Pressfrihet och pressetik

Man kunde ju tro att media skulle vara de främsta försvararna av yttrandefrihet och öppenhet. Men det visar sig att så är inte alls fallet, varken i Sverige eller på annat håll.

PJ Media berättar att CNN hemlighåller sina pressetiska regler. Ingen utomstående kan alltså granska dem med avseende på hur uppfyller sin policy, sitt löfte till läsarna.

Newsvoice berättar att Reportrar Utan Gränser bara vill ha selektiv pressfrihet. De sällar sig alltså till propagandainstituten istället för den fria pressen.

Det Goda Samhället avslöjar hur lätt det går att införa censur i Sverige.

Euractive berättar att nyhetsbyråerna lobbar för att nätoperatörer och sökmotorer ska tvingas betala för de artiklar nätsurfarna läser. Vidare berättar Euractive hur EU-kommissionen förväntar sig att medlemsstaterna stiftar nya cybersäkerhetslagar innehållande väsentligt högre bötesnivåer.

Nyligen har SVT tillsammans med NWT/VF i Värmland genomfört en utbildningsdag för skolelever, där kontentan är att de endast kan lita på MSM.

Man börjar ju undra om MSM måste förbjudas och en uppmaning riktas till allmänheten att endast läsa alternativa media. Naturligtvis helst flera och alltid läsa kritiskt.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 svar på Pressfrihet och pressetik

 1. Stefan Eriksson skriver:

  Etablerad media “jobbar” ihärdigt på, mot sin undergång. En slags “självcensur” kan man ju kalla det.
  https://anthropocene.live/2018/05/17/svenska-dagbladet-fortsatter-att-sprida-fake-news/

 2. Göran skriver:

  Allt verkar handa om maktens demokrati och inte folkets demokrati. Ända sedan vanligt folk började skriva på Internet har makten, politiker och MSM hatat det och arbetat emot det. Speciellt politiker har hatat Internet. Alla deras lögner har kunnat blottläggas, såsom vad de säger idag och vad de sade för några år sedan. Samma sak är det med MSM. De får alla sina lögner och falska nyheter avslöjade. Framförallt, har deras bristande kunskaper kommit i dagen. Stackars journalister, Idag måste de ha mer på fötterna när de skriver en nyhet. Förr behövde de inte bry sig om utifall de hade rätt eller fel, för de satt själva på makten att bestämma om publicering av en rättelse i tidningen.

 3. Lars Lindeberg skriver:

  Den som är huvudfienden har du väl räknat vid det här laget i över 100 år har det hållits på!
  Det börjar på “j”! Fullt utskrivet juden! Detta även globalt!
  De äger och kontrollerar nästan hela median!
  Sanningen skall göra dig fri!

  • mats skriver:

   Lars, jag tror du missar poängen rätt grovt här.

   • Lars Lindeberg skriver:

    Kan du utveckla det så jag förstår dig? Tack!

    • mats skriver:

     Du kommenterar i stort se endast när du kan kasta skuld på judarna.
     Visst finns det otäcka judar, men det betyder ingalunda att alla är det.
     Visst finns det otäcka judar som äger tidningar eller skriver i dem, men det gäller inte alla.
     Sedan finns det otäcka människor som inte är judar och äger tidningar eller skriver i dem.

     Den gemensamma nämnaren är otäcka människor i MSM, oavsett de är judar eller inte. Det är poängen!

  • Göran skriver:

   Lite lustigt i sammanhanget att det var den kristna kyrkan som gav judarna den finansiella makten.

   För egen del tycker jag att det är bättre att diskutera sakproblemet än vilken etnisk tillhörighet vissa har. Sakproblemet är att en liten grupp äger media i Sverige. Ett problem är att dessa ägare är väldigt benägna att anställa socialister och låta socialister driva sin agenda. Samtidigt är socialister inga större vänner av judar. Hur kommer det sig att denna motsättning existerar?

 4. Samuel af Ugglas skriver:

  Göran,
  “Sakproblemet är att en liten grupp äger media i Sverige. Ett problem är att dessa ägare är väldigt benägna att anställa socialister och låta socialister driva sin agenda. Samtidigt är socialister inga större vänner av judar. Hur kommer det sig att denna motsättning existerar”?

  Därför att socialisterna är just nu de enda som med framgång kan plundra medborgarna på “pengar”!!!
  Varför, många av oss har sålt sina själar i förhoppning om ett tryggt liv och materiellt välstånd!!!
  Socialisten genom staten äger Ditt liv och Din egendom, och frukten av Ditt arbete bestämmer Du inte över längre. Slut, finito!
  Och för all del, glöm inte att socialisten kan vara Din granne.

  • Göran skriver:

   Jag undrar om det är själen som är såld? Jag tycker mer att det är förståndet som är sålt mot ett tryggt liv och materiellt välstånd – vilket är något som socialism inte kan ge.

Kommentarer är stängda.