Lex Laval rivs upp

Här följer hela ingressen på regeringens pressmeddelande.

Regeringen har beslutat om att inhämta Lagrådets yttrande över förslag om nya utstationeringsregler. Förslaget innehåller lagändringar som syftar till att stärka den svenska arbetsmarknadsmodellen och kollektivavtalens ställning för att modellen ska fungera även när det gäller skydd för utstationerade arbetstagare. Svenska fackförbund ska alltid kunna kräva ett svenskt kollektivavtal, ytterst med stöd av stridsåtgärder. Förslaget innebär att lex Laval rivs upp genom att den så kallade bevisregeln tas bort.

Man hade kunnat lägga till de förklarande orden att facket alltid ska kunna kräva kollektivavtal med hjälp av statens våldsmonopol! För det blir konsekvensen av regeringens förslag. Att förslaget presenteras mellan Lucia och Jul är ingen tillfällighet. Det ska liksom försvinna i julyran.

Att svenska staten därmed går emot en EU-dom är inget s-regeringen skäms över, de värnar ju statsministerns hemvist, facket. I andra ärenden tillämpas minsann EU-reglementet, gärna striktare än det är skrivet. Maktlogiken är given. Både när det gäller att övertolka EU-lag och när det gäller att gå emot sådan, så handlar det om att klämma åt svenska företag och minska friheten i Sverige.

På svensk arbetsmarknad ska inte förekomma något av den i andra sammanhang hyllade mångfalden inte! Nej, här gäller fackets ord över både lag, rim och reson. Lagens avtalsfrihet får inte vara ett hinder för sossestaten, en stat, ett fack, en ideologi, ett kollektiv, ett (uppblandat) folk!

Ylva Johanssons debattartikel. Lagrådsremissen som PDF.

 

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Lex Laval rivs upp

 1. Göran skriver:

  Jag skulle kunna skriva ett långt inlägg här om hur facken motarbetar sina både frivilliga och tvångsanslutna medlemmar.

  Istället blir det bara, att jag ska skrattande se på hur facken förstör för det svenska folket mer och mer.

  Hur många tror ni det är av fackens medlemmar som ens läser fackens programförklaringar? Jag tror inte att det är många. I början av året i samband mot en blockad av ett bageri och konditori i Västerhaninge söder om Stockholm läste jag igenom Livsmedelsarbetarnas programförklaring. I den fann jag åtminstone tre saker jag fann mycket märkligt. 1) De stödjer Riksbankens inflationsmål. Det innebär att de stödjer en stöld av dess medlemmars löner. 2) De skryter över att de har varit delaktiga att hålla nere medlemmarnas löner, vilket de kallar att ta ansvar för Sverige. 3) De vill arbeta för mer automation inom livsmedelsbranschen. Det innebär att de vill byta ut sina medlemmar mot robotar mer eller mindre.

  Jag kan även lägga till att de vill ha en fullständig kontroll över utbildningen inom branschen vilket ansluter till Mats tidigare artikel ”Licensieringarnas vansinne”.

  När liberaler i Sverige på 1800-talet lyckades få bort skråväsendet eller yrkesförbud startade Sveriges ekonomiska utveckling för arbetarna. Idag arbetar facken för att återföra det. Att det är av ondo borde en elev på lågstadiet kunna begripa.

  Fotnot: Hur gick det för bageriet i Västerhaninge. Livsmedelsarbetarförbundet gav efter tre veckor upp sin blockad. Inget kollektivavtal tecknades. Av politiker var det endast de lokala moderaterna och några tillresta från andra delar av Stockholm som stöttade företaget. Många lokala företagare stöttade företaget. Stöttade någon företagarorganisation? Nej.

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  En julklapp helt i KINBERG BATRAS anda är nog mer sanningsenlig.
  Vore intressant att få belagt hur mycket av den intensiva livsmedelsproduktionen i Sverige som sköts av svensk arbetskraft. (förutom företagarna själva förstås)
  Det har ju rått en tillfällig paus då facket inte vågat terrorisera producenterna men det blir nog slut med pausandet efter den 1 Juli 2017 och förföljelser och trakasserierna återupptas.

 3. Stefan Eriksson skriver:

  Strategin om när beslut om intrång i enskildas liv presenteras är glasklar. Sker det inte före julledigheten så brukar det ske innan en semesterperiod där beslutsfattarna visar sig vara oanträffbara.

  Att en liten ”struntstat” i EUs utkant tar sig för att obstruera i efterlevnaden av ingångna avtal, får tyvärr passera utan åtgärd från rättsvårdande myndigheter.
  EUs ambitioner om koncentration av makt är på god väg att implodera under sin egen tyngd.
  Då ”passar” enskilda medlemstater på att genomföra protektionistiska förslag till hur den enskilda staten skall styras.
  ”Cherrypicking” tror jag det kallas på EU-språket, som kan översättas med uttryck såsom; ”Att plocka russinnen ur kakan”.
  Det är detta faktiska förhållande som gör det möjligt för en (S)-regering att agera som den gör.

  OT kanske, men här kommer ytterligare ett intrång som kungjordes i lokalpressen i dagarna;
  http://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2016/10/viktigt-steg-for-att-na-eus-ramdirektiv-for-vatten/

 4. kallepelle skriver:

  ”De rättsvanvårdande myndigheterna” är väl med på båten också?

  • Stefan Eriksson skriver:

   Den va bra kallepelle, ”rättsvanvårdande myndigheterna”, står längst fram i fören på det ”sjunkande skeppet” EU.

 5. Samuel af Ugglas skriver:

  Här är Patrik Engellau´s (DGS) underbara tomtebrev till BATRA: https://detgodasamhallet.com/2016/12/22/varfor-pk-sekten-inte-bor-betraktas-som-vanster/#more-5902

Kommentarer är stängda.