Vill du ha sex med mig?

Så fick då miljöpartiet sin lag om samtyckessex, den har nu börjat gälla. Med tanke på den störtflod av förfrågningar som GDPR fört med sig, där företag frågar om man vill ha deras nyhetsbrev och om de får spara kontaktinformation, bara-utifall-att. De till och med hänvisar till GDPR för att få lagra mer personlig information än de hade tidigare.

Kanske man ska förbereda sig på samma sätt genom att gå runt och fråga alla man möter om de vill ha sex med en själv. Bara-utifall. Det är ju två exempel på integritetslagstiftning, det kan väl inte vara fel att kombinera dem till dubbelt så bra integritet.

Frågan behöver ju inte leda till någonting. Men det kan vara bra att ha frågat. Kanske man borde spela in frågan och svaret på sin mobiltelefon. Undrar om GDPR sätter stopp för det? Det borde ju gå bra om man frågar som privatperson. Frågar man yrkesmässigt sätter väl prostitutionslagstiftningen stopp för att samla in uppgifterna.

Sexuella trakasserier eller stalking, säger du. Nja, om man bara frågar en gång per person kan det väl inte räknas som det. För man måste ju fråga alla, dels för att få veta vilka som är tänkbara, dels för att det annars skulle kunna uppfattas som diskriminering. För att få bekräftelse på avgivet svar kan det vara lämpligt att följa upp med frågan; Är det ditt slutgiltiga svar?

När sedan myndigheterna hackar sig in i medborgarnas telefoner så får de veta precis vem som kan tänkas ha sex med vem. Det kan de väl inte ha någon nytta av? Undrar förresten hur många som skulle svara ärligt. Det blir väl som vanligt, egentligen vill de alla ha sex med mig, men de svarar alltid nej. Bara-för-att.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

13 svar på Vill du ha sex med mig?

 1. oppti skriver:

  Efter sex kommer eftertanken på samma sätt som dagen före ibland är bättre än dagen efter.

 2. Göran skriver:

  Nu har jag inte läst lagen, men den verkar löjlig. Jag ser den mer som en lag som legaliserar våldtäkt. Det är bara att påstå att de var samtycke. Speciellt vid gruppvåldtäkt blir det svårt att säga emot tre som påstår att det var samtycke. Kan man sedan styrka det hela med ett skriftligt kontrakt så, blir det ännu svårare.

  Kanske en skulle ta och läsa propositionen för att förstå det hela.

  Gäller lagen även för turistande par i Sverige?

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  När jag läser Mats utmärkta konsekvensanalys uppmanar det mig att hissa flaggan på halv stång i dag på NATIONALDAGEN!

  • mats skriver:

   Nog är det väl märkligt, att förr, när vi var svenskar, då ville vänsterfolket inte ha någon nationaldag. Men nu, när de kan ge bort den till folk som inte är svenskar, då är det plötsligt jätteviktigt att fira den. Gärna så osvenskt som möjligt.

 4. Dolf (a.k.a. Anders Ericsson) skriver:

  Den här problematiken tog jag upp för 4 år sen i Ursäkta, knullar fröken?. Den har väl inte blivit mindre aktuell.

 5. Jan Andersson skriver:

  Lagen har tillkommit efter den nya situation som möter varje flicka eller kvinna som kommer i närheten av det senaste befolkningstillskottet. Och hur mycket bryr de sig om lagen?

  Exakt som många av de trafikregler vi måste plåga oss med har tillkommit för att stoppa enstaka fartdårar, som inte heller bryr sig ett smack.

  Slag i luften.

  • mats skriver:

   Slag i luften är väl politikernas favoritlagar.
   Till skillnad från Wallenbergs ”att verka utan att synas”, tycks politikerna nöja sig med ”att synas verka”. Om inget händer är det bara bra, för då blev det i vart fall inte generalfel och de kan bli omvalda.

   • Åke Sundström skriver:

    Träffande begreppsomstuvning. Att synas verka är det nya paradigmet, omfamnat av alla, inte bara av de vanliga skurkarna till vänster. För visst tycks även Kristersson vara införstådd?

    • mats skriver:

     Herr K i (M) är i högsta grad införstådd!

     • Åke Sundström skriver:

      Tack för instämmandet, men det gör dina övriga inlägg i dagarna om MP som den stora Satan än mer motsägelsefulla.

      • mats skriver:

       Det kanske är så enkelt som att jag instämmer i den undersökning som presenterades för några dagar sedan.
       Där visades att MP är Sveriges mest avskydda parti, i riksdagen.

       Sveket mot mig som borgerlig väljare är störst av alliansen.
       Men sveket mot svenska folket är ännu större av MP.

       • Åke Sundström skriver:

        Men att vara avskydd i riksdagen är väl snarast ett positivt betyg – eftersom riksdagsmajoriteten är medborgarnas värsta fiender. Så nej, även gentemot svenska folket har Alliansen varit en värre svikare än MP. Och något trendskifte är svårt att upptäcka, i varje fall för oss som betraktar Kristersson som en ny ulv i fårakläder, om än kanske aningen mindre svekfull än Reinfeldt.

 6. Göran skriver:

  Hur ska de nya lagen om samtycke tolkas eller tillämpas av muslimer? Enligt islam får en gift muslimsk kvinna inte neka sin make sex. Innebär det att när en muslimsk kvinna ingår äktenskap att hon då avger ett samtycke till sex och att det samtycket alltid gäller i tid och alltid hur situationen än är?

Kommentarer är stängda.