Kulturlandskapet

En känd svensk partiledare som aldrig blev statsminister sa en gång ungefär att invandrarna har en kultur, till skillnad från svenskarna. Undersförtstått att vi inte har någon kultur värd att värna eller vårda. Men om alla andra har en kultur, så är det väl vårt kulturella signum att vi saknar kultur, eller hur? Alltså har vi en kultur, till och med en unik kultur som ingen annan har, nämligen avsaknad av.

Men vad vi har, är en mycket strikt lagreglerad politik för vårt kulturlandskap. Det mesta av detta kulturlandskap antas ligga på privatägd mark. Grundlagen skyddar äganderätten, men alla de sekundära lagar som ska “skydda” det som är ägt från sina ägare, reducerar grundlagen till juridisk utsmyckning utan praktiskt värde.

De invandrare som kommer hit med sin värdefulla kultur för att göra om Sverige så att vi får en modern och politiskt korrekt kultur som vi inte frågat efter, de kan väl stå som förebild för äganderätten också. Invandrarna antas ha idéer och som förnyar och förbättrar Sverige. Men det saknas min själ inte idéer bland svenskarna på Sveriges landsbygd, idéer som skulle förnya och förbättra Sverige.

Här finns folk som vill krossa sina ägandes stenmurar till grus. Det skulle ge material till bra gårdsvägar och annat. Det skulle öppna upp åkrar som kan brukas rationellt med moderna maskiner och skapa ett lönsamt jordbruk. Här finns folk som vill dika sina skogar så att man förbättrar virkesproduktionen och minskar körskadorna. Här finns gott om folk med andra bra idéer. Men inte en enda en får de genomföra på sin egendom, för det finns andra som anser att de kan bedöma värdet och brukandet av landskapet bättre än de faktiska ägarna.

Hur kan vi ha ett kulturlandskap om vi inte ens har en kultur? Varför är invandrares förändringar av svensk kultur av godo, men svenskars vilja att förändra sitt kulturlandskap av ondo?

Det här inlägget postades i Äganderätt, Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Kulturlandskapet

 1. Stefan Eriksson skriver:

  I centralstyrda “planekologiska” system med idéologiska argument för sitt berättigande, är historielösheten total, och därmed kulturlandskap ett förbjudet begrepp.
  Hantlangarna i denna för landsbygdens värsta plågoandar, har ingen förståelse för människans plats i landskapet, och därmed är all kulturell inverkan i princip förbjudet, om inte undantag från stopplagarna gällande “svensk kultur” medgetts av höga vederbörande.
  Jag tänker ofta på de som odlade upp obygden och då innan hydraulikens tidevarv.

  Att kineserna uppfann hjulet är ju att betrakta som positivt, men därtill behövs förståelsen för att människor världen över “slätat ut” marken en aning för att erhålla hjulets fulla potential.

  Bort med alla fundamentalister ur förvaltningen är mitt recept för att stoppa avvecklingen.

  • Samuel af Ugglas skriver:

   Tillåt mathyllorna i vår mattempel stå tomma en veckas tid försvinner både skattefinansierad tjänstemän och korrupta politiker ut i de djupa skogarna.

 2. Göran skriver:

  Vi har under långt tid får lära oss att om man har ett arbete som inte innebär att stå med mössan i hand och bocka inför en herre då är man en ond människa, en människa som bara vill andra människor ont, djur ont och natur ont.

  Hela det offentliga Sverige består av en massa messias som ska frälsa oss från de onda människorna.

  Hur hade Sverige sett ut om det varit tomt på människor? Skog och myrar. Betydligt mindre artrikedom än vad som finns idag.

  Att vi svenskar saknar kultur borde vi verkligen ta i beaktande. Vi Svenskar gillar helt enkelt inte kultur och därför har vi ingen. Varför ska vi då ta hit något vi inte gillar? Det är totalt ologiskt att vi ska införa något om vi förmodligen har kämpat för i årtusenden att inte ha.

  • mats skriver:

   Som du säkert förstår, menar jag att vi har kultur. Och kultur betyder som det brukar tjatas om, odling. Odling kan i sin tur sägas vara utveckling, förädling, förändring.
   Problemet i det svenska kulturlandskapet är bland annat det du pekar på, att odlarna ska stå med mössan i hand inför kravmaskiner som inte själva odlar. Då blir förädlingen lidande.

Kommentarer är stängda.