Storebror söker vänner

Är medströmsmedia och myndigheterna i maskopi med Facebook för att övervaka medborgarna? Det finns nästan inga medströmsmedia längre som har kommentarsfält de modererar själv. De flesta har överlämnat det till Facebook. Även vår myndigheter anlitar i mycket hög grad FB för att hantera kontakter med allmänheten. Facebook i sin tur övervakar allt du gör på nätet, inte bara på FB.

Därmed kan regimtrogna media, till exempel sådan som ägs av staten eller sådana som får presstöd eller annan fördel få tillgång till din nätaktivitet och de kan naturligtvis lägga in egna tolkningar om dig om de vill smutskasta dig som dissident.

FB säger naturligtvis att medströmsmedia inte kan det. Men det tror jag inte ett ögonblick på. Media har naturligtvis tillgång till uppgifter om de personer som kommenterar deras artiklar via FB.

Det är till och med så illa som att även om du aldrig varit registrerad på FB så räcker det med att du besökt en sida som kontrolleras av FB, exempelvis ett kommentarsfält eller klickat på en likesymbol, så fortsätter FB att logga dig. Bra personlig integritet, eller hur? För att få tillgång till ännu mer personlig data har FB inlett ett utvecklingsarbete med Stanford Medical School och American College of Cardiology. FB menar att om de får samköra användarnas medicinska data med de data FB har kan de hjälpa vården till bättre diagnos och vård. Står FB i begrepp att samarbeta med försäkringsbolag och skattemyndigheter härnäst?

GDPR bestämdes av EU för att skydda vår integritet, sas det. Istället blev det bara ett signalhorn som de som samlar data och säljer vidare var tvungna att tuta med innan de kör över oss. Med kravet från EU att fråga oss om lov passar de på att begära rätten att samla in mycket mer än tidigare. För den som månar om sin integritet har internet krympt. Finns det något sätt vi kan få stopp på FB, eller åtminstone tvinga svenska myndigheter att inte befatta sig med eländet? Detta är verkligen en demokratifråga!

Google registrerar var din smartphone befinner sig var fjärde minut, dygnet runt. Det gäller även om du stängt av gps och annan spårning. De menar att det behövs för att deras gratisappar ska fungera.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Storebror söker vänner

 1. Sten-Arne Persson skriver:

  Nu ligger vi medborgare sämre till än den verklighet som George Orwell beskrev i sin bok 1984 med det har ju snart passerat 35 år sedan dess. Totalt kaos är vad som väntar. Även Högerkrafterna i EU hotar Ungerns folk. När ska detta bortkollrade svenska folk rösta för sin frihet som Ungerska medborgare gör? Kan svenska folket verkligen vara så korkade så att bara 17 procent av valmanskåren röstade på SD. Det måste väl ändå varit valfusk i valet. Eller är det våra kvinnor som har tröttnat på dessa abdikerade män som de själva fostrat till velourpappor. Kvinnor gillar inte vad de själva skapat i den kvinnodominerande förskolan och skolan ända upp till gymnasiet. Vem tror de ska rädda dem när svenska män har blivit hens. Gå in på Swebbtv och lyssna på Ingrid Carlqvists analys av vad som hänt sedan 1971 års skattereform som är orsaken till att de föredrar vilka hannar som helst utom de hens som de själva skapat.

  • Göran skriver:

   Män lyssnar på den ”sämsta sortens kvinnor” och blir toffelhjältar, dvs. män som kvinnor inte vill ha. Kvinnor vill rent biologiskt ha en man som kan skydda dem. Det är bland det första en kvinna letar efter rent biologiskt även om hon inte själv är medveten om det. Sedan vill hon ha en man som kan ta hand om henne i familjeform.

   August Strindberg sade något i stil med, att om kvinnor verkligen skulle vilja ha rättigheter som en man, då skulle de fixa det direkt, men det är bekvämt att inte behöva vara den som tar alla jobbiga beslut och har det yttersta ansvaret.

   Vi män behöver lyssna till det som sitter nedärvt i våra ryggrader och agera efter det och stå upp för det. Vi liter på våra egna och är misstänksamma mot allt annat. Alla former av sociala konstruktioner ska vi skratta åt, kasta på sophögen och säga att det bara är trams.

  • Sten-Arne Persson skriver:

   Komplettering till mitt förra inlägg med två länkar till författaren och frilansjournalisten Ingrid Carlqvist. Den första länken är ett föredrag och den andra är en intervju av Mikael Willgert på Swebbtv. Jag gillar dessa naturliga och orädda kvinnor (ej rangordnade inklusive Ingrid C. ovan ) t.ex. hjärnforskaren Eva Sternberg, Fil.doktor i matematik Tanja Bergkvist, Ingrid Carlqvist, Samhällsdebattören och juristen Alice Teodorescu, och Partiledaren KD Ebba Busch Thor med flera. Inga sjuka feminister där inte. De företräder familjens fanbärare.

   https://www.youtube.com/watch?v=KD_TqGxKsQQ

   • Göran skriver:

    Problemet med Ebba Bush Thor är att hon talar om problem, men förstår inte orsaken till dem.

   • Göran skriver:

    Sten-Arne Persson! Tips! När du ska bädda in en video, kan du ställa in hur bred den ska vara.

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  ”Kan svenska folket verkligen vara så korkade så att bara 17 procent av valmanskåren röstade på SD”?
  En analys av bidragsberoendet hade kanske förklarat varför socialisterna lyckas hålla de fattigaste svenskarna i ett järngrepp, så till den milda grad att rationellt tänkande är uteslutet. Friheten uppnås inte med hjälp av socialism.
  Vill Du reta upp FRA och andra socialistsnokar; stoppa in din telefon i påsen från en vin box (med stanniol liknande överdrag) över natten och snokarna kliar sig i huvudet. Var beredd på att de stormar ditt hus. (OBS! inga laddkablar inga hörlurar anslutna!)

  • Göran skriver:

   Socialisternas marknadsföringen är att du blir fri av att vara trygg. Det är precis tvärtom. Trygghet som kommer av staten – hur de nu kan göra det – skapar livegenskap.

   Riktig trygghet kommer från fria människor som ges redskapen att själva skapa sin egen trygghet.

   Statens indoktrinering sätter tyglar på folket, så att de inte förstår att det kan skapa själva.

 3. Antimon555 skriver:

  Gammelmedia hatar anonymitet, eftersom de hatar det fria ordet om det inte är deras eget.

  Använd inte Facebook. Flytta gärna till MeWe, där finns jag:-) Mot spårning, kör Firefox och modifiera dess inställningar, installera NoScript och verktyg för att ta bort HTML5- och Flashkakor. Och gärna något som modifierar användaragentsträngen (user agent). Och naturligtvis en VPN-tjänst.

  Det är kanske inte idiotsäkert, det är så gott som omöjligt att veta till 100%, men det är oerhört mycket bättre än ingenting.

  Se gärna min blogg Integritetsnytt. Jag skriver om just personlig integritet, både on- och offline.

  Androidtelefoner går att ”roota” och installera t.ex. CyanogenMod på, så kan man slippa Googles spårning. Men man kommer inte undan mobilnätets spårning, mot det hjälper bara att stänga av telefonen/flygplansläge eller lämna den hemma.

  Men det är ett vidrigt samhälle vi lever i, där allt detta kräver relativt mycket teknisk kunskap, och inte är standard från början.

Kommentarer är stängda.