Got a hockeystick? Let’s play Ball!

Klimatforskaren Tim Ball är den som blev känd när han avslöjade IPCC och Michael Manns fusk med grafen över den ”katastrofala” globala uppvärmningen som påstods orsakas av människan, ”för de kunde inte komma på någon annan förklaring”. Ball gjorde det med orden ”Mann belongs in the state pen, not Penn state.”

State pen är förkortning för state penitentiary, alltså ett statligt fängelse. Penn state är the University of Pennsylvania state där Mann är anställd. En mycket raffinerad ordlek alltså. Michael Mann, som är en karriärsugen person stämde Ball för förtal. Mann är så karriärsugen att han ett tag kallade sig själv nobelpristagare för att han bidragit till det arbete FN och Al Gore fick Nobels Fredspris för. Jo, visserligen bara en bekräftelse på att de är bedragare hela bunten, men ändå.

Tim Ball backade inte utan krävde att Mann i domstol ska presentera sina grunddata som bevis på att Ball har fel. Det har Mann vägrat göra. Ni har säkert hört denna historia tidigare. Eftersom Ball är verksam i Vancouver BC. i Kanada är det i kanadensisk domstol och enligt kanadensisk lag frågan avgörs.

Mann har inte levererat sina data, han har deklarerat att han vägrar. Den tidsfrist han hade fått gick ut i februari. Enligt kanadensisk lag är det domstolstrots och det är belagt med rejält straff. Ball kan nu begära att Mann hålls ansvarig för sitt trots.

Hans förlust genom sitt trots ses också som ett medgivande av att han faktiskt hade fuskat. Med det utslaget kan Scott Pruitt, chef för amerikanska miljömyndigheten EPA, gå till såväl Donald Trump som Kongressen och säga att en av de klimatforskare kongressen och tidigare statsförvaltning litat på inför sina beslut, har visat sig vara en fuskare och att klimatet inte alls utvecklas som Mann påstått och inte heller den anledning som angetts. Det passar väl in med Trumps tillbakadragande från Parisavtalet.

Båda har ytterligare varsin domstolsprövning kvar. Mann har även stämt journalisten Mark Steyn för förtal. Ball är stämd av en annanmedverkande till IPCC, Andrew Weaver är en datamodellerare. Eftersom datamodellerna inte heler visar rätt utveckling är Weavers arbete inte heller något att luta sig mot när man ska fatta beslut. Pikant är att Weaver har gått vidare till att bli politiker för de gröna i Kanada. Ball menar att han därmed gjort sig själv jävig i allt som rör vetenskap.

Här är en lång lista på sajter som berättar det som MSM inte berättar om klimatet.

Tim Ball

Mark Steyn

Donna Laframboise

1000Frolley

Bishop Hill

Climate Audit

CO2 Coalition

Climate Etc.

Dr. Roy Spencer

No Tricks Zone

Climate Exam

Committee for a Constructive Tomorrow

CO2 Science

Climate 4 You

Real Science

WiseEnergy

International Conferences on Climate Change

C3 Headlines

Cornwall Alliance for the Stewardship of Creation

Global Science Report

Gelbspan Files

Climate in Review, by C. Jeffery Small

Center on Climate and Environmental Policy, The Heartland Institute

Climate Policy, The Heritage Foundation

Global Warming, Cato Institute

Center for Global Food Issues, Hudson Institute

JoNova, hosted by Joanne Nova

GlobalClimateScam.com

Center for Energy and Environment, Competitive Enterprise Institute

GlobalWarming.org

Cooler Heads Digest

Power for USA

Science and Environmental Policy Project (SEPP)

ClimateWiki

Master Resource

The Climate Bet

International Climate Science Coalition

Climate Scientists’ Register

Science and Public Policy Institute

Climate Depot by Marc Morano

World Climate Report by Dr. Patrick Michaels

Biweekly Updates from the Cooler Heads Coalition

Watts Up With That? by Anthony Watts

ICECAP by Joseph D’Aleo

Junk Science by Steve Milloy

Galileo Movement

Australian Environment Foundation

Carbon Sense Coalition

Clexit Australia

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Got a hockeystick? Let’s play Ball!

 1. Stefan Eriksson skriver:

  Helgen ”räddad”, om man vill stanna i ”soffläge” alltså. Får väl hålla ett öga på vad som blir kvar av Hamburg också.
  Tack för den listan Mats.

 2. Göran skriver:

  Lustigt nog är Donald Trumps utrikesminster och före detta VD på Exxon Mobil Rex Tillerson anhängare av klimathysterin.

  • akesundstrom skriver:

   Nu vet man förstås inte om det är Tillerson som är dum i huvet eller om han bara gör vad en opportunistisk styrelse beställer.

   Man kan som en parallell fråga sig om SEB:s nye VD verkligen tror på den hållbarhetsnoja hans bank sprider via bl a den så kallade seniorekonomen, Klas Eklund. Eller om han tyst och stilla underordnar sig den politiskt korrekta sanning som styrelsen säger sig gilla – eftersom ej trolig majoritet av kunderna är indoktrinerade i tron på ett växthusspöke.

   Så varför offra ett välbetalt jobb för att punktera en lögn som alla någorlunda initierade människor redan vet är en lögn, men en lögn som just nu är lönsamt att låtsas tro på. Allt är nog bara ett spel, med fokus på sista raden i årsredovisningen och i det egna lönekuvertet. Fördelen med Trump är att han inte behöver bry sig om lönechecken från Uncle Sam.

 3. akesundstrom skriver:

  Så bra att Mann verkar vara på väg att misslyckas med sitt domstolskrig. I Sverige vet jag inte om det skulle ha gått lika bra i en liknande strid.

 4. Samuel af Ugglas skriver:

  Vad har inte mänskligheten offrat på dessa galenskaper i form av UTPLUNDRADE skattepengar?

Kommentarer är stängda.