Din röst i SVT

Till SVT kan man lämna frågor som man anser vara viktiga inför valen i år. På hemsidan står att de avser att svara på alla frågor. Efter att ha sett flera av deras reportage om kollektivtrafiken för någon vecka sedan, skickade jag in följande frågor:

Varför utgår ni från axiomet att kollektivtrafik i alla lägen är något positivt?

Reportern i Växjö visade rent av upp en irriterad min när en intervjuad inte passade in i formen.

Varför åker ni inte själva kollektivt när ni ska ut på jobb?

Varför berättar ni inte hur mycket skattepengar kollektivtrafiken kostar, även för dem som aldrig nyttjar den/ inte har en chans att nyttja den?

Varför förordar ni ett subventionerat system framför resande på eget ansvar och betalt med egna pengar?

Varför fortsätter ni att påstå att kollektivtrafik har en positiv påverkan på klimatet och enskilt bilåkande har en negativ inverkan?

Varför berättar ni inte att pålagorna på privat trafik och konfiskationen av medborgarnas pengar (skatter) som läggs på kollektivtrafik, har en negativ inverkan på medborgarnas frihet och en negativ inverkan på hur deras tid disponeras samt att det har en negativ inverkan på enskilda medborgares möjlighet att komma ut i verkligheten och se hur Sverige och världen ser ut utanför kollektivtrafiknätet? Kollektivtrafiken blir därigenom helt enkelt fördummande.

Varför ställer ni inte frågan om det är rimligt att stadsbor ska ha skattesubventionerad fyllesskjuts? Varför ställer ni inte frågan om vilket ansvar denna fylleskjuts fostrar den unga generationen till?

Flera partier har kollektivtrafik som fast inslag i partiprogrammet. Varför gör ni som ”oberoende TV” inte en granskning av partierna på den punkten? Ställ frågan om det är en rimlig hållning!

Jag fick ett automatgenererat svar från en dator, att de tyvärr inte kunde besvara alla mail.

Sannolikt blir resultatet detsamma för den som med en kritisk inställning vill fråga om vindkraften eller klimathotet.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Trafik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.