Klimathotet stagnerar

Alarmisterna har inte presenterat någon relevant forskning om hur klimatet fungerar i naturvetenskapligt hänseende på över tio år, jag kan ha missat något. Istället publicerar man en massa larmande observationer om vad som egentligen är falsk proxy för de påstådda klimatförändringarna, men mycket bristfällig koppling till hur det verkligen påverkar eller påvisar klimatförändringar.

Till sitt försvar anför man falsifierade modeller, bristande insikter om växter, isar, temperaturer, buffring, kalcination, fossilisering, karbonater, arkimedes princip, havsnivåer, koldioxiodsvält, termisk avgasning, solfläckar och allt annat som kunniga klimatforskare med kringvetenskaper lagt i dagen om hur verkligheten fungerar.

Det senaste decenniet har tiotusentals forskare i upprop avfärdat AGW. En omständighet som naturligtvis är besvärande för alarmisternas inrotade verklighetsbild.

Antarktis tappar 1-4 ppm av sin isvolym varje år, som att tappa 1-4 kronor ur en pott på en miljon. Tillkommer variationen i tillväxt.

Ny forskning presenterad av NOAA, vanligen en del av det klimatalarmistiska etablissemanget, visar att man tidigare gravt överskattat (i storleksordningen 10 gånger) mängden metan som frigörs till atmosfären.

Både Storbritannien och Yosemite national park noterar rekordkyla för maj månad.

Stollerierna om klimathotet tycks aldrig ta slut. De som har fel är så tvärsäkra på att de har rätt, och de som verkligen har rätt är för timida eller tystas av de som har fel.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 svar på Klimathotet stagnerar

 1. Ivar Andersson skriver:

  Klimathotet grundar sig på IPCCs klimatmodeller och inte på mätningar av verkligheten. Varje väderhändelse påstås vara orsakad av klimatförändringar men man glömmer att klimatet är en beskrivning av vädret under minst 30 år och enstaka väderhändelser är väder. När vi har haft minst 15 varma och torra somrar som 2018 under en 30-årsperiod tror jag på en klimatförändring.

 2. Jan Suhr skriver:

  Alice Bah Kunke och andra alarmister refererar till “Vetenskapen” och FN som säger att vi har 12 år på oss. Man har inga konkreta argument och det blir mer och mer tydligt att detta är en sekt med religiösa förtecken som vill leda in oss i ett totalitärt styre.

 3. Göran skriver:

  Om man verkligen tror på att vi bara har tio år på oss att rädda jorden, då skulle man naturligtvis sätta in åtgärder som verkligen gör något åt problemet. Men vad gör t.ex. miljöpartiet i Sverige. Jo, de lägger en miljard på elcyklar som inte åtgärdar problemet på något som helst sätt. För mig är det tydligt att de inte själva tror på problemet. Alternativt är de totalt dumma i huvudet.

 4. Dandersan skriver:

  Filmandet förorsakar beteendet alltså.
  Det borde väl vara dags för lite självrannsakan hos teamet.
  Men överpopulationen av valrossar på ett fåtal ställen visar väl på ett annat mer angeläget problem. Bristen på mångfald, något som skylls på människan, men som här visar sig vara naturlig.

 5. Samuel af Ugglas skriver:

  Kan man tala om en “natur” i balans när vi ser denna enorma tillväxt av isbjörnar och valrossar?
  Kan man tala om natur i balans när vårt fältvilt fallit offer för socialister och miljöterrorister som använder rovdjur och rovfågel för att utrota en liten men inte obetydlig del av landsbygdsbefolkningens skafferi?
  Är det i verkligheten inte socialistiska politiker som utgör det största klimathotet?

  • Göran skriver:

   Detta med en natur i balans eller att vi människor ska leva i harmoni med naturen är rent nonsens. För alla djur är naturens omständigheter en ständig kamp för att överleva. I Sverige är det främst kyla som är det stora hotet. I Afrika är det torka. Villaägare får kämpa mot växtligheten, som inte alls bryr sig om att villaägaren vill ha en gräsmatta. Vi måste ständigt underhålla våra hus då naturen gör sina angrepp på dem. Naturen kommer alltid vinna över människan. Även om vi smäller av alla atombomber i hela världen kommer naturen att överleva och segra över människan.

 6. Stefan Eriksson skriver:

  “Ropen skalla,,,, klimatångest åt alla ! ”
  Det kommer att ta en ansenlig tid och kräva mycket pedagogisk själavård att läka denna i huvudsak inbillade ångest.
  Finns det resurser till detta?

  Vilken annan vård får stå tillbaka för att hantera vraken sprungna ur klimathysterin?

  Å andra sidan, det är väl ett problem i huvudsak för de “rika” länderna i väst.
  Sådana “lyxproblem” kan vi ju anförskaffa utan att drabbas av dåligt samvete.

  • Göran skriver:

   Ska vi alla bli vegetarianer eller veganer enligt klimatskojarna då kommer de psykiska skadorna aldrig att repareras.

Kommentarer är stängda.