Förintelsens offer

I lördags, den 27 januari, högtidlighölls minnet av förintelsens offer under andra världskriget. Det är snart 75 år sedan och fortfarande erhåller det judiska lidandet om kanske 4 miljoner människor särskild särbehandling, trots att 1900-talet såg mellan 100 och 150 miljoner människor stupade i krig, mördade och utrensade i olika folkrättsbrott på alla kontinenter.

På flera håll i Sverige jagas djurägare av nitiska djurskyddskontrollanter från länsstyrelserna. Mer än en gång på senare år har den hårdhänta och omänskliga behandlingen av djurägare resulterat i att de valt att avsluta sitt liv. Nu senast i ett fall i Skåne.

Flera av dessa djurskyddsinspektörer har en bakgrund i djurrättsaktivism. Med en akademisk examen i något om offentlig förvaltning bereds de plats på jobb där de inte hör hemma. När säger LRF och svenskt jordbruk ifrån mot dessa ”gestapoknektar”? Svenska bönder är också ett slags offer för en förintelse. Den pågår med ökad intensitet mitt i vår vardag.

Kanske är den en del av det tyranni som vissa anser sig ha rätt utöva mot andra människor, ja rent av hela befolkningen i namn av deras eget och det allmännas bästa. I England föreslår Nick Cohen, alltså en jude, att totalitärt hälsostyre ska införas för att rädda den offentliga sjukvården NHS. Det innebär bland annat slut på köttätande, för det anses skapa folkhälsosjukdomar som sjukvården betraktar somonödiga och för dyra att behandla. Är det så cirkeln sluts för förintelsens offer?

Det här inlägget postades i Äganderätt, Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

13 svar på Förintelsens offer

 1. Stefan Eriksson skriver:

  Jo, jag har ”träffat på” ”handläggare” från länsstyrelsens enhet för naturvård, som med illa dold förtjusning refererar till nyligen beslagtagen mark som ”SIN EGEN”.
  Jag skulle inte anförtro den människan att vara på fri fot överhuvudtaget, denne behöver vård under överskådlig tid.
  Möjligtvis skulle en ”karriär” i Nordkorea vara ett alternativ till slutenvård.

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Hatet och illviljan drabbar endast dem som inte betyder något röstmässigt i politiken.
  Att tjänstemän och politiker inte bryr sig om att livsmedelsproducenterna slutar och långsamt försvinner under oket av socialistisk regeltortyr har man inte insett ännu.
  När svenskarna en gång i tiden blev grundlurade av socialister och miljöpartister med en modern uppfattning om ”djurskydd”, uppfattade nog befolkningen ”djurskyddet” som att man skulle stödja djurägare med en ”HJÄLPANDE” hand, ett verkligt stöd för att få verksamheten på rätt spår igen. Djurägaren skulle få lika mycket hjälp som vilket annat socialfall som helst. Nu har det blivit ett politiskt verktyg för att förnedra och trakassera utövarna framför allt i livsmedelsproduktionen och i slutändan en ”STJÄLPANDE” hand.
  Hoppas att Mats budskap sprids, tack.

  • Kgb35 skriver:

   Socialfallen socialbidragstagare är bara intressanta om de röstar rätt. Därför måste de hela tiden vara lagom missnöjda och tro på löften om förbättringar.

   Med det senaste halvseklets skattesystem är snart alla bidragstagare, beroende av den osynliga handen.

   • Göran skriver:

    Vid valet 2010: ”Bland dem som går på sjuk- eller aktivitetsersättning
    röstade 51 procent på Socialdemokraterna.”

    Från socialdemokraternas egen undersökning.

 3. Thomas Gunnarson skriver:

  Det är värre än så… Lagen gäller enbart fysiska personer, inte bolag som Monsanto, t.ex…

  http://familjejordbrukarna.blogspot.se/2018/01/farliga-vagar-djavulen-sitter-i.html

  • mats skriver:

   På ett sätt är det rimligt att företagen inte kan få djurförbud. En dom för brott mot djurskyddslagen bör vara skäl för avsked. Därmed tvingas företaget anställa någon annan att sköta djuren.
   Alla djurägare bör således bilda aktiebolag för sitt djurägande och blir de personligen dömda för brott så anställer de någon annan, tex en nyanländ muslim i svinstallet, att sköta djuren. Själv får ägaren nöja sig med att sköta bokföringen och kamma hem storkovan!
   Blev det för uppenbar satir nu?

   • Samuel af Ugglas skriver:

    Löfven är just nu upptagen att utbilda nyanlända att sköta skogen, (950 miljoner till 5.000 personer) om det är för att ingen vill jobba åt politikerna eller för att spotta privata skogsägare rakt i ansiktet, döm själv. Det är nämligen dessa som får vara med att betala vanvettigheterna.

    • Stefan Eriksson skriver:

     Vilken soppa det skall bli med tanke på att förmodligen behövs tre ”handledare” (förmän) för var och en av de 5000.
     Det gäller att ”hålla isär” klanerna, särskilt om de blir utrustade med en ”röjhack”.
     (eller vad en sån där ”sabelformad” kniv på skaft heter)

 4. forystablogg skriver:

  Vi kan inte ha ett system där alla djurbönder och andra djurägare går i ständig skräck för kontrollanterna!
  https://forystablogg.wordpress.com/2018/01/26/halla-vatten-pa-en-lansstyrelse/

 5. Sten-Arne Persson skriver:

  Stora delar av svenska folket verkar inte ha klart för sig vem som äger största delen av svensk massmedia och deras bakgrund och synsätt. Hur många känner till att judar hatar bönder mer än allt annat? Borde inte svenska bönder blivit upplysta om detta förhållandet för att förstå svensk massmedias bondefientlighet.

  Anledningen till att man döljer EU:s FADN-statistik över medlemsländernas kostnadstäckning i jordbruket, är att Sverige har haft näst sämst kostnadstäckning i EU-statistiken som årligen har presenterats i Finland med svensk text sedan vi blev medlemmar i EU 1995. Dessutom har hela ”jordbruksmaffian”, förutom ATL, beröringsskräck med denna statistik som jag skrev om för tre år sedan i ATL första gången.

  Senast fastställda statistik för år 2014 visar att EU-länderna i medeltal har 63 procents kostnadstäckning målsättningen borde väl rimligen vara minst 100 procents kostnadstäckning vilket innebär att intäkterna täcker kostnaderna fullt ut. Ungern ligger bäst till med 220 procents kostnadstäckning Tjeckien har 198 och Sverige har 4 procent. Ska inte svenska folket få veta hur bräcklig matberedskap Sverige har? Mindre än varannan tugga vi äter är producerad i Sverige. Vi har över tid haft sämst kostnadstäckning i EU sedan 1995. Varför har inte LRF informerat svenska folket om vårt allvarliga försörjningsläge? Var är alla centerpartister och övriga landsbygdspolitiker som säger sig måna om vårt jordbruk? Vad har den korporativistiska organisationen ”Hela Sverige skall leva” tagit vägen. Om den finns kvar så har den seglat under falsk flagg från början till slut. Men en fin kuliss har den varit för dessa bondehatande organisationer eller har de bara varit nyttiga idioter som Lenin kallade sina medlöpare i Sovjetunionen.

  Det finns judiska människorättskämpar med stort mod, som vi borde hylla och ära. En av dem, numera avliden professor i kemi vid hebreiska universitetet i Jerusalem, Israel Shahak. Han har bl.a. skrivit en bok som heter ”Judisk historia, Judisk religion”. I denna mycket läsvärda bok på 135 sidor skriver han bland annat på sidan 52:

  ”Den klassiska judendomen odlade överallt hat mot och förakt för jordbruket såsom yrke och för bönderna såsom samhällsklass, ännu mer än för andra ickejudar – ett hat vartill jag inte sett något motstycke till i andra samhällen. Detta är omedelbart tydligt för envar som känner 1800- och 1900-talslitteraturen på hebreiska och jiddisch”.

  I fotnot till ovanstående stycke skriver Shahak i boken:
  ”Nobelpristagarna Agnon och Bashevis Singer utgör exempel på detta, men många andra kan också ges, särskilt Bialik den hebreiske nationalskalden. I sin berömda dikt ”Min Fader” skildrar han hur den helgonlike fadern säljer vodka till försupna bönder, vilka beskrivs som djur. Denna mycket omtyckta dikt, som läses i alla israeliska skolor, är ett av medlen för spridandet av den
  Ovanstående bok översattes till svenska av folkhögskoleläraren Lars Adelskogh och kom ut 1996. Denna översättning innebar att han avskedades från sin tjänst vid Axvalls folkhögskola. Man måste tänka på vad man översätter annars…

  Boken skall finnas med svensk text på både universitetsbiblioteket och stadsbiblioteket i Örebro om man inte kastat den på bokbålet. Prova gärna och beställ den på ditt bibliotek. Boken med svensk text är slut på förlaget, men finns att köpa med engelsk text på nätet. Denna bok borde ingå i våra skolors historieundervisning.

  För mig blev boken en bekräftelse på vad jag anat, men inte riktigt kunnat tro på. Det räcker att ställa en fråga, om vem som äger merparten av vår svenska massmedia, så blir man ifrågasatt av dessa livrädda PK-människor, som blixtsnabbt ryter till: ”är du antisemit” samtidigt som de drar sig undan demonstrativt. Yttrandefriheten är ingen självklarhet i Sverige med Alice Bah Kuhnke som ”demokratiminister”.

 6. Stefan Eriksson skriver:

  Lite mer text om ett ”folkrättsbrott” här och nu.
  https://nwt.se/asikter/ledare/2018/01/29/at-skogen-med-agandet

  • Thomas Gunnarson skriver:

   Eftersom Sverige som nation inte längre följer de gemensamma regler som Europeiska Unionen innebär så finns det INGA regler man behöver följa… Rättsläget är osäkrare än någonsin.

Kommentarer är stängda.