Ferguson – teatern

Ni har säkert hört talas om upploppen i Ferguson, Missouri, som följde efter polisen Darren Wilsons dödsskjutning av Michael Brown. Wilson är vit och Brown svart. Jag har rapporterat om det bland annat här och här.

Många som deltog i upploppen upprördes av att Brown var obeväpnad och menade att polisen skjutit av rasistiska skäl. Efter den obefogade misshandeln av Rodney King 1991, har det rått en spänd situation mellan svarta och poliser i USA. Ytterligare skjutningar, befogade eller ej, har mötts med demonstrationer och kravaller. Till och med regelrätta attacker på poliser har förekommit.

Av dessa har händelserna i Ferguson fått stå som alibi för de våldsamma demonstrationerna. Här är ett scenframträdande där skådespelarna läser direkt ur domstolsprotokollet vad som framkom vid rättegången. Döm själva.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Ferguson – teatern

 1. mats skriver:

  Off topic, men bara kort för att det är aktuellt.
  Fördelen med att ha en sådan som Kaplan i regeringen är att han blir granskad. Nu blir han sparkad till en post där han inte alls blir lika granskad, men troligen kan fortsätta som förut.
  Det tokiga var ju naturligtvis att ta in honom i en regering. Därmed släpptes han in i elitens värme.

  • Stefan Eriksson skriver:

   Japp, idag på morgonen hörde jag Maria Wetterstrand i egenskap av (utredare, förslagställare ,?? vad vet jag??) raljera över vårt “självmord” men livets gas.
   Ministern “går igen” och spökar till det i riksdagen.

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Det hade faktiskt varit bättre om Löfven hade blivit hemskickad. Med Kaplan kvar i regeringen hade han nog inte gjort någon större skada och fungerat utmärkt som dragg till (på) socialisterna.

Kommentarer är stängda.