A Piltdown Climate Scare

Probably the best known or talked about scientific hoax or possibly prank in the world. The amateur archeologist Charles Dawson discovered a skull in a Pleistocene earth layer near Piltdown, East Sussex in 1912. Together with professional archeologist Arthur Smith Woodward he found more bones and the reconstruction of a skeleton pointed to the ”missing link” between ape and Man.

But questions and doubts plagued the story. In 1953, after 41 years, it was abundantly clear that the Piltdown remains were undoubtedly false. To this day we don’t know who forged the findings. Was it Dawson himself, wanting fame and fortune, or was it someone playing a prank on him?

We are now 30 years on in the Anthropogenic Global Warming climate scare. We are constantly bombarded with one scary scenario after another. Most of it, if not all, is the result of theoretical modelling based on incomplete understanding of how climate works. How certain can we be that none of the basic claims for how of the climate works is not the product of a hoax or a prank? How many false positives have been constructed and taken at face value?

With an abundance of question marks littering the pages of the scientific claims of AGW, why are so many of our politicians so eager to vote incalculable measures into active law?

Det här inlägget postades i In English, Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på A Piltdown Climate Scare

 1. Åke Sundström skriver:

  ..men varför frågetecknen angående klimatljugandet?

  • Mats Jangdal skriver:

   För att förhoppningsvis förmå läsaren att dra egna slutsatser istället för att jag skriver dem på näsan.

   • Åke Sundström skriver:

    Kanske bra pedagogik, men klarspråk är alltid tydligast och brukar fungera i vuxna samtal. Dina reguljära läsare inser förstås att frågetecknet var rent retoriskt. Lite krånglig formulering f ö med två negationer i rad: ”None …is not”, kan tvinga även vuxna att stanna upp och fundera över innebörden.

 2. Göran skriver:

  Kanske ramlar av ämnet en smula, men jag läst just att Miljöpartiet ska lägga 50 miljarder på klimatinvesteringar under nästa mandatperiod. Det ska även finansieras delvis med skatt på privata parkeringar (precis som om inte fastighetsskatten redan räcker).

  Jag måste undra. Hur korkade är vi människor? MP vill göra oss 50 miljarder fattigare och tydligen finns det människor eller väljare som kan tycka att det är bra. Steg två i denna korkade verklighet är att det inte har någon som helst effekt eller påverkan på klimatet.

  Det är ungefär 14.000 kr per produktiv medborgare. Klart vi kan avvara det. Vi kan även se det på sådant sätt att det blir 50 miljarder som plockas bort från projekt där de kunde ha gjort någon nytta.

 3. Göran skriver:

  Mats! Jag kan hålla med Åke. Du behöver inte vara snäll. Det enda som går att övertyga till något annat är de som genom en riktig chock börjar tänka på något annat. Övriga kan du inte få att tänka på något annat hur len i käften du än skulle vara.

  • Åke Sundström skriver:

   Följdfrågan är förstås om ens några textchocker förmår väcka alla sovande och vilseledda. Men låt oss testa genom att skriva några riktigt utmanade inlägg på teman som ”MP är miljöns värsta fiender” eller ”Skrota klimatpolitiken!” Inte bara här utan också i några av de medier som vägrar underordna sig maktens munkavlar. Sådana finns, men de är få.

Kommentarer är stängda.