Hets mot folkgrupp måste bort

Varför har vi en grundlagsfäst yttrandefrihet, när vi “pyntat” den med diverse inskränkningar i sekundär lag? Inför årets valrörelse ropar den etablerade PK-eliten på yttrandeförbud för alla som inte delar deras åsikter.

Varje yttring som går dem emot stämplas som diskriminering eller hets mot folkgrupp. De hyllar Metoo, men kräver en tystnadens kultur i riket. Vi har en myndighet, Diskrimineringsombudsmannen, som är mer aktiv än någonsin. Tittar man på deras hemsida inser man att alla är diskriminerade, utom naturligtvis the usual bunch of suspects – vita män.

Men i ett fritt och öppet samhälle måste man få ha olika åsikter och man måste få uttrycka dem som sympatier eller antipatier om individer och grupper av individer. Får man inte det, försvinner friheten som en ensam kvarting på en logdans. Får man inte det, sluter sig samhället allt mer och till slut återstår bara oförsonliga grupperingar som inte öppet vågar lufta sina motsättningar.

I ett tidigare inlägg kommenterade Jan Andersson med en hänvisning till Peter Forsskål på Wikipedia:
Med referens till England skriver Forsskål “Friheten måste därför besvaras med frihet. En vis regering lämnar menigheten hellre lägenhet att yttra sitt missnöje med pennor än med gevär, vilket upplyser å ena sidan, stillar och förekommer buller och oro å den andra.

Där förekommer han alltså John F Kennedys tanke med 200 år. “Those who make peaceful revolution impossible will make violent revolution inevitable”. Från ett tal i Vita Huset 1962.

HAX, Henrik Alexandersson, hade nyligen detta stycke i en krönika.

Yttrandefriheten är som viktigast när det gäller rätten att framföra åsikter och framlägga information som överheten ogillar. Och den skall vara en garanti för minoriteters rätt att göra sina röster hörda. Den skall värna det obekväma och det kontroversiella. Vilket rimmar mycket illa med att ge den politiska makten och dess funktionärer rätt att bestämma vilken information som skall vara tillåten respektive förbjuden.

Utan verklig yttrandefrihet försvinner också humor, ironi och satir. Kvar blir bara cynism.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 svar på Hets mot folkgrupp måste bort

 1. Stefan Eriksson skriver:

  Här yttrandefrihet “non plus ultra” om ni frågar mig!

  • Göran skriver:

   Det är bara att byta ut “bögarnas fel” mot “den vita mannens fel” så hamnar vi där vi står idag.

  • mats skriver:

   Grotescogänget trodde att de gjorde satir av vanligt folk som tröttnat på att bli uppläxade av bögar vad de ska tänka och tro samt hur man ska klä sig och uppföra sig. Istället har sketchen för vanliga heterosexuella människor utanför nöjesbranschen blivit en bekräftelse på att det man matas med innehåller för många bögar och för mycket homosexuella normer.

   • Stefan Eriksson skriver:

    Den manlige (H.Dorsin) rollkaraktären har ju en bibel i handen i sketchen.
    Satiren är väl riktad mot religion och dess profeter, som med “bibeln i hand” övertolkar vem eller vad som är “ormen i paradiset”.
    Hur som helst, vare sig det är bögar eller fanatiker som träffas av satiren, är det ett mått på yttrandets frihet.

 2. Lars Lindeberg skriver:

  Det hedrar Mats att han tar upp denna livsviktiga fråga om “hets mot folkgrupp”!
  Vi vet ju alla eller borde veta att det är ett krav från en liten grupp som från början tog sig illegalt in i landet och har sedan dess arbetat subversivt på Sveriges förstörelse!
  Du kan ju inte eller får inte tala o detta högt eller kritisera “lagen” eller vem den kommer från då du genast blir censurerad och stämplad som samhällsfarlig när det i själva verket förhåller sig tvärsom!
  Bra skrivit Mats!
  För Guds skull sluta inte!

 3. Jan Andersson skriver:

  Och vad sägs om detta? Peter Forsskål, “Tankar om borgerliga friheten”, tryckt 1759:

  §.4.
  För denna friheten kunna altid de wara farligast, som äro mäktigast i landet, genom deras ämbeten,
  stånd, eller rikedom. De missbruka ej allenast lätt den makt de äga, utan kunna ock ständigt öka
  sina rättigheter och sin styrka, så att de öfriga inbyggare måste bäfwa för dem mer och mer.

 4. Lars Lindeberg skriver:

  Det absolut värsta är att barn blir utnyttjade sexuellt och att det skall bli norm i samhället! Jag kan inte tänka mig något vidrigare!
  Detta skall alltså bli tillåtligt i Sverige!
  Detta förekommer både inom den judiska och islamska religionerna!
  Vi måste sätta stopp för detta omedelbart!
  Grunden till det hela är att Sveriges regim är olaglig, kriminell sedan 1975! Landet är övertaget av utlänningarna!
  Regimen bör arresteras omedelbart och ställas inför Riksrätt och Folkdomstolar då nuvarande rättssystem är helt genomkorrumperat!
  ARRESTERA LANDSFÖRRÄDARNA SNARAST!

  HÄR ÄR EN BESKRIVNING OM HUR DET GÅR TILL I iSRAEL!

  https://www.vice.com/en_us/article/qbe8bp/the-child-rape-assembly-line-0000141-v20n11

  • mats skriver:

   Du glömde att nämna katolska kyrkans avarter. Sådana finns tyvärr inom alla religioner. Personligen har jag kommit till slutsatsen att ju mer religion eller religiöst, desto mer förljuget och extremistiskt vansinne. Så jag kallar mig ateist, men försöker vara påläst om de religiösa tokerierna, för att kunna försvara min ståndpunkt.
   Vi får vara glada att majoriteten av de som säger sig ha en tro inte tillhör extremisterna. Det är illa nog att de inte säger ifrån tillräckligt.

   • Lars Lindeberg skriver:

    Jo så är det men den kristna kyrkan förbjuder sex med barn medan både islam och judendomen främjar den!
    Det är ju mest i den katolska kyrkan som har celibatet! Som har sex med små pojkar!
    Martin Luther opponerade sig på 1500-talet och ordnade så att präster kunde gifta sig så det var välbekant redan på den tiden! Med bögeriet inom kyrkan!
    Men nu med en massa kommunister och vänsterslödder som har makten i vår kyrka så är vi tillbaka till 1500-talet!
    Det är fruktansvärt sorgligt att de har fått makten!
    Det är ledarskapet som är problemet! Folket är enfaldiga!

Kommentarer inaktiverade.