TV är nästa mediakoncept att falla för internets kraft.

Tidningshusen är på fallrepet. Distributionskostnaderna är för stora. Konkurrensen från medborgarjournalistiken är för stark. Redaktörerna och journalisternas verklighetsuppfattning har visat sig falsk. Nisse i Hökarängen har bättre koll än murvlarna i Marieberg.

Nästa koncept att få problem är TV. Overheadkostnaderna är för stora. Tablåernas tid är förbi, det är on-demand som gäller. Även här har redaktörerna och journalisternas verklighetsuppfattning visat sig falsk. Varje knatte med en mobiltelefon är ett broadcastföretag.

Internet behöver inte alla de mellanhänder som varit med och byggt upp distributionskanaler. IT-mogna medborgare kan fixa den saken själva. En strukturrationalisering väntar. Ju fler som får stabilt och snabbt internet via fiber, desto fler som kommer inse möjligheten att ordna sina informationskanaler själva. De gör det dessutom i duplex, tvåvägskommunikation. Det enda som hotar denna utveckling är om politikerna känner att de måste subventionera gammelmedia för att behålla en propagandakanal mot massorna. Men det kommer att kosta mycket.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på TV är nästa mediakoncept att falla för internets kraft.

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Lite defaitism, politikerna kommer att använda ”fibernätet” för att plundra medborgarna på pengar. Att värdera de olika tjänsterna under en monopolliknande situation blir lika löjeväckande som de licenspengar vi betalar för att hålla STASI agenturen SR/STV flytande.
  Socialistpropagandan flyter lika lät i fibernätet!

 2. JIMMY skriver:

  Hej jag tänker ringa till ”DDR Svt nyheter”
  och fråga om de kommer intervjua center marionett Annie som är globalisternas nya påläggskalv då nu ( MP Medeltidspartiet) olaga klimat spårgas hotare är döda under 2,4 % valet hösten 2018 och liksom parisavtalet går i döden eller i Agenda söndag

  Jag vet att Annie kan blinka och tala robot Orwelliska 1984 språket genom retoriska hypnotiska buktal Catchfraser jättedockan dagiscenter om vad Wallenbergare och hon ser på Sveriges dolda dunkla framtid att hon är inbjuden till årets Bilderberg träff möte som detta år blir av i USA enligt Fria Tider.

  Skriver från mobilen så jag har inte lärt mig att länka genom detta bärbara internet verktyg men googla gärna.

 3. Niklas skriver:

  Den nya ”TV-kanalen” Youtube firar ju redan stora framgångar och allt fler kollar ju på SVT-play och liknande tjänster istället för på själva TV-burken.

Kommentarer är stängda.