Anti-vapenlobbyn kraftsamlar

Som väntat är det inte de ungdomar som var med om skolskjutningen i Florida som organiserar antivapenmarscherna runt om i USA och även på andra platser. Det är istället etablerade antivapenorganisationer, främst Giffords Foundation, som ligger bakom hela organiserandet. Ungdomarna är bara den front man visar upp för allmänhet och media.

Precis som i så många andra fall där man vill föra en opinion bakom ljuset tar man barn som gisslan och hävdar att vi andra måste göra som de säger, för barnens skull. Det gäller allt från klimatet till hastighetsövervakning, vapen, maten eller något annat.

Det kan finnas många orsaker till att någon vill avväpna sina medmänniskor. Det kan vara ren och skär rädsla för vad grannarna kan göra med vapnen, vanligen obefogad. Det kan vara en naiv tro på att staten ska skydda oss, kommer att skydda oss, kan skydda oss, har viljan att skydda oss. Det kan vara önskan att kuva folket, vilket naturligtvis går lättare om folket inte kan försvara sig. Det kan handla om att man endast vill se vapen i händerna på folk med “rätt” politisk ideologi.

Oavsett anledning så är det ett kontraproduktivt agerande att ta bort vapnen från de laglydiga.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

23 svar på Anti-vapenlobbyn kraftsamlar

 1. oppti skriver:

  Jag har hört att USA inte tillåter privatpersoner äga granatkastare eller ens köpa granater-är det sant?

  • Göran skriver:

   Det gäller nog bara granatäpplen för många stater har restriktiva regler om vad man får odla i sin trädgård, vilka blommor man får plantera eller vila sorters träd som får växa på en tomt.

 2. Ivar Andersson skriver:

  Vem finansierar Giffords Foundation och ligger bakom demonstrationerna??

  • mats skriver:

   The Giffords foundation består främst av demokrater, grundat av Gabrielle Giffords under namnet Americans for Responsible Solutions (ARS).
   https://en.wikipedia.org/wiki/Americans_for_Responsible_Solutions
   https://giffords.org
   Vem som betalar är oklart. Somliga säger Soros, de samlar in pengar från alla som vill donera.

  • Göran skriver:

   “The Giffords Foundation is an anti-gun organization founded by Gabrielle “Gabby” Giffords, who was the victim of an assassination attempt in Tucson in January 2011. Giffords, who served as a member of the House of Representatives for Arizona’s eighth congressional district, was shot in the head, but survived. Six others were killed and another 13 were injured, including a federal judge and a young child. After partially recovering from her injuries, Giffords resigned her seat and started the foundation that promotes what it calls “the courage to fight gun violence.”

   I texten ovan var det domaren som var målet för skjutningen.

   Stiftelsen är vänsterorienterad.

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  Två praktexempel på hur socialismen fungerar och ingen tager av lära eller knappt ens lyfter på ögonbrynen. Är vi så fruktansvärt degenererade?
  https://freedomoutpost.com/fl-students-begged-govt-take-rights-away-now-angry-govt-took-away-rights/
  https://freedomoutpost.com/marchforourlives-cult-leaves-trash-streets-dc-protected-armed-guards/
  Beklagar att jag inte kan sammanfatta inläggen lika elegant som Mats brukar.

  • Göran skriver:

   Angående sopbergen som blir kvar efter demonstrationer är det mest komiskt när de har haft en demonstration för miljön.

   • Jan Andersson skriver:

    Jag beskådade en jätteparad i Tokyo för några år sedan på paradgatan som kallas Omotesando Avenue. Det som firades var S:t Patricks dag (!) och japanerna spelade irländsk säckpipa alldeles utmärkt. Sist gick ca 40 ungdomar med en varsin sopsäck, och det fanns hundra meter efter paraden inte ett kolapapper kvar någonstans.

  • Göran skriver:

   Liten sammanfattning av den första artikeln. Studenterna ville att staten ska kontrollera deras identitet och vad de har i sina väskor. Staten svarade med att införa tvång på att bära ID-handling i skolan och att deras väskor ska få genomsökas efter vapen och i värsta fallet att väskor de har i skolan ska vara genomskinliga. Nu ångrar eleverna att de bad staten om detta eftersom de känner sig kränkta och att skolan känns som ett fängelse i stället för en skola.

   Kommentar. I USA behöver man inte bära legitimation och man behöver inte legitimera sig för någon. Endast om polisen griper en för ett brott är man tvungen att legitimera sig. Detta gäller för alla som vistas i USA och inte bara deras medborgare.

   Samma gäller i Sverige. Ingen behöver bära legitimation och ni behöver bara legitimera er om polisen griper er för ett brott eller misstanke om att ni har begått ett brott. Brottet ska även ha fängelse i straffskalan.

   En skitsak att legitimera sig? Kanske inte. Ni kan hamna på till exempel en flygförbudslista om polisen vill djävlas med er. I andra fall räknas ni som mindre värda medborgaren om polis har begärt legitimation av er. Resten kan ni räkna ut själva den dagen polisen vill tala med någon om vad de har skrivit i en blogg på Internet.

 4. Samuel af Ugglas skriver:

  Här ytterligare inlägg som svenska socialister aldrig skulle drömma om att publicera.
  http://www.breitbart.com/big-government/2018/03/25/parkland-school-shooting-survivor-blame-cowards-broward-county/

 5. Göran skriver:

  Ett bra argument för att privatisera skolor är att eleverna är säkrare i privata skolor. Inga skjutningar har ägt rum på privata skolor. Dessutom har inga skjutningar ägt rum på skolor där några av lärarna är beväpnade.

  USA:s första och hitintills dödligaste skolmassaker skedde år 1927 och den skedde med dynamit.

  Om trasiga och psykiskt sjuka ungdomar vill skada andra ungdomar kommer de att göra det oavsett tillgång på skjutvapen eller inte.

  Under demonstrationerna har folk burit på skyltar typ “Ban assault weapon”. På fråga vad det är för typ av vapen kan ingen svara på frågan. Benämningen är så löjlig att de stater som har förbud på denna typ av vapen inte ens i lagstiftningen kan definiera vad de avser för vapen. Och folk riskerar 10 års fängelse för ett vapen som ingen kan definiera vad det är för något.

  • Samuel af Ugglas skriver:

   Tack Göran för att Du hjälper med sammanfattning.
   Andemeningen i artikeln ovan var ju den att det var de fega sherifferna som inte vågade att ingripa och förhindra attentatet mot eleverna. Dessutom stod den högst ansvarige polischefen i skröt i TV hur duktiga man var på att kommunicera med allmänheten och att man var känd i hela staten Florida för just detta.
   Det blir intressant huruvida det blir efterräkningar för nämnde polischef Scott Israel.
   Han bevisade bara vad det statliga våldsmonopolet är värt.

 6. mats skriver:

  Vid sidan om ämnet, kuriosa idag. MP har tappat hälften av sina medlemmar och hamnar under riksdagsspärren, enligt Novus.
  https://novus.se/valjaropinionen/svtnovus-valjarbarometer/2018-2/
  Men jag inte hitta något om detta på SvD, Aftonbladet eller DN. Expressen har gömt undan rubriken väl.
  De kanske lever i förnekelse? Urvalet av nyheter kan också skapa fake news, eller åtminstone en falsk bild av verkligheten.

  • Stefan Eriksson skriver:

   Månde denna redovisning av novus vara en strategi för att “väcka på” “kamrat 4%” där tillräckligt många “förvirrade “sossar ställer upp med stödröster till Mp?
   Risken är överhängande där (S) knappast har något annat alternativ för att “säkra” sitt innehav av departementsposterna.
   Eller skall (S) samregera med (Sd)? Knappast troligt, men f-n vet!

   • Jan Suhr skriver:

    Det finns en stor risk i att Annie Lööf har erbjudit sig att gå ihop med Sossarna. Hennes agerande det senaste året talar för det. För Löfvén är detta bättre än att vara med MP-stollarna.

  • Göran skriver:

   I dagens “Nya Wermlands Tidning” stod det något om att Margot Wallström påstår att Putin manipulerade media i Ryssland genom att inte låta alla komma till tals i media.

   Jaha, är det inte precis något liknande som socialdemokraterna vill göra i Sverige inför valet i år? Vilka hycklare de där socialdemokraterna är. Och den utrikesministern verkar tro att folk i Sverige inte läser något annat än gammelmedia. Bevare Sverige för vad hon ställer till med utanför Sveriges gränser.

 7. Samuel af Ugglas skriver:

  Törs inte översätta den här:
  NC Democratic Sheriff Candidate Jokes About Killing Gun Owners

  Video:https://townhall.com/tipsheet/mattvespa/2018/03/26/nc-democratic-sheriff-candidate-jokes-about-killing-gun-owners-n2464719

 8. kallepelle skriver:

  Samuel Colt gjorde människorna jämlika men makten ger sig fan på att undersåtarna skall avväpnas och bli försvarslösa!

  • mats skriver:

   All makt utgår från folket, men vi kan ju inte tillåtas vara jämlika med makten, begriper du väl. 😉

 9. mats skriver:

  USAs äldsta vapentillverkare, Remington, har ansökt om konkurs, men kanske räddas av ett bankkonglomerat.
  https://www.reuters.com/article/us-remington-bankruptcy/u-s-banks-provide-rescue-financing-for-gunmaker-remington-idUSKBN1H204F

Kommentarer inaktiverade.