Facebook mäktigare än EU

EU-kommissionen är orolig för att Facebook har mer information, fler uppgifter lagrade om medborgarna än vad EU och medlemsstaterna har. FB har också betydligt mer än vad myndigheterna har lov att ha. Jämför med skadeståndet för rom-registret, 35.000 kr per person. Det är vad FB egentligen skulle betala, minst, till varje användare. De har ju även rätt att sälja informationen vidare till tredje part. Det borde motivera ännu högre betalning till användarna. Tillsammans med Instagram som, de också kontrollerar, så har de även bildbevis i en omfattning som myndigheterna inte har.

Det är också oroväckande att myndigheter använder Facebook i så stor omfattning som de gör och därmed släpper ifrån sig kontrollen över den information man tillhandahåller medborgarna. Det är ju enligt avtalet FB som äger alla rättigheter att besluta hur materialet ska användas. FB har egna regler för vad som får finnas på kundernas sidor, regler som står i strid med våra lagar om yttrandefrihet. Myndigheterna önskar till och från förmå FB att censurera sådant om innebär kritik mot myndigheterna och förd politik. Här finns alltså risk för en mycket otäck kohandel mellan FB och myndigheterna. En kohandel som inte i någon del kommer att gynna medborgarnas frihet och rättigheter.

Detta är något vi som läste Facebooks användarvillkor begrep direkt, innan vi beslöt att aldrig någonsin använda detta spionverktyg.

 

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

21 svar på Facebook mäktigare än EU

 1. Göran skriver:

  Det är frivilligt att använda Facebook, så några skadestånd kan inte utgå. Bara om Facebook bryter mot avtalet. Men det är nog skrivet så att de aldrig gör det.

  Facebook vet mer om sina användare än vad användarnas läkare, psykolog, kurator eller liknande gör.

  Men jag är inte så orolig över Facebook. Det är nog borta om tio år.

  • mats skriver:

   Hoppas du har rätt! Men det blir väl som att utrota en Alien.

   • Göran skriver:

    Det sämsta med Facebook är att inte att det är frivilligt att använda Facebook utan alla totalt aningslösa människor som tvingar en att använda Facebook.

    Jag tror dock på en variant av Facebook där varje användare äger 100 % av allt som läggs ut på sidan, där ingen central kontroll finns för varje användares sidor och där ingen kan samla en massa data om användaren mer än vad användaren exklusivt bestämmer. Naturligtvis finns det inget ekonomiskt incitament för denna variant och det blir således inte intressant att spionera på användarna.

    Dock kan jag se att tredje part kan tjäna pengar genom att köpa reklamplats på varje användarens sida.

 2. Ulf45 skriver:

  Jag är helt enig med Mats och även om FB skulle försvinna om 10 år, så hinner dom under den tiden ställa till tillräckligt mycket elände för blåögda användare, varför arbetet med att upplysa sin närmaste vänkrets om skadligheten i FB:s hegemoni och dominans inom informationsteknologin är av största vikt.

 3. JIMMY skriver:

  Med risk för att vara tjatig, men Mats hittar metodiskt varje vecka, luskar fram EU reportage nyheter som skulle platsa och vara första
  sidan bland old demokratur MSM med dito SVT SR TV Radio kartell.

  Att jag sedan har som princip att vägra Facebook som är en skrytbok för liknöjda bröd och fejk skådespelare samt gratis storebror ser dig data mining, är en annan historia.

 4. Joachim skriver:

  Gud vad skönt att jag inte har djävulens påfund fb.
  Ju mindre folk och myndigheter vet om en desto bättre.

 5. Lars Lindeberg skriver:

  Det är väl bara så enkelt att med Facebook är det lättare att samla in uppgifterna!
  De Amerikanska spioncentralerna är mer effektiva men kan inte garantera allt!
  Så Facebook är ett supplement!
  Vad tror du händer vid en riktig kris?
  Som det är idag berättas det att allt blir kontrollerat av ”spindlar” som hänger upp sig på vissa ord då ”man” går in djupare och undersöker!
  Men de kan nog inte ta allt!
  Men som K O Feldt sade om löntagarfonderna!
  ”Facebook är ett djävla skit! Nu har vi baxat det ända hit!”
  Det största problemet är att det är fel ägare!
  Du förstår vad jag menar!
  He he he ?

 6. Samuel af Ugglas skriver:

  Avstod från allra första början och har varnat mina familjemedlemmar, alla gick i fällan, tyvärr.

 7. Niklas skriver:

  Skönt att man inte har Facebook. Men som någon skrev så vet bl.a. Google en hel del om en också. Å de styr ju också vilken information som visas respektive inte visas när du t.ex. googlar.

 8. Lars Lindeberg skriver:

  Ja där ligger vårt stora problem! Gorillan i rummet som ingen vågar se! Men det är slut med detta snart!
  Det är samma problem i alla våra länder!
  De har blivit utsparkade minst 109 gånger och de vet varför!
  Nu snart skall det bli 110 gången och för gott!

  https://www.youtube.com/watch?v=TCyXR7ogbYE&feature=youtu.be

 9. robert skriver:

  Jag noterar att det har blivit fräscht och modernt med antisemitisk propaganda här nu.

  Snyggt jobbat.

  Eller kanske inte…

  • mats skriver:

   Inte alls, Robert! Eftersom det finns sionister, det vill säga judar med en nationalistisk och rasistisk dagordning, så måste man få skärskåda judar som till synes verkar i den andan.

   Man måste få kalla saker vi deras rätta namn. Det är sanningen som måste fram. Ibland misstänkliggör man för mycket i jakt på sanningen, men om alla får rätt att försvara sig och förklara sig så kan missförstånd undvikas.

   Som Lars och andra påpekat så finns det judar som till synes biträder en politik som inte gynnar vare sig Sverige eller Europa. Däremot är den i linje med den sionistiska drömmen om ett stor-Israel i Mellanöstern.

   • robert skriver:

    Lars har inte skärskådat någonting. Ett fnissigt inlägg om att FB-grundaren är jude och en konspiratorisk youtubelänk om ”agendajudar”.

    Det finns all anledning att ifrågasätta den makt en megakorporation som FB har.

    Och det är inte alls märkvärdigt att betrakta staten Israel som en skurkstat.

    Men man behöver inte blanda ihop allting till den milda grad att man hamnar långt ute i de ideologiska träskmarkerna.

    • mats skriver:

     Någon fnissigt om Zuckerberg har jag inte noterat, var ser du den? Lars länkade till Milld som visat på samband mellan vissa judar och den politik de driver.
     Ett grundligt skärskådande kräver mer, det är vi ense om, men det börjar med att man påtalar något man vill veta mer om.

 10. Lars Lindeberg skriver:

  Antisemitism är en judisk uppfinning! Antisemitism kan inte finnas i våra samhällen! Judarna har blivit utslängda 109 gånger!
  De har inget existensberättigande i våra samhällen! Punkt!
  Ändå håller de på att utrota oss och ta vårt land ifrån oss!

  Här har du en jude som förklarar varför judarna är så illa omtyckta!

  https://www.youtube.com/watch?v=qTYSv_YQOVo&feature=youtu.be

  • mats skriver:

   Jo, det finns judar som läser sina religiösa urkunder som en manual för världsherravälde. Jag tror att de är i klar minoritet bland judarna. Men alldeles klart är det utmanande, i synnerhet bland troende människor av annan religion, att det finns folk som på fullt allvar säger sig vara guds utvalda folk.
   För mig som ateist låter det bara löjligt. Men oroväckande på samma sätt som när vilken idiot som helst säger sig ha rätt att härska över världen enligt sina egna påfund.

   Du påstår att det inte kan finnas någon antisemitism i Europa, eftersom judarna blivit utkastade så många gånger och underförstått inte finns kvar här. Osökt började jag nynna på en gammal dänga med Vikingarna, Kan man älska nån på avstånd? Det kunde man tydligen, enligt visan. Då borde man alltså även kunna hata någon på avstånd. Antisemitism skulle sålunda mycket väl kunna finnas i Europa, till och med utbredd sådan.

   Men i mina ögon finns det ingen anledning att hata judar rakt över. Det brukar sägas att man ska hata synden, men älska syndarna (för de behöver vår hjälp). Åtminstone de som ångrar sig. Man kan hata sionismen, men det är inte tillräcklig anledning till att hata judarna. Det räcker gott om vi kan upprätthålla vår kultur och frihet i Europa, oavsett vilka omstörtande ideologier vissa individer umgås med. Det gäller både jude, grek och smålänning (tack till Topelius).

   Du får säga att du hatar judar. Det är en poäng med Frihetsportalen, att man ska få säga vad man vill. Men man måste också själv ta konsekvenserna av vad man säger. En poäng med att skrika ut sitt hat i vilket ärende som helst och sedan se det i text, är att hatet banaliseras så tydligt i textform. För den som är det minsta vaken och självkritisk fungerar det som en nykterhetskur. Det får en att reflektera, låter jag så där naiv och infantil? Ja, hat i text får den verkan.

   Trots detta vill jag be dig Lars, att tänka på såväl din egen framtoning, som på Frihetsportalens. Det finns gränser vilka samhället inte tolererar och om de överskrids för allvarligt eller för ofta, skulle kunna resultera i att Frihetsportalen stoppas. Väg dina ord så att vi inte passerar den gränsen!

   • Lars Lindeberg skriver:

    Vem har talat om hat jo hatet kommer från juden!
    Det är du som tillskriver mig att jag hatar, var står det i min inlaga!
    Juden har inget existensberättigande i vårt samhälle!
    Så enkelt är det!
    Jag hatar ingen!

    ”We must hate. Hate is the essence of Communism [Judaism].” –Vladimir Lenin, a Jew and Leader of the U.S.S.R. !!!

    http://www.renegadetribune.com/expulsion-jews-america/

    • mats skriver:

     När du skriver ”Juden har inget existensberättigande i vårt samhälle!” så ligger det mycket nära direkt uttalat hat.
     Likaså när du länkar till klart antisemitiska sajter.

     • Lars Lindeberg skriver:

      Ja jag vet inte vad jag skall svara på det påståendet!
      Vi svenskar har aldrig vuxit upp med hat!
      Jag har aldrig hatat någon!
      Jag hörde aldrig talas om hat när jag växte upp!

      Judarna tog sig in i Sverige genom att konvertera till kristendomen!
      Det var villkoret för att få bo här!

      Genom att bryta det kontraktet har de förverkat rätten att bo här!

      Jag och mina anförvanter har byggt Sverige! På svenska kristna grunder!
      Sedan 1000 år tillbaka!

      Att vi står där vi gör idag är pga att det har skett bakom ryggen på svenska folket!
      Svenska folket är bedraget fullständigt!
      Regimen är olaglig!
      Bör arresteras omedelbart!

      Att svenska folket kunnat bli bedraget så fullständigt beror på just agendajudarna!

      Antisemit vad är det? En person som är hatad av judarna?

      Jag är både judespecialist och muslimspecialist!

      https://www.youtube.com/watch?v=TCyXR7ogbYE&feature=youtu.be

      • mats skriver:

       Jag kan argumentera emot dig om kristendomen. I mina ögon har den fördröjt den goda utveckling vi hade innan. Starkt bidragande till Förslavande av folket och dagens PK-samhälle.
       Jag kan också argumentera emot dig om judarna i Sverige. De var portade ett tag men fick sedan bosätta sig här om de bosatte sig i städer. Har för mig att det endast var vissa yrken som var tillåtna också.

       Lingvistiskt borde antisemit betyda någon som inte tycker om människor från något av de semitiska folken, exempelvis judar, araméer och araber, som exempel. Det skulle kunna tolkas som judar, kristna och muslimer.
       Men antisemitism brukar reserveras för hat mot judar och ibland även muslimer.

Kommentarer är stängda.