ALLA röster är bortkastade!

Resultatet av årets riksdagsval tycks bara vara obetydliga förskjutningar mellan partierna. Ingenting i valresultatet och spekulationerna om regeringsbildning ger vid handen att i sakfrågorna är läget oförändrat. Därmed kan man hävda att alla röster är bortkastade. Vi hade lika gärna kunnat låta bli att hålla val.

Detta ska man naturligtvis inte säga högt, för det skulle kunna få de odemokratiska partierna till vänster om moderaterna att ställa in nästa val, eftersom de anser sig veta minst lika bra som väljarna vad dessa vill och behöver. Undersåtefieringen fortsätter med oförminskad kraft.

Det som gör mig förvånad och beklämd är att hela våren och sommaren har alla jag talat med, oavsett anledning till att vi träffas, oavsett sammanhang, oavsett vem det är, så har folk sagt att att nu måste det bli ändring på Sveriges rikspolitik, vi måste byta regering. Lika fullt blir utfallet att det blir samma, samma. Menade de jag talade med inte samma sak som jag? Har de ändrat sig? Är det något annat än väljarnas vilja som gett utslag i röstsammanräkningen?

Dagens lilla glädjeämne är att idag blir jag skåning. Idag går flyttlasset till en kommun där S fick 27,7% i riksdagsvalet. Varken V, MP eller L nådde 3%. KD fick 5,8, C5,9, M 18,3 och SD 33,5%.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

22 svar på ALLA röster är bortkastade!

 1. Jan Andersson skriver:

  För min del har möjligheten att som pensionär flytta till Malmö (med Köpenhamn på armlängds avstånd) hägrat hela arbetslivet. Nu har jag varit pensionär i sju år, jobbar delvis fortfarande och Malmö är det sista ställe jag skulle välja, nu hägrar möjligen de norska fjällen.

  • Mats Jangdal skriver:

   Vi ville också komma närmare Kastrup, men Malmö var uteslutet. Broby känns som ett bra alternativ.

 2. Dandersan skriver:

  Hörby?
  Vi som ser problem med invandringen kan i alla fall glädjas åt MP marginalisering.
  Vi som inte ser problem med klimatet kan i alla fall glädja oss åt miljöpartiets minskande roll även i denna fråga.

  • Göran skriver:

   Alla partier är fanatiska anhängare av klimathotet. Det spelar ingen roll om miljöpartiet är stora eller små i den frågan.

 3. Rikard skriver:

  Hej.

  Se till att du har vindtäta kläder. Med siffran 33% för De Onämnbara lär det vara på kusten du bosätter dig.

  Ylleunderställ till vintern kan behövas; med fuktig vind som blåser in från havet/Östersjön sisådär 13-14 m/s (och med byar på 20 m/s+) känns fem graders kyla som isvatten direkt på skinnet.

  Varselkläder ifall man måste ut och gå längs vägen på natten är ett måste!

  @Jan Andersson: om södern lockar, varför inte Köpenhamn (eller kranskommun, dvs hela Danmark, istället?) på en gång? Danskar är de sista som ifrågasätter varför svenskar flyttar, särskilt de som bor granne med Malmö, och man märker hur ryggen rätas ut när man passerar bron. Bara tanken att här, i Danmark, vill man inte fängsla mig för mina åsikter! (Möjligen skratta och peka finger – men det kan gäller alla i dansk politisk debatt!)

  Annars hör jag av en norrman jag är flyktigt bekant med att från Röros och uppåt är fastigheterna billiga; hela Norge har dock all nödvändig service i alla delar av landet. Till och med Lofoten och snutten mot Ryssland.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  • Mats Jangdal skriver:

   Broby, Östra Göinge kn.

  • Jan Andersson skriver:

   Jag känner en svensk entreprenör som hade firman kvar i Sverige, men bodde i Storköpenhamn. När vi frågade varför, skrattade han bullrande och log länge åt oss efteråt.

 4. Stefan Eriksson skriver:

  Solket i bägaren är att kommunen är i alla fall satta att administrera regeringens politik. Med SD i majoritet i denna kommun, kan befaras att särskilda ”statsbidrag” går dem förbi. Som en ren uppfostran av invånarana där.
  Lycka till Mats och ta det försiktigt på E4.an med alla ”dödsföraktande” lastbilsförare från ”långtbortistan”.
  (De kommer väl att vara kvar även efter det ”mackarna” har stängts här i Sverige)
  Transporterna är ju t.o.m. de boende på söder i Stockholm beroende av.
  Eller, har jag fel nu?

  • Mats Jangdal skriver:

   Tack Stefan! E4 är nog inte värst, civilsnutar stalkade alla bilister från Markaryd till Osby. Men jag kör ju lagligt, så det var ingen fara.

 5. Ivar Andersson skriver:

  Ska du flytta till Sjöbo?

 6. Samuel af Ugglas skriver:

  Precis som jag hävdat tidigare när kattrakandet kring regeringsbildning börjar, fram med ”slumpgeneratorn” och låt modiga män/kvinnor sköta styret av Sverige. Det är riksdagen som beslutar om landets väl och vä. Ett regeringskansli med 5.900 parasiter, man baxnar och och ovanpå det ca 2.000.000 offentliganställda. Arma land!
  Kanske hovförvaltningen kunde ta över styret så vi slapp att bli förödmjukade av korrupta politiker?
  Det vi upplever nu är ren och skär förnedring och har inte med demokrati att göra.

 7. Samuel af Ugglas skriver:

  Välkommen till Skåne Mats, det är väldigt intressant att få uppleva hur ”kulturgränsen/järnridån” går mitt i Öresund.
  Du kanske till och med kan få Alf Svensson plågaren Margareta Svenning på flykt norrut, hon passar liksom inte in härnere.

 8. Lille Göran skriver:

  Det intressanta med valet är att de socialistiska partierna bara fick 40%. När hände det senast?

 9. Dolf (a.k.a. Anders Ericsson) skriver:

  Så du lämnar oss i Törebodatrakten i sticket 🙁

  • Mats Jangdal skriver:

   Det borde ju varit känt länge, eftersom våran gård varit utanonnserad hela sommaren. Nu har vi fått bud som vi accepterat, så den affären borde också vara klar strax.

 10. Rutger skriver:

  Lycka till med att bli ”skåning”. Känner bara några få personer som bor i Skåne men de är alla SD.

 11. Dandersan skriver:

  Lycka till i Skåne.
  Läs gärna Fredrik Ekelunds hyllning till landskapet i dagens SVD.
  Broby-är för en fd Malmöbo-Norrland.

  • Mats Jangdal skriver:

   Tack! Jag tror vi klara det bra Broby är Göinge – det vill säga snapphanebygd – alltså rebellterritorium, passar mig troligen bra.
   Vi har gamla, men inte så aktiva kontakter med Skåne, kanske blir mer aktivitet där, eller så blir det nya trevliga kontakter.

   En lustighet. När vi vittjade brevlådan låg där valmaterial från innan valet. Kommunen har tydligen styrts av en femklöverkoalition. Sossarna sa uttalat före valet att de siktade på att ta hela makten själva, alltså över 50%. Istället hamnade moderaterna 1 mandat ifrån att få egen majoritet i kommunen och sossarna blev ett ”dussinparti”.

 12. Stefan Eriksson skriver:

  Vi har ett ställe på den södra kusten av Östersjön i Stralsund som är en gammal stad präglat av Hansan. Landskapet är likt det som vi förknippar med Skåne med tydliga spår av DDRs jordbrukspolitik där ”odlingsskiften” överlag mäter ett större omfång. (genossenshaft-lanwirt).
  I bland brukar jag tänka att DDR var ”före sin tid” när man tänker hur utvecklingen inom EU och dess jordbruk gestaltar sig.
  I delar av forna DDR har AfD växt sig starka med framför allt kritik mot en massiv invandring med all dess konsekvenser det inneburit i vardagen för medborgarna. Det gäller också Mecklenburg-Vorpommern där Stralsund är beläget. Däremot är antalet invandrade i gatubilden försvinnande liten i jämförelse med de allra flesta Svenska kommuner.
  I Sverige ser vi bilden av en odemokratisk utveckling med Tyskland och dess Groko (groskoalition) som förebild. Denna konstruktion leder obönhörligen till ett ökat ”misstroende-röstande” och därmed också framgångar för SD eller som på den södra kusten av Östersjön, AfD.
  Likheterna är slående.

  • Rikard skriver:

   Hej.

   Enligt hörsägen från en tysk är många Ossis förbittrade över hur regimen formligen öser resurser över araber och andra invandrare samtidigt som större delen av forna DDR fortfarande är fattig, nedsliten och med skyhög arbetslöshet.

   Samt att många Wessis uppvisar en överlägsenhet gränsande till förakt för korkade Ossis som inte förstår globaliseringens frälsning, utan insisterar på att de är tyskar, och att Tyskland är tyskarnas.

   Men som sagt, det är enligt en person – visserligen närmare sjuttio år gammal.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   • Stefan Eriksson skriver:

    Det återfinns en känsla hos mig som bäst kan beskrivas som ”en blöt filt” liggandes över forna DDR medborgares medvetande. Uppgivenhet och ”maktlöshet” präglar den samhälleliga debatten.
    I städer med >100 000 invånare har de nödgas ”ta hand om” många migranter från helt främmande kulturer. Lantliga områden med småstäder (likt Stralsund) avfolkas med undantag av små enskilda semesterparadis som köpts upp av ”rika västerlänningar”.
    Dessa områden står däremot tomma då ”badvädret” avgör när folket finns där.
    ”Groko” utgör definitivt en del av den här blöta filten (ungefär som Mats uttryckte det härförleden; ”samma, samma, samma”).
    Det uppfattas som en fortsättning av det diktatoriska styret som prövades i DDR.
    Sedan är det bra att hålla i minnet att i DDR framställdes Västtyskarna som ”folkets fiender”. Det lär väl ta ett tag innan de ränderna går ur.
    Innan dess kommer AfD att växa sig starka på andra politiska krafters bekostnad.
    Mycket enkelt, och det mest skrämmande är att Sverige strävar efter samma utveckling/avveckling.
    DÖ är det mest destruktiva som har företagits under min livstid vad gäller demokratisk grundsyn.
    Detta trots att vi sluppit att genomlida ett totalitärt DDR styre, eller kanske är det inte så, med tanke på (S) och dess monopol på makten under stort sett hela det förra seklet .

Kommentarer är stängda.