Frökens favorit

Dessa franska presidenter och deras kvinnor! Älskarinnor har de väl haft allihop. Priset tas väl av François Mitterand, som hade barn med tre olika kvinnor, varav två var med på hans begravning som officiella familjemedlemmar.

Emmanuel Macron är gift med sin 25 år äldre lärare. Om någon kunnat kallas frökens favorit är det väl Macron.

Diktator Macron? Nu förväntas han utmana den franska fackföreningsrörelsen, en av de tuffaste i världen med de mest långtgående monopolställningarna på arbetsmarknaden. En situation som redan Bastiat beklagade (första halvan av 1800-talet). Även andra förslag som som sipprat ut är otypiska för fransk politik. Smekmånaden med den stora andel fransmän som röstat fram honom i skräck för Marine LePen, lär bli kort. Förväntningarna på honom varierar kraftigt. Här och här.

Återstår då att trösta sig med fröken, eller kanske med Angela Merkel, som är ett år yngre än hustru Brigitte, född 1953. Emmanuels föregångare tillhör också samma generation som hans hustru. Nicolas Sarkozy 1955 och François Hollande 1954.

https://youtu.be/tWpA5iY2V1I

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Frökens favorit

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  En av de tre älskarinnorna var en svenska som har eller har haft ett inte ringa inflytande på svensk kultur, om det nu finns någon sådan längre, kanske just tack vare henne.
  Men som sagt hon blev ju ett offer för en socialist, tydligen en merit!
  En viss Palme öppnade dörren till denna udda karriär.

 2. Göran skriver:

  Bastiat är mer känd utan för Frankrike. I Frankrike vet knappt en människa vem det är; inte ens på universitetsnivå och ens på ekonomilinjer.

  Frankrike borde släppa alla ambitioner på att ha en marknad med entreprenörer och gå in helt och hållet för socialistisk centralstyrning, så att vi snabbt kan få ett avskräckande exempel.

Kommentarer är stängda.