Oss alfahannar emellan

Jag har noterat att media numera gärna vill utnämna män som Putin och Trump eller vissa andra kändisar till alfahannar. Det reser min undran om de som pratar på det viset egentligen vet vad de talar om. Strängt taget är det väl bara honor i flockdjur som bryr sig om vem som är alfahanne eller om sådana ens finns.

Men det hela kanske är ett tecken på en kollektivisering och feminisering av våra MSM? De vill till varje pris veta vilken alfahanne de måste ställa sig in hos. Nåväl, man får väl låta ”valparna” härja lite. Förhoppningsvis blir det folk av dem också!

Lite försynt vill jag bara påminna om hur det gick för hönan Agda.

https://www.youtube.com/watch?v=TPQOdq8IgC0

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Oss alfahannar emellan

 1. Mats Persson skriver:

  Hej Mats!

  Läste just en intressant aspekt av ”alfahanen” Trups sätt att agera. Ta en titt på detta och passa gärna in det i ditt sätt att se på statens roll. https://www.bloomberg.com/view/articles/2017-01-17/a-warning-to-trump-from-friedrich-hayek .

  Min uppfattning är nog att både Trump och Putin borde lyssna på Hayek och ta det lite lungt med sin dealmaking.

  Hälsningar Mats Persson

  • mats skriver:

   Cass Sunstein kom väldigt nära att beskriva Sverige i slutet av artikeln. Inte speciellt Hayekst alltså.

 2. Sten-Arne Persson skriver:

  Om hönsgården i radio och TV får hålla på ett tag till med sitt kvoterings- jämställdhetstugg så lär feministerna och genuspotentaterna på våra högskolor och universitet fixsa så att alfahanarna blir överflödiga genom att klona sig själva och eliminera dessa ”hemska” män. Såvida inte de sunda och kloka unga kvinnorna Tanja Bergkvist http://tanjabergkvist.wordpress.com/ och Alice Teodorecu kan väcka sina medsystrar med hjälp av alla andra goda krafter.

  Alice har valts till årets jurist 2016, och på denna länk intervjuas Alice av Dagens Juridik. Det är som att lyssna till en yster fjällbäck, gå in här och lyssna. http://www.dagensjuridik.se/2016/12/juristmingel-nar-arets-jurist-2016-korades-har-ar-bilderna

  Dessa båda kvinnor skulle kunna stoppa detta evinnerliga könskrig om de får lite understöd. Båda har invandrat till Sverige och skall hedras för sina insatser för att skapa rättvisa och trygga förhållanden för barnfamiljerna. Det vore roligt och välgörande om vi kunde ge dem och oss mer vind i seglen. De här båda väl acklimatiserade invandrarna är inga favoriter hos karriärfolket i riksdagen.

 3. Göran skriver:

  Kvinnor behöver alfahannar. Om inte, mår de psykiskt dåligt. På ett sätt kan feministrörelsen säga att det är männens fel att kvinnor mår dåligt. Inte på grund av att män är män utan på grund av att män inte är män.

 4. mats skriver:

  Europaparlamentet har just valt italienaren Antonio Tajani till sin president. Han var tidigare anställd av Silvio Berlusconi. Av Euractive beskrivs Tajani som den vekaste av alla kandidater, utan egna ambitioner och dålig på att komma till beslut i de frågor och ärenden han haft hand om tidigare inom EU.
  Är det den gossen de skickar att förhandla med Trump, Putin och Ping?

  • Göran skriver:

   Det låter lite som ett bra val. Nu hoppas jag att han väljer en snabb bil och ägnar sig åt att inventera Europas discotek efter vackra damer. Mer än något sådant ska ett stadsöverhuvd inte ägna sig åt. Resten sköter vi medborgare om.

Kommentarer är stängda.