Republikaner fara för frihet och säkerhet

John McCain är en av de republikanska senatorerna som vill ge FBI oinskränkt makt. Förslaget som röstats ned en gång, med endast två rösters marginal, går ut på att FBI ska få skriva sina egna husrannsakningsorder, avlyssningorder och begära ut dataloggar utan att behöva gå till domstol. Det vill säga samma slag av godtycklig maktdemonstration som de brittiska rödrockarna utsatte nybyggarna för och som ledde till det Amerikanska frihetskriget.

Denna del av byråns nya befogenheter ska inte heller vara underställd någon granskning eller kontroll av de folkvalda, en regel som i princip gäller alla myndigheter idag. Men här ges alltså carte blanche till myndighetsövervakning av och övergrepp på medborgarna. Slutet kommer allt närmare för The Land of the Free and the Home of the Brave!

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Republikaner fara för frihet och säkerhet

 1. akesundstrom skriver:

  Laglöshet är inte att rekommendera, sant så långt. Men allt är relativt, Mats. Det finns nog ett eller annat skäl för åsikten att demokraterna är ett ännu större frihetshot – och till och med för bedömningen att hoten i Europa (läs EU) och Sverige toppar listan. Hela västvärlden krisar, både ekonomiskt och politiskt. Medan många välskötta f d u-länder blomstrar. En ganska ny världsbild.

  • mats skriver:

   Jag hoppas att du inte tror att jag försvarar laglöshet! Det jag vill poängtera är att en av de centrala frågorna i all statsförvaltning sedan det antika Grekland är, ”Vem vaktar väktaren?”
   När man som i det här fallet gör sig av med medborgerlig insyn i väktarens arbete, då institutionaliserar man laglösheten.

   • Göran skriver:

    Det handlar inte så mycket om republikaner eller demokrater utan mer om vilka som styr dem. Båda är lika farliga för friheten.

    Donald Trump råkar vara en person som de inte styr (tror vi i alla fall).

    Till uttrycket ”vem vaktar väktarna” kan läggas till ”vem bestämmer om mjölet är rent”.

    Det många inte verkar förstå är att myndigheter har en tendens att existera för sin egen skull och inte för andra. FBI kommer att uppfinna massor med anledningar till att de ska existera.

    I veckan kom jag i samspråk med en person som arbetade på Naturskyddsverket. Kontentan av det samtalet (kritsikt från mitt håll) var att Naturvårdsverket i alla fall skapade arbetstillfällen. Rent konspiratoriskt från min sida är att politikerna skapar arbetslöshet för att få deras lakejer att göra det mest korkade och även elaka saker legitimerat med att det är ett arbetstillfälle.

    • Stefan Eriksson skriver:

     Ha ha ha , naturvårdsverket som arbetsmarknadspolitisk aktör, det visar tydligt på avståndet mellan verkligheten och ”verket”.
     Men för all del, de håller igång en massa jurister och konsulter och annat ”löske” som sålt sin själ för att få vara del av dumheterna.
     Jag vill kräkas när man hör sådant.

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Mats, det är stora krafter i rörelse för att McCain inte kommer på tal inför nästa val. Han har redan skadat Republikanerna allvarligt. Han lever för och utnyttjar sin offerstatus från fångenskapen i Vietnam. Det är inte Amerika. Laglösheten kommer som en följd av att i dessa socialismens tidevarv kostar det inget att begå brott, och stöld av egendom och rättigheter har blivit ett naturligt inslag i samhället.

 3. dolf skriver:

  Land of the Free and Home of the Brave
  or
  Land of the Meek and Home of the Slave
  that’s the question.

Kommentarer är stängda.