Bill och Bull i media

Visst har ni sett svenska journalister intervjua varandra? Ofta kallar den ena den andra för expert i ett ämne. På det viset behöver de inte fråga varken riktiga experter eller vanligt folk. De får de förväntade svaren som bekräftar den redan förutfattade åsikten. Nästa gång kanske de byter plats så den som ville ha rätt ifyllda svar får vara experten.

För några veckor sedan visade SVT agenda en intervju som Bert Sundström gjort med Russia Todays chefredaktör Margarita Simonyan. Det verkar som om han hade tänkt sig samma Bill och Bull charader som hemma i Sverige. Men tji fick han! Det visade sig att Simonyan var mycket bättre påläst och satte honom rejält på pottkanten. Att man ska behöva skämmas för svenska journalister utomlands nu också.

This entry was posted in Aktuella övriga ämnen and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Bill och Bull i media

 1. oppti says:

  RT är en bra nyhetskälla om man törs!

 2. Jan Suhr says:

  Getosten är en klassiker 🙂

 3. Samuel af Ugglas says:

  En suveränt representativ upplevelse på en köpt svensk så kallad “journalist”.
  Hoppas den för stor spridning och visas ofta.
  Kan jag bli åtalad för något brott om jag läser Russia Today?
  Straffet kommer väl som blixten från klar himmel, när man minst anar det?
  http://www.friatider.se/h-r-f-r-rts-redakt-r-svt-p-defensiven-vi-har-ju-skrivit-positivt-om-rysk-getost

 4. Göran says:

  Här är en gammal intervju med Jimmy Åkesson. Klicka fram till 1:45. Där påstås att ett antal ledande ekonomer sågar SD:s beräkningar i deras budget. Jimmy ställer motfrågan vilka de ekonomerna är. Roligt blir det.

 5. Göran says:

  Lite insnöad på Jimmy Åkesson idag. Men en intervju bara 10 dagar gammal gjord av Aftonbladet. Den är riktigt rolig.

Comments are closed.