Alla är skyldiga!

Hur går det när statens tjänsemän kan skriva sina egna lagar, på stående fot? Det går illa, mycket illa. Det gick illa i romarriket när prätorerna tog över. Det gick illa i Nordamerika när kung Georges rödrockar fick skriva sina egna husrannsaknings- och konfiskeringsorder.

Nu är de där igen, inte rödrockarna, överrockarna, statens lakejer med rätt till godtycklig maktutövning. I Philadelphia i Pennsylvania har man börjat tolka den lag som ger rätt att konfiskera brottsligt förvärvad egendom, som att det är fritt fram för polis och myndigheter att ta vad de vill ha. Ett gift par fick sitt hus konfiskerat för att deras 22-årige son blev dömd för ringa narkotikabrott, värt $40 i böter!

Andra har fått sina hus sönderslagna av polis, eller igenbommade och familjen satt på gatan, när polisen uttryckligen sagt att ” vi vill ha den här fastigheten, nu tar vi över.” Deras brott? Inget. Det är självsvåldiga myndighetspersoner som vida överträder sina befogenheter i en rättsstat som abdikerat från tillsynen av de egna kårerna.

I Sverige får vi höra att alla kan leva med varg. Det handlar bara om stängsel och lämpligt val av betesdjur. Vapenägare trakasseras med lagstiftade lögner om säkerhet, där sanningen handlar om en repressiv makt utan tillit till sina myndiga medborgare. Samråd låter som ett milt och frivilligt system för information och rådgivning. Det är också frivilligt, ända tills du beslutar att du inte behöver de råd länsstyrelsen vill ge. Då har du missat din plikt att samråda om något som myndigheten anser kräver tillstånd som måste inhämtas från länsstyrelsen för att bruka din egen mark. Myndigheterna får allt mer långtgående befogenheter att skydda privat egendom, från de rättmätiga ägarna!

Det blir allt mer vanligt med femårslicenser för allt slags arbete, exempelvis YKB, grönt kort, sprutkort, vägbehörigheter, yrkeskörkort mm. Detta låser in folk på jobbet och motverkar en rörlig arbetsmarknad. Det gynnar facket, som administrerar många av dessa licenser, men också de riktigt stora företagen. Men missgynnar på ett allvarligt sätt arbetslösa och småföretagare. För vem har råd att på eget bevåg hela tiden lägga tusenlappar på uppdatering av flera behörigheter som inte utnyttjas mer än deltid över året? En arbetslös får inte ens göra skatteavdrag för uppdatering av licenserna. Vi har en arbetsmarknad där facket är drivande i att rigga den så att trösklarna är höga och utanförskapet (arbetslösheten) stort.

Alla är skyldiga i enlighet med Paulus Bergströms maxim, och alla blir undersåtar.

Det här inlägget postades i Äganderätt, Aktuella övriga ämnen, Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 svar på Alla är skyldiga!

 1. Thomas Gunnarson skriver:

  Du glömmer alla andra liknande organisationer, som LRF eller Sida…
  Allt som finns mellan medborgarna och makten/politiken.

  • mats skriver:

   Jo, jag gör inga anspråk på att ha upprättat en komplett lista över frihetsrövare, mellanhänder, snyltare, lakejer eller vad man vill kalla dem.

 2. Niklas skriver:

  Dessutom utökas myndigheternas möjligheter till övervakning av markägarnas egendom http://skogsforum.se/viewtopic.php?f=112&t=16213&st=0&sk=t&sd=a&start=6

  • mats skriver:

   Jösses Niklas, varför har du inte länkat till den tråden tidigare? Redan ditt första inlägg för över ett år sedan är värt att följa upp.
   Det är svårsmält att tänka sig att inte miljömuppar, tjänstemän, och politiker inser att de med detaljerad övervakning av privata fastigheter gör ett intrång motsvarande husrannsakan! Det må sedan handla om skogsmark, sommarstugor, bryggor, villatomter eller något annat.
   När ska vi lantisar i samlad tropp invadera Södermalm och tränga oss in i alla lägenheter och fotodokumentera vad de har och inte har, samt lägga upp bilder och kommentarer på nätet? Sedan gör vi om samma manöver vartannat år och noterar eventuella förändringar.
   Misstänkta svartaffärer eller olaga ändringar av kulturskyddade miljöer och byggnadsvårdsminnen rapporteras prompt till åklagare.

  • mats skriver:

   Rättelse av mig själv. Den övervakning Niklas beskriver på Skogsforum är liktydigt med husrannsakan utan skälig misstanke om brott! Egentligen utan misstanke om brott över huvud taget, eller möjligen med misstanke om att samtliga medborgare är brottslingar eller avser att begå brott. I synnerhet sådana fiktiva brott som staten skapat för att hålla medborgarna i schack!
   Miljöpolitikens (i stort) överträdelser mot enskilda medborgare en masse, börjar likna den största rättsskandalen sedan Stockholms blodbad!
   Intrinsikalisterna förutsätter att naturen är given med endast ett rätt och de är de enda förkunnarna och uttolkarna av vad detta är.

 3. Niklas skriver:

  Jo, massövervakning av andras egendom är integritetskränkande – särskilt när allmänheten får ta del av materialet gratis på ett lättöverskådligt sätt. Då tar ju funktionssocialismen ett rejält steg framåt. Styra utan att synas (i ägarlängden).

  F.ö. så är ju dessa flygbilder och laserskanningar minst lika kränkande för villaägare i stan som för lantbrukare och skogsägare på landsbygden. I stan är ju myndigheterna mycket hårdare med svartbyggen.

  F.ö. läste jag härom dagen att Google har skickat upp en satellit, som ska skanna alla skogar mellan 50° syd och 50°N. Materialet lär nog snart hamna på Google Earth Visserligen berörs inte vi då vi ligger alltför långt norrut, men det kan ju bli fler satelliter med ännu bättre noggrannhet..

 4. B-J Bjurling skriver:

  Det är riktigt bra skrivet, Mats.
  Men lite på sidan om ämnet, men med hänsyn till första stycket, kan det vara av intresse att uppmärksamma vad Gunnar Björk skrivit om saken:

  “Statsminister Göran Persson inbjöd alla statliga chefer till seminarium om de statliga chefernas roll och ansvar i Rosenbad. Det var flera hundra chefer som samlats den dag jag var där. Göran Persson klargjorde, om än i något otydliga ord, vad chefernas roll var, nämligen att vara lojala mot regeringen, som de var utnämnda av. Han sa något i stil med att: fick han se någon av statens chefer vandrande i regeringskansliets lokaler, då hade den personen inte förstått sitt jobb, nämligen att en myndighetschef enbart skall implementera och följa upp det som regeringen beslutat. (…)
  Samtidigt ska sägas att Göran Persson inte var den första statsminister som ville ha bättre kontroll över cheferna i statsförvaltningen. Kanske var Göran Persson en av de få som haft kraften att agera i frågan (s.45).
  (Gunnar Björk – I huvudet på en landshövding)
  Det är f.ö. en anmärkningsvärt illa förlagd bok, vad ska man med förlag och
  förläggare till om de inte ens bryr sig om att korrekturgranska manuset?

Kommentarer är stängda.