Hallå där, köp blåbär!

IKEA har vänligheten att sätta ut vilken sorts blåbär de har i sin blåbärssylt. Den heter Vaccinium myrtillus, och växer främst från Nordeuropa till Asien. Så nu vet vi varför det är så stort tryck på att få plocka billigt på annans mark för att sedan leverera till en stor uppköpare.

IKEAs sylt är god, det är inte det som är problemet. Nej, problemet är att Ingvar Kamprad som är så noga med designskydd och egendomsrätt till allt som de själva konstruerar och ritar, inte är lika noga med att ersätta markägare som får sin egendom nedtrampad och nedsmutsad.

Det här inlägget postades i Äganderätt och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Hallå där, köp blåbär!

  1. Tege Tornvall skriver:

    Vi måste få slut på den allmänna föreställningen att allt skall vara billigt och helst gratis. Den beror åtminstone delvis på att höga skatter ger folk mindre kvar att köpa kvalitet för. Billigt är oftast sämre och håller mindre. Gratis innebär utan ansvar från leverantör och utan rätt att ställa krav eller klaga för köparen.

  2. Samuel af Ugglas skriver:

    Tänk så mycket förtret och förnedring det vulgärsocialistiska ordet “allemansrätt” kan förorsaka svenska fastighetsägare. Stryk det snarast ur RF kap.2 §15, den om egendomsrätten.

  3. Bengt Holmgren skriver:

    Nedtrampad och nedsmutsad. Du glömde stulen. Allemansrätten måste få tydliga gränser och ägarens rättigheter stärkas.

Kommentarer inaktiverade.