Communication breakdown?

Jag har inget bättre att sätta som rubrik än den engelska som pryder sidan högst upp. Språkförbistring är för milt. Frågetecknet betyder att jag undrar om det är en äkta situation av missförstånd, eller om den är skapad av sådana som vill att människor, grupper av människor och politiker inte ska förstå varandra.

I Sverige pågår försöken att plåstra ihop en regering. De som har sagt upp bekantskapen på den borgerliga sidan verkar inte ha förstått att deras väljare anser det viktigare att få en borgerlig regering på plats, än att oroa sig för vilka som eventuellt är beredda att ge den sitt stöd.

De och många andra har inte eller förstått vilken åtskillnad många väljare och samhällsdebattörer idag gör mellan isolationism, nationalism och globalism. Där ingen egentligen är för isolationism, fast de tillskrivs det. Där de som vill ha kvar nationerna, för att det kan vara hanterbara demokratiska enheter och man känner att globalismen leder till icke hanterbara och i värsta fall helt demokratilösa enheter. Till skillnad då från de som tror att globalism är en naturlag eller en förutsättning för att mötas över eller utan gränser.

Oroande är att alla svenska riksdagspartier utom SD ser nationalism som ett ondskan imperium, medan SD mera rimligt ser det som ett naturligt tillstånd och en god grund för att umgås med sina grannar. Bra staket ger goda grannar, som det i fri översättning heter från ett amerikanskt uttryck.

Oroande är att sådana ledare som Juncker, Macron och Merkel uttrycker sig på ett sätt som om de anser att nationalister inte är demokrater av någon sort, utan att de borde fängslas som demokratins fiender.

Oroande är att MSM i Sverige, Europa och USA låter precis som ledarna ovan. Det är inte bara demokratin som är i fara om de tankegångarna dras till sin spets, det är all sorts frihet.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 svar på Communication breakdown?

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Vad har May, Merkel, Macron och Löfven gemensamt?
  Inga barn, ingen framtid, bara eländigt svart hopplöst mörker och förfall.
  Själv njuter jag av en stråle demokrati, den 67 dagen Sverige och svenska folket upplever utan att socialisterna lagt fram ett förödande förslag på Riksdagens bord bortsett från den korrupta Public Serviceskatten vilken är en skymf mot det svenska folket och garanterad överlevnad för de ”röda legoknektarna”.

  • Mats Jangdal skriver:

   Det är en slående observation du för fram, att de som saknar egna barn, så lättvindigt är redo att ge bort sitt fosterland.

 2. Göran skriver:

  Jag måste bara skriva det. Om man tror att demokrati fungerar i stor skala, typ EU eller en global regering, då är man totalt dum i huvudet. Att tro att bara för att man få välja i ett val har man fått demokrati är totalt befängt att tro. Demokrati kan bara fungera när enheten blir så pass liten att varje person som deltar i den har ett engagemang.

  Även en så kallad demokrati som styr i detaljfrågor är ingen demokrati utan en diktatur eller ett totalitärt styre, med den skillnaden att de som röstar tror att det är en demokrati för att de får rösta.

  • Mats Jangdal skriver:

   Instämmer! Det är därför demokrati är helt avhängigt en konstitution som begränsar majoritetsbeslutens inkräktande på individens beslutsrätt.
   Inte heller ska konstitutionen kunna ändras ens i minsta punkt eller komma utan en folkomröstning. Det vill säga att de vars makt begränsas av konstitutionen inte ska kunna ändra den själva.
   Sverige saknar alla sådana säkerhetssystem i ”demokratin”.

  • Åke Sundström skriver:

   Sant att små enheter underlättar, med Schweiz som det bästa exemplet. Att USA och England är mer välfungerande demokratier än lilla Sverige är exempel på motsatsen och beror på medvetna vägval. I synnerhet på borgerlighetens ideologiska kapitulation, den som skapat dagens veritabla enpartidiktatur. Med Bildt och Reinfeldt som huvudansvariga. Så när Samuel gisslar ”socialisterna” är det primärt dessa två han menar, vilket kan göra tillfälliga läsare förbryllade. Att hålla enbart vänstern ansvarig för dagens flagranta demokratiunderskott och dess konsekvenser i form av bl a en strukturkris och en sprickfärdig skuldbubbla, är historielöst och ohederligt. Medborgarna och nationen har svikits av hela 7-klövern. Dock med en korrupt intelligentia som medskyldiga möjliggörare, i detta fall våra professorer i politiska discipliner som statsvetenskap och nationalekonomi.

   • Samuel af Ugglas skriver:

    När BATRA hoppar i säng med Löfven, vad kallar man det?
    BATRA är medansvarig för en socialistisk statskupp 2014 eller DÖ som den kallas i folkmun. Är det inte mer kraft i borgerligheten än att de lägger sig platt för socialister hamnar alla i samma träsk till slut.
    Nämn dem inte vid namn (professorerna) Åke, jag mår dåligt.

    • Åke Sundström skriver:

     Nämna namn behövs inte ens, det är kunskapseliten som kollektiv som är medskyldiga (med mycket få undantag). Och visst är det samma bottenlösa träsk som både högern och vänstern simmar i.

     Kanske finns det något fler besinnande röster på den konservativa flanken, men vad hjälper det när Alliansens politiker slutat lyssna. Med liv och lust återupplivar man det sjuka, antidemokratiska tänkande som låg bakom DÖ. Så även moderatledaren, trots att han öppet erkänt det fatala misstaget, dock aldrig bett sina väljare om ursäkt. En sådan skulle omgående ticka upp väljarsiffrorna ett par procent.

Kommentarer är stängda.