylanter Anders Ygeman räknar med att returnera.

Men Assange håller på och gräver ett allt djupare hål för sig själv. När amerikanska styrkor slutligen fann den efterspanade Saddam Husien i ett hål i marken var det ingen som sa att han varit frihetsberövad under sin frivilliga flykt undan rättvisan. Rättvisan ska väl behandla alla lika, är det inte därför fru Justitia har bindel för ögonen? Tyvärr bidrar Assange med sitt agerande till att legitimera och befästa det svenska rättsväsendets demonisering av män.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på En särskild plats i helvetet

 1. Thomas Gunnarson skriver:

  Egentligen har CIA fått Assange dit man ville….
  A lame duck.
  Så varför bråka mer med honom?
  Kanske att han fortfarande kan ställa till det för USA på något sätt…
  Fast jag tvivlar.

  Att svenskt rättsväsende spelar med visar mer vad vi har för system i Sverige.
  Och hur det funkar för oss stackare som kallas ”svenska medborgare”….

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Det hade varit intressant om Du kunde avslöjat Marianne Nye.
  ”Marianne Nye has lied about this. There is no Swedish law that prevented
  her from questioning Assange, first in Sweden when he asked daily to speak to her and she refused, and then from London which she again consistently refused to do. She claimed there were ’legal impediments’, but this turned out not to be the case”.

 3. Lejeune skriver:

  Det är kanske lite hårt, karln är inte dömd för något än…………..

  • mats skriver:

   Anledningen till att jag skrivit som jag gjort denna gång, är att jag tidigare skrivit i princip allt som Mats Dagerlind nu skrivit. Vi är båda lika fördömande mot statsfeminismen.

   Det som skrämmer mig ännu mer är FN. I synnerhet om FN skulle få tolkningsföreträde över nationell lag. För vi vet vilka som i slutänden har bestämt sig för styra hela världen via det odemokratiska, ovalda FN. Nämligen socialisterna, statsfeministerna och de gröna. Därför vill jag inte ge dem ett finger, för de kommer obönhörligen att ta hela handen och resten med.

Kommentarer är stängda.