Klimatstämningar – nej tack!

Så har det slutliga beskedet kommit från domare William Alsup i Kalifornien. Ni har inte hört det nämnas i svenska media, men han kastade efter övervägande helt sonika ut målet med stämning mot de stora oljebolagen. Stämningen saknade enligt domaren grund. Kärande hade inte lidit de skador de hävdade och de kunde inte på något sätt visa att oljebolagens verksamhet orsakade skada.

Än viktigare besked från domaren; frågan om att fördela ansvar för klimatförändringar orsakade av bruket av fossila bränslen kan inte tillåtas enskilda städer och deras politiker, när det finns en federal politisk nivå med tillgång till den bästa expertisen, de federala myndigheterna, överblicken och de diplomatiska kanalerna. Det är därför en fråga för presidenten och senaten.

Så länge Trump är president och den nytillträdde Andy Wheeler chef för EPA, lär det inte vara någon mening med att dra oljebolagen inför rätta.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Klimatstämningar – nej tack!

 1. Göran skriver:

  Jag läste någon stans att domaren även sagt att petroleum var till så stor nytta för mänskligheten att det övervägde nackdelarna.

  • mats skriver:

   Ja, det var hans uppdrag till parterna medan ärendet var vilande, att skriva ner en beskrivning som jämförde nyttan med skadan. Tror alla inser nyttan.

   • oppti skriver:

    Få tecken på skadan, men många tror sig se den.
    Både här och där.
    Dvs där ibland och här ibland.
    Allt kan skyllas på vår påverkan.

 2. Åke Sundström skriver:

  Ett välkommet besked för rättsstaten och för sanningen, men ett bakslag för klimatalarmisterna. Även för de svenska kolportörerna med MP, SNF och Klas Eklund i några av huvudrollerna. Kanske blir det nu äntligen slut på ljugandet om att “science is settled”.

Kommentarer inaktiverade.