Fake news listade

Vilka är de viktigaste fake news om Donald Trump och hans regering under 2017? Här är deras egen lista.

 1. New York Times Paul Krugman förutspår att börsen kommer att krascha. Det blev tvärt om.
 2. ABC News Brian Ross kommer med en felaktig rapport om Trump. Börsen dyker tvärt, men återhämtar sig snabbt.
 3. CNN påstod falskt att Donald och Donald Jr hade tillgång till hackade dokument från Wikileaks.
 4. Time påstod felaktigt att Trump avlägsnat en staty av ML King från the Oval Office.
 5. Washington Post rapporterade felaktigt att Trumps möte i Pensacola varit dåligt besökt. De visade bilder tagna i lokalen flera timmar innan mötet. I verkligheten var det mer än fullsatt.
 6. CNN klippte ett inslag med Trump i Japan där han tillsammans med Abe matar guldfiskar, så att det ser ut som om Trump förolämpar sin värd genom att tömma hela byttan. I verkligheten följer han sin värds exempel.
 7. Newsweek skrev felaktigt att Polens first lady vägrade skaka hand med Trump. Bildbevis på att hon gjorde det finns.
 8. CNN rapporterade falskt att James Comey skulle förneka Trumps påstående att Comey sagt att Trump inte var under utredning.
 9. NYT påstod på första sidan att Trump hade tillgång till en hemlig klimatrapport.
 10. Sist men inte minst rysslandssamröret, främst framfört av Washington Post. Hittills har alla som undersökt saken i sin yrkesroll som offentlig utredare inte funnit några bevis för att sådan kontakt förekommit. Här är naturligtvis även svenska media dåliga på att hålla sig till sanningen.
Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Fake news listade

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Svenska ”mediaflickor” från framför allt SR/SVT och SvD skulle garanterat bidraga till att göra listan oändlig, för utplundrade skattepengar.

 2. Thomas Gunnarson skriver:

  Om man följer Trumps politiska aktiviteter så syns ett mönster. Som avspeglas tydligt i det som jag följer, amerikansk jordbrukspolitik. Farm bill innebär att den amerikansk jordbrukspolitiken, precis som den europeiska är upplagd i femårsplaner och där Trumps tankar hänger ihop med skatteomläggningen där särskilt låga inkomster skattebefrias upp till 12000 dollar om året. Det innebär att den stora posten i Farm bill, matkupongerna, skall minskas i nya Farm bill 2018, så att inte Wall-mart kan fortsätta plocka hem stora pengar via skattemedel..(foodstamps). Trump verkar ha en väldigt tydlig politisk grundidé som man får hoppas funkar för folket… Den mer ”svenska” modell som Obomba körde, där man gör bidragstagare av folk, jobbar Trump med att få bort. Även om farmarna är oroade över sin ekonomi, som brukar svaja, så kan man läsa att när de inser Trumps konsekventa linje så är det något man gillar. Då man då kan förhålla sig till det som man inser och förstår…

Kommentarer är stängda.