Social Justice Warriors SJW = kvinnor

Det visar sig att kvinnor är överrepresenterade i den grupp som kallas för Social Justice Warriors, SJW. Det kan finnas flera anledningar till det. En, som en del kvinnor väljer att framhålla, är att de är vana att vara utanför makten och därför måste agera kollektivt utifrån sin moral för att få rätt.

En annan är att kvinnor tror sig i grupp resonera sig fram till konsensus, när verkligheten visar att det normalt är en eller ett par kvinnor som dominerar debatten och de andra inte säger emot. De underkastar sig alltså ett grupptryck, inte från män, utan från andra kvinnor.

Professor Jordan B. Peterson hävdar att det till en icke försumbar del är en del av kvinnors personlighet. Frågan är om kvinnor är predisponerade för politisk korrekthet? Kanske har kvinnors historiska roll inom familjen som fördelare av resurserna lämnat ett bestående avtryck som får dem att idag gå ut på gator och torg för att kräva egalitär jämlikhet för alla. Utan hänsyn till hur eller av vem resurserna skapas, för det är inte kvinnornas problem, har aldrig varit.

På det viset kan denna våg av politiskt korrekt social rättvisa slå över i accepterandet av klara och tydliga order istället för förhandlingarnas ständiga osäkerhet om utfallet. Det totalitära samhället väntar i förlängningen som en följd av kravet på lika för alla.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Social Justice Warriors SJW = kvinnor

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Som JP säger lite förenklat; Män tester idéer, kvinnor testar män. Historiskt ja, men det har hänt något på vägen fram till idag.

  • Thomas Gunnarson skriver:

   Nja.. en kvinnlig politiker sa en gång att: “Jag skulle inte kunna tänka mig att leva med en man som tjänar mindre än jag själv…”
   Där sprack allt logiskt modernt tänkande och fram kom en rationell kvinna…
   Feminismen, med sitt skitsnack om utrotat klasstänkande och annat dravel, visar sig vara en extremt klasstänkande där lika barn leka bäst.
   Där en mycket primitiv och enkel psykologi existerar.
   En enkel förklaring för hur en alafahanne av arten Homo sapiens identifieras…?
   En tjock plånbok!
   Så mitt råd till unga hannar av arten Homo sapiens är att skaffa dig en tjock plånbok – och låt aldrig någon ta den ifrån dig. Särskilt inte en kvinna för det är inte din givmildhet/svaghet hon beundrar utan din snålhet/ viljestyrka.
   Men tyvärr är det enbart erfarenheten som kan lära en hanne av arten Homo sapiens hur man blir en alfahanne… det är inget man får lära sig i skolan. Det vet vi…
   Så, som slutsats, inget nytt under solen. Människan förändras givetvis evolutionärt, men inte till det bättre, för de lyckligaste människorna fanns före syndafallet, innan människan blev bonde och lämnade Kalahari….

 2. Rikard skriver:

  Hej.

  Det är värt att studera hur de kvinnor som anammar manligt agerande, resonerande och tänkande behandlas av kvinnor som ligger mer inom normen för kvinnligt gruppbeteende.

  De blir inte sällan utfrysta, baktalade och allmänt bespottade och förminskade. Ofta sker detta med ett språk som antyder att hon tror att hon inte duger som kvinna, utan istället försöker vara man genom att härma dessa både i beteende och prestation.

  En egen reflektion jag gjort många gånger är att det är kvinnor från den urbana akademiserade medelklassen som föraktar och förminskar kvinnor från landsorten eller förorten – särskilt de som gör karriär inom traditionellt mansdominerade yrken utan krav på särbehandling eller sänkta krav.

  Att detta ‘grosserar’ nu beror troligen på att just denna klass av för samhället onödiga kvinnor (de som annars skulle varit hushållerskor och hemmafruar, och därmed lärt sig sunda värderingar via vardagens empiri) vuxit sig så stor rent numerärt att de på demokratisk grund kan åberopa makt.

  Invandringen från totalitära patriarkala system kommer att vända den utvecklingen.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 3. Göran skriver:

  De flesta kvinnor jag känner vill bara jobba med män och inte med kvinnor. De säger att det blir för mycket revirpinkande och käbbel med kvinnor.

 4. Jan Suhr skriver:

  Ett fenomen som jag ofta ser när jag är i affären och handlar är två kvinnor som tydligen ska ha en gemensam middag och nu tillsammans ska handla mat till middagen. Ingen av dem vågar bestämma vad som ska handlas utan för varje sak så blir det en “demokratisk” diskussion tills man når konsensus över vilken sak man ska ha. Det tar säkert en timme för dom att lösa denna kniviga fråga. Ingen vill ju för vänskapens skull sätta sig över den andra, troligen för att den andra sen i så fall skulle snacka skit inför den övriga vänkretsen om den som varit dominant.

  Om det varit två män hade de utan problem beställt pizza eller hamburgare och åkt hem och tittat på en film 😀

 5. Tege Tornvall skriver:

  Jan: För min del vill jag varken ha pizza, hamburgare eller film. Med en vän lagar och äter jag gärna en god middag utifrån riktiga råvaror och samtalar under tiden om intressanta saker. Se film är oftast att fördriva tid – om det inte är en bra film med tänkvärt innehåll.

Kommentarer inaktiverade.