I bakvänt land

”För i bakvänt land, där kan allt gå ann. Där är de lika knasiga och knäppa alleman”, sjöng Alf Prøysen. Jag vet att jag använt citatet förut, men jag förundrades redan som barn över dess träffsäkerhet.

I Sverige har vi ingen konstitution som skyddar oss mot ”demokratiska” övergrepp. Jag har tjatat om det i åratal. Nu har HAX, Henrik Alexandersson fått läsa i DN att Lena Andersson upptäckt samma sak. Då blir det plötsligt aktuellt. Nåväl, bättre sent än aldrig. Men nog är det märkligt att sådana självklarheter som Andersson beskriver väcker hat hos vänsterskribenter och överraskad förtjusning hos frihetsivrare. Eller, vid närmare eftertanke, så illa sosse-indoktrinerat som Sverige är, så är det nog inget att förundras över.

Dagen innan Hans Majestät Konungens 70-årsdag går arméchefen, Anders Brännström, ut och tillkännager sin avgång, emedan han anser att hela försvaret är så dåligt organiserat att det inte går att leda vid en situation som faktisk kräver ett försvar av riket. En gång var Sveriges konung dess högste befälhavare. Hans egen rätt att sitta kvar på tronen hängde i mycket på hans förmåga att organisera och upprätthålla rikets försvar. En som fick känna av det var Gustaf IV Adolf. Herr Gustafsson, som han fick heta efter att ha förlorat nästan halva riket till ryssen och ersatts av nuvarande kungens anfader. Brännström har valt ett gott tillfälle att framföra ett nödvändigt budskap

I en helt annan del av vårt avlånga land, nämligen vid Stockholms högskola, erbjuds en doktorandutbildning i ”Genus och kritiska djurstudier”. I denna poststrukturalistiska, postmaterialistiska kurs står flosklerna som spön i backen vid försöket att beskriva kursens innehåll och mål. Det är genus, feminism, patriarkat, icke-vitas företräde, djurrätt, speciesism, intersektionalitet, veganism, förtryckta grupper, rasism, maktanalys, historiskt perspektiv, tvärvetenskap, sociologi, kommunikationsvetenskap, filosofi, kulturstudier, geografi samt integrationen av dessa discipliner, som står på dagordningen. Man börjar undra om den svenska nationen är i störst behov av ett försvar mot yttre eller inre fiender? Kursledare är Helena Pedersen. Folk som vill kastrera hönor borde lära sig lite mer. Endast handjur kastreras, hondjur steriliseras.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på I bakvänt land

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Mats, Du är unik. Du räddar min dag.
  ”The more I see of man, the more I like my dog”.
  Första Maj och allt!

 2. Emil.G. B skriver:

  Det socialdemokratiska språkbruket är förbryllande.
  De säger ”samhället” men menar ”staten”.
  De talar om att ”Alla Ska Med”, men kan bara omfatta de som finns i Sverige, minus dem som ska utvisas så fort de lärt sig svenska.
  Och länge anklagade de andra partier för att vara ”nyfascister” därför att de predikar Sveriges bästa, för att själva sedan köra ”den svenska modellen” i alla upptänkliga sammanhang.
  Socialdemokrater beskriver välfärdsstaten som ett stort solidaritetsprojekt för hela världen
  Sossarnas fackföreningar finns därför att människor är utan frihet.
  Socialismen bygger således på tvingad solidaritet, alltså att vi hjälper dig om du hjälper oss. Men om du inte bidrar vänder sossarna dig ryggen.

 3. Sten-Arne Persson skriver:

  När pengar ska fördelas till våra universitet beror detta på hur många som utexaminerats. Man behöver inte fundera länge för att förstå att kunskaperna devalveras i synnerhet som våra skolor som är förberedande för universitetsstudier fungerar allt sämre inte minst när stora delar av eleverna kräver stora insatser för att lära sig svenska måste rimligen de inhemska eleverna bli lidande och kunskapsnivån redan där sjunka avsevärt. Vem har konstruerat detta förståndsbefriande scenario? Det är värt att stödja de oberoende bloggare som nyanserar bilden.

  Skolorna lär inte bli bättre när man avskedar modiga lärare som vågar kritisera våra makthavare, som man gjorde med gymnasieläraren Annelie Sjöberg från Söderköping när hon på sin fritid, talade på ”Folkets demonstration” på Norrmalmstorg för en tid sedan. De korporativistiska organisationerna agerar som åsiktspoliser på skolans område precis som LRF och andra liknande organisationer gör på sitt område.

  F.d chefredaktören på ATL och sedermera f.d. chefen på LRF-konsults huvudkontor Mats Karlsson skapade ett bevingat ord när han skrev att ”i LRF är det högt i tak men nära till dörren” som nog gäller på fler ställen. Yttrandefriheten står inte högt i kurs någonstans i Sverige, allra minst i de korporativistiska organisationerna som fungerar som stater i staten och inte som medlemmarnas beskyddare.

  Folkets demonstration är ett friskhetstecken i vårt, av massmedia, förtryckta och förtalade folk. Lyssna på Annelie Sjöbergs och andras tal på denna länk.
  https://www.youtube.com/watch?v=EjWr9c10b6U

  Gå sedan ut på nätet och jämför hur SVT och gammelmedia refererar dessa modiga talares insatser. Det stämmer inte. Det är rent förtal. Läs även Nya Tiders artikel om Annelie Sjöbergs öde på denna länk. http://www.nyatider.nu/annelie-forlorade-jobbet-efter-att-ha-kritiserat-regeringen/

  Är det inte dessa modiga människor vi ska ge stöd? Hur ska vårt folk komma till insikt om någonting med gammelmedias åsiktsmonopol som dominerande nyhetskälla?

  • Göran skriver:

   Dominerande nyhetskälla är väl bara om man inte använder sig av de resurser som finns för att få information. Problemet är att folk inte gör det. Vad är felet?

   • Stefan Eriksson skriver:

    Svar: Den allt igenom förhärskande idélogin ”nånannanismen”.
    Lättare är om någon annan bryr sig, så slipper jag.

   • Sten-Arne Persson skriver:

    Gammelmedia har lyckats paralysera och skrämma folk från att ställa ens en enkel fråga av rädsla att den inte skall vara politiskt korrekt.
    Vi är kort och gott lättskrämda och bortkollrade av falska profeter i massmedia. Folkets Demonstration som jag länkat till ovan är i behov av
    alt stöd vi an ge dem i alla dess former. Tag kontakt med ledarna och fråga vad vi kan hjälpa till med. Använd Eniro och leta upp de som kan och vill leda oss vidare som ett stolt och fritt folk.

Kommentarer är stängda.