Bedrägeri förbereds

Bara en liten blänkare om det bedrägeri som går under namnet World Economic Forum och inleds i Davos idag. Den rapport deltagarna har att ta ställning till pekar ut vilka risker man “identifierat” för världens del. Genom att lyfta fram det man vill att världen ska fokusera på och flytta undan sådan som man vill att världen inte ska se, kan man styra debatten och påverka allt från företag, privatpersoner och politikers beslut.

WEFs rapport inleds med några intressanta bilder av vad de vill förmedla. Jag har valt ut en och gjort min egen variant. Klimathotet är den stora frågan för dem. Det avslöjar att de avser att bedra världen. Det är problemformuleringsinitiativet som lockar, med hjälp av det kan man styra debatten. Stefan Löfvén ska delta.

Klicka på bilden för att se en stor bild där texten går att läsa.

WEFs risk 2017

Riskbedömning 2017

This entry was posted in Aktuella övriga ämnen, Klimatbluffen and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Bedrägeri förbereds

 1. Mats Persson says:

  Hej Mats!

  Jag instämmer i dina bedömningar men vad att göra?

  Hälsningar Mats Persson

 2. Stefan Eriksson says:

  Jag får inte till det med bilderna riktigt, med en gång blir skalan så stor att det blir omöjligt att överblicka. Ja, jag vet dåligt hur det funkar!

 3. mats says:

  Ett sätt är öka-minska med fingrarna på musplattan, På samma sätt som på en smartfån. Då kan du få mellanlägen.
  Ett annat är klicka på bilden sedan begära utskrift och antingen skriva ut på papper eller spara som pdf eller liknande på din hårdddisk.

 4. Med tanke på snittåldern för bönder globalt, stämmer det att risken är så låg för brist på mat?

  • mats says:

   Ja, det tror jag. Det är stora arealer som inte brukas, i synnerhet om vi avstår från energigrödor. Låter man bönderna använda modern teknik och betalar vad det kostar, då kommer det att finnas hur mycket mat som helst.

   • Nu var det varken tillgång till mark, klimatet eller energi som jag tänkte är ett problem
    Faran som jag ser det är att det är för få som vill arbeta inom lantbruk, ingen vill göra jobbet längre, helt enkelt.

    • mats says:

     Finns det lönsamhet och frihet att själv bestämma över sin verksamhet, så tror jag det finns gott om folk som vill ha det jobbet.

     • Det tror jag också, jag är själv beredd att ta det jobbet då.
      Men som som sagt var, finns det lönsamhet och frihet att själv bestämma över sin verksamhet för bonden?

Comments are closed.