Big Tech är inte på frihetens sida

När sådana kommunikationsjättar som Google, Twitter, Facebook och även Disqus vägrar vara Alex Jones behjälplig med att visa hans sida (Infowars), hantera kommentarer, med mera, då är det inget annat än försök till censur. Om ett litet källarföretag skulle vägra, då kan de med trovärdighet hänvisa till kapacitetsbrist. Men det kan ingen av dessa jättar. Det finns bara en förklaring, de lägger sig i vad Alex Jones publicerar på Infowars. Deras tolkning av vad yttrandefrihet är, betyder att de kan klistra sin tolkning över Jones så att hans inte ska synas eller hittas.

Gammelmedia har ljugit bort sig själva, fast de vill naturligtvis inte erkänna det. Big tech bolagen, de som främst utvecklar och tjänar sina pengar på IT- och internetteknik, har allt mer lierat sig med underhållningsbranschen. Ett naturligt steg på många sätt, eftersom underhållningsbranschen blivit så teknikberoende både för sina specialeffekter och för sina produkters distribution.

Problemet är att när big tech skaffar sig politiska preferenser, så har de också tillgång till de effektivaste propagandakanaler som världen någonsin skådat. När de vill skriva om historien, då står Hollywood behjälpligt redo. Flera fall av historierevisionism från Hollywoods sida har uppmärksammats. Nu senast är det Matt Damon som ska ge sig på att skildra amerikansk historia ur ett socialistiskt perspektiv.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.