Tredje världen anfaller

MSM har snappat upp att två karavaner av fattiga latinamerikaner är på väg mot USA. Man vill gärna ställa detta mot Trumps vallöfte att bygga en mur mot Mexiko och spekulera om hur migranterna kommer att bemötas vid ankomsten till USA. Det frågas varför inte muren blivit av ännu, som om projektet inte mötts av kraftiga protester från dem som frågar.

Vidare kan man undra om det kan vara så att de som protesterat mot muren och protesterat mot kontroll och gallring av dem som kommer, på ett sätt annonserat att än så länge är det fritt fram att komma in i USA. ”Welcome Refugees”. Ett slags löfte att om de bara kommer dit så ska demokraterna ta and om dem.

Här i Europa har under flera år våg på våg av människor från Afrika och Mellanöstern sökt sig hit. Många har också kommit fram trots farorna på Medelhavet. Här har de hittills mäktigaste politikerna välkomnat dessa människor. Det är vanligt folk som protesterat. Nu börjar makten skifta över till de politiker som sätter ner foten, i Italien, Ungern, Polen och Tjeckien, till gammelmedias stora förskräckelse.

Är min rubrik för tillspetsad? Tror inte det. Jag påminner om den historia som spreds efter Sovjets invasion av Tjeckoslovakien 1968. En gumma som varit from hela livet skulle få tre önskningar uppfyllda innan hon dog. Hon önskade att kineser skulle gå till Moskva och hälsa på kamrat Bresjnev. Hon uppgav samma önskan tre gånger. När ängeln frågade varför hon önskade samma sak tre gånger, svarade hon: Hur tror du Ryssland skulle ut om en miljard kineser gåt tvärs över landet sex gånger?

Detta väcker tanken att man kan föra krig mot ett land och förstöra tillgångar och infrastruktur utan skjutvapen.Det är det som är på väg att hända i världen nu. Det blir dessutom moraliskt mycket svårt att låta gränsbevakningen skjuta på, kanske meja ner, en främmande invasionsstyrka som inte bär vapen, endast knyten med några få tillhörigheter.

Dessa händelser i tiden väcker mycket större och svårare frågor än vad alla, från FN till lokala flumextremister, tidigare uppmärksammat. Hur bevarar man uppnådd hög standard där man gjort det? Hur sprider man välstånd utan att ge bort sitt eget? Hur klarar man detta utan korruption och andra sabotage mot ansträngningarna? Hur hindrar man överentusiastiska godhetsapostlar att förstöra allt innan man övervägt läget och kommit till ett sansat beslut?

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 svar på Tredje världen anfaller

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Tror inte socialisterna hade haft någon framtid om de misslyckats med övertyga min granne att det var fritt fram och att han var i sin fulla rätt att plundra dig och mig på våra tillgångar med hjälp av en ”röstsedel”. Det nuvarande skattesystemet är organiserad stöld/plundring när politiker kan tillskansa sig en årsinkomst om 23.000.000:kr eller munvig socialist skaffar sig sjöutsikt vid Båven värt kanske 30.000.000:kr. Det har inget med ärligt uppsåt, flit eller sparsamhet att göra. Ej heller till glädje och inspiration för nästan.
  Det är kanske dags att starta en svenskarnas vandring mot Stockholm, köttbenen börjar snart tryta
  verkar det som.

 2. Dandersan skriver:

  Det går bra med en invandring som är begränsad.
  En obegränsad invandring bör motarbetas utan att kalla den främlingsfientlig.
  Det har 7 partier inte klarat av!

 3. Thomas Gunnarson skriver:

  Alltså… WTO och de internationella reglerna om handel och produktion bygger på att utnyttja skillnader medan länder, regioner och världsdelar. Systemet uppstod som en nykolonialistisk modell där de globala storföretagen skulle ta över makten från nationerna. Så poppade ett nytt tekniskt fenomen upp, vilket har blivit synnerligen störande för de som har den verkliga makten – storföretagen – och det var internet. Dessutom i en modell som blev en småfolkets informationskälla – smartfånarna – dessa små telefoner där varje människa på planeten har full insyn i vad medmänniskan på andra sidan planeten gör just nu… En total revolution där hela den nykoloniala idén spricker! Och det har helt enkelt utlöst en folkvandring av ett slag som mänskligheten aldrig tidigare upplevt. Byråkratiska konstruktioner, som Brysselmakten, står inför en fullständig utplåning. Likaså har makten i USA samma problem som Bryssel… Och: Den ekonomiska skillnaden mellan olika regioner och världsdelar kan utplånas helt, vilket kanske inte är så kul för oss här i Skandinavien… I-länder och U-länder blir historia.

 4. Rikard skriver:

  Hej.

  [https://en.wikipedia.org/wiki/Vandals]
  [https://en.wikipedia.org/wiki/Goths]

  Migration var det då också, men vi kallar det för dess rätta namn: folkvandring.

  Om man anser att det finns ett svenskt folk, med en egen kultur, historia och ett eget språk och att man i kraft av dessa gemensamt som folk äger ett territorium, så kan man utan problem begränsa tillgången till det territoriet.

  Om man är socialist, nyliberal eller libertarian anser man, utifrån olika ideologiska utgångspunkter, att det endast finns administrativa ytor vilka skall ägas av staten respektive individen. Därmed är fri migration inget problem då antingen staten eller marknaden fördelar marken.

  Att nyliberalism, libertarianism och socialism har mycket gemensamt i det att de orsakar civilisationers och civiliserade länders och folks undergång är tämligen uppenbart.

  Det har redan synts en tydlig omsvängning bland svenska nyliberaler och libertarianer: försvaret verkar gå ut på att man i Sverige och EU inte tillämpat fri migration/rörlighet ’på rätt sätt’. Det låter som när man säger att Venezuela inte är riktig socialism…

  En nationalist och patriot är pålitlig, oavsett vem han eller hon är. Turk, grek, cypriot, kretensare – det kvittar. Han säger dig rakt i ansiktet att det här är hans mark i kraft av hans förfäders blod. Skall du leva bland hans folk är det på nåder och på deras villkor, och han förväntar sig och accepterar detsamma från dig i ditt folks land.

  Att det är bättre än socialistisk migration, eller nyliberala/libertarianska öppna gränser torde vara uppenbart.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  • Thomas Gunnarson skriver:

   Parallellen med gotherna och deras vandring söderut och in i Romarriket tycker jag är utmärkt. Men gotherna blev snabbt romare…. när de blev del av Rom.

  • Göran skriver:

   Det finns inga libertarianer i Sverige som önskar den invandring som sker till Sverige. Tvärtom. Observera att det är staten som sköter om den invandring som sker till Sverige. Det är staten som stjäl våra pengar för att möjliggöra den invandring som sker.

   Hur stor skulle invandringen vara utan statliga bidrag till invandrarna? Det finns inte någon libertarian som vill att deras pengar ska transfereras till invandrare via staten.

   De flesta libertarianer förstår att en liten stat måste bygga på en homogen kultur och inte på mångkultur.

   • Rikard skriver:

    Hej.

    Det är det jag menar med omsvängning.

    Libertarianer och nyliberaler har inte förrän i år predikat någon koppling mellan kultur, etnicitet, homogenitet och välfungerande samhällen. Tvärtom har man ivrat för fri migration, låt vara utan bidragsförsörjning.

    Det är först nu, när konsekvenserna av arabisering och islamisering inte går att förneka man väljer att börja hävda att vissa människor inte kan ges tillgång till friheten i västvärlden. Det är först nu man kräver anpassning till värderingar som är kultur- och civilisationsbundna. Det är en omsvängning under galgen.

    Invandring utan Sveriges bidrags-samhälle hade fortfarande varit så stor att termen folkutbyte varit korrekt. Att lägga skulden på det svenska välfärds- och socialförsäkringssystemet, i sig en struktur skapad av nationell socialistisk demokrati via konfiskatoriska skatter, är falskt: bidragen var inte mindre generösa för de chilenare som kom på sjuttiotalet. Däremot var kunskapen om Sverige och möjligheten att resa till Sverige begränsad då.

    Det som varit annorlunda ända sedan sent nittiotal är just möjligheten att resa till Sverige via just den fria rörlighet som så ivrigt påhejats av nyliberaler och libertarianer, och kunskapen om landet via tillgång till internet. Var skulle en irakisk arab hittat kunskap om Sverige 1975?

    Nyliberaler och libertarianer bär en skuld för dagens läge, om så bara en skuld som opinionsbildare. Tyvärr gör de som bokstavsvänstern när denna runt 1980 inte längre kunde förneka vad det var för regimer och ideal man stöttat: man förnekar vad man gjort, och skyller på ad hoc-rationaliseringar.

    De sura äpplet pudeln har som kärna är att etno-nationalisterna hade, och har, rätt.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    • Mats Jangdal skriver:

     Du berör något som jag alltid hävdat genom 5 årtionden av kulturrelativism, att medborgarskapet måste betyda något. Det är nationen och nationsgränserna som skiljer våra medborgerliga rättigheter och skyldigheter från andra nationers dito.

 5. Per-Olof Persson skriver:

  Rörbomber och vandringar mot USA är typiska ”falsk-flagga-operationer” innan valet den 6 november.

 6. Evert Larsson skriver:

  Efter Sovjets fall sattes den definitiva punkten för den klassiska marxismen, där proletariatet tar den politiska makten och genomför socialism. Nu krävdes en ny slags social kraft för att slå ut kapitalism och den förhatliga västerländska civilisationen. Om detta startades en internationell diskussion av postmoderna marxister i Deridas efterföljd. Som kulturchef på DN var Stefan Jonsson en av diskussionens tillskyndare. Vad kom de fram till? Att migration skulle vara den nödvändiga kraften i kött, ben, senor och blod som skulle gör jobbet. Numer sitter SJ professor på denna teoris stol i Linköping. Marxisterna trampar nu takten tillsammans med den ekonomiska maktens i globaliseringens namn.

  http://klyvnadenstid.se/language/sv/2018/08/massinvandring-ingen-flyktingfraga/

Kommentarer är stängda.