Schweiz röstar bort sitt oberoende

För det diskutabla nöjet att få ha öppna och obevakad gräns mot EU har Schweiz böjt sig för EUs krav att Schweiz ska anpassa sina vapenlagar till EUs direktiv. Detta är alltså början till slutet för det fria och fristående samt neutrala Schweiz. Dagens politiker inser förmodligen inte det svek mot tusenårig tradition det genomför.

Denna eftergift kommer inte att räcka. EU kommer att kräva alla sorters eftergifter de önskar för att tvinga Schweiz att följa alla EUs direktiv, utan att Schweizarna får delta i EUs beslutsprocesser. Ungefär som Norge och Island.

Men det är förstås ännu värre här hemma. När riksdagen i början på veckan debatterade gängbrottsligheten ansåg ledamöterna från V och MP att det är de legala vapenägarna, jägare och sportskyttar som måst klämmas åt, igen. Hur det skulle få ner det kriminella gängvåldet lyckades de inte förklara.

 

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

17 svar på Schweiz röstar bort sitt oberoende

 1. Jan Andersson skriver:

  Jägare är (1) svenska (2) vita (3) män. Sådana måste klämmas åt vid varje möjligt och omöjligt tillfälle av kvinnliga politiker som tagit jobbet av en enda anledning – att reducera män till lallande dårfinkar med samma IQ som en normal hund. Det är bara att se några reklampauser på TV, om ni törs höja blodtrycket till riskabla nivåer.

  Dessa kvinnor kan vi vara utan, för Sverige skulle nog sluta existera inom en vecka om de fick bestämma allting.

 2. Samue af Ugglas skriver:

  Den socialistiska ångvälten drar fram över Europa. Hur länge till är vi förskonade från totalt kaos och ödeläggelse?

  • Göran skriver:

   Hur svårt kan det vara att inte se att socialism förstör precis allt? Den förstör människor och gör dem sjuka, den förstör välstånd, den förstör naturen. Säg något som socialism inte förstör!

   • Åke Sundström skriver:

    Återigen, varför klandra enbart socialisterna, när liberala och/eller konser vativa partier och organisationer driver samma planekonomiska (kommunistiska) politik, med ytterst marginella variationer? Var finns individens frihet när den SANNA marginalskatten (korrigerad för SCB:s prisindexmanipulerande) ligger nära 100 procent, med Alliansens aktiva stöd? Eller som jag tidigare svarat Samuel: bara om man kallar Reinfeldt och Kristersson socialister blir talet om socialismens skuld begripligt och ärligt.

    • Samuel af Ugglas skriver:

     De onämnbara är ju socialisternas svans, har alltid varit!

    • Göran skriver:

     De du kallar liberaler eller konservativa är också socialister. Jag betraktar alla åtta partier i Sveriges riksdag för socialister.

     • Åke Sundström skriver:

      Men eftersom vi i detta forum är ganska ensamma om dessa etiketter, finns det anledning att vara tydligare om att även Alliansen kritiseras, inte bara de ”vanliga” socialisterna, V,SAP och V.

    • Samuel af Ugglas skriver:

     Varför är det så svårt att avslöja SCB’s ”prisindexmanipulerande”?
     Varför vågar så få avslöja den groteska manipulationen av svenska kronans tillstånd.
     Jag efterlyser det ofta men det är som om vi alla resignerat inför socialisternas verkliga ödeläggelse av Sverige.

     • Åke Sundström skriver:

      Precis av de skäl jag tidigare nämnt: att vi tyvärr har en mutbar intelligentia. Maktens män och kvinnor köper professorers och ”forskares” tystnad med hjälp av ett ymnigt forskarstöd och lönsamma extraknäck i den överstora utredningssvängen.

      Att SCB:s konsumentprisindex INTE är ett korrekt inflationsmått beror i första hand på att KPI-konstruktörerna valt att bortse från prisökningen på villor och bostadsrätter. Syftet har mer begränsat, att grovt bedöma reallöneutvecklingen för LO:s medlemmar.

      Skadan hade varit begränsad om ekonomer och finansministrar avstått från att kalla KPI ett inflationsmått, men då hade skrytet om vår goda ”tillväxt” punkterats, eftersom ett korrekt inflationsindex sedan ganska länge resulterar i en negativ BNP-tillväxt (per capita). sedan länge är negatiiv

      Ord betyder och intresset styr, som Orwell lärt oss. Kunskapselitens tysta accept av KPI-ljugandet har underlättat en skamlig historieförfalskning.

      Inte ens den uppburne åldermannen, Assar Lindbeck, kan avsvära sig medansvar. Han var oftast ärlig, men i några särskilt ”känsliga” frågor valde han att tiga, kanske för att trots allt ge sitt gamla parti en hjälpande hand. KPI-trixandet var en sådan, kärnkraften en annan.

 3. Rikard skriver:

  Hej.

  Så om Schweizarna vägrar följa beslutet, hur får man då in vapnen? Kommer de schweiziska myndigheterna att nöja sig med att skicka brev men uppmaningar, eller kommer de att använda våld?

  Det vore väldigt spännande med en journalist som vågade göra en jämförande skildring och studie av EU vs. Serbien respektive EU vs. Schweiz: Serbien är ju rena ymnighetshornet av vapen. Inte bara gamla sovjetiska depåer utan även vapen från Ryssland och andra öststater flödar genom Serbien ut i resten av Europa.

  Vi får väl se om de schweizarna är beredda att trotsa beslutet med våld, eller om de schweiziska myndigheterna är beredda att använda våld, tvång och repressalier mot sina medborgare för att framtvinga åtlydnad.

  Troligen behöver de inte göra så: likt svenska jägare och annan medelklass trotsar man gärna makten tills det kostar en något – kostar det säger man istället ’Bäää’. Till skillnad från yrkeskriminella och folk som jobbar med avancerade uppsökande proaktiva säkerhetslösningar.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  • Mats Jangdal skriver:

   Detta egensinniga Schweiz har naturligtvis egen vapenindustri och traditionellt har alla män som fullgjort värnplikt en automatkarbin hemma. Dessa ska nu nedgraderas till halvautomater alternativt pistol.
   Man ska med andra ord nedrusta för anpassningen till EU.

   • Åke Sundström skriver:

    Idioti och svek förvisso, men alternativet att ansluta sig till EU vore sjufalt värre, så i den meningen är Schweiz fortfarande ett positivt undantag i ett helgalet Europa. Kanske är deras bärande ursäkt att den gamla ordningen är lätt att återställa när EU relativt snart imploderar, som gamla Sovet? .

  • Mats Jangdal skriver:

   Rikard, din oförställda cynism är ett mentalt friskhetstecken, men också ett sjukdomstecken för det system vi lever i!

  • Jan Andersson skriver:

   Det är bara att förse sig med litet av knarkpengarna och en skaplig skåpbil (husbil?) och köra genom det öppna Europa till Serbien (jag känner folk som gjort det som ren semestertripp, vägarna är dessutom i toppskick jämfört med Sverige). Där fyller man bilen med skjutvapen och ammunition och åker raka vägen hem utan att någon ifrågasätter den goda viljan hos folket i en bil med svenska registreringsskyltar, Snart har man beväpnat en hel armé.

   Vänta nu, det är ju precis det som de har gjort!

 4. Göran skriver:

  ”Dagens politiker inser förmodligen inte det svek mot tusenårig tradition det genomför.”

  Eller så har de fått in ett antal korrupta politiker som inser just det.

 5. Samuel af Ugglas skriver:

  Undrar om Karl Hedin kan få det stöd och uppmuntran för den förnedring och kränkning han fått utstå av en sanslös åklagare som vi än så länge inte fått namnet på. Det är rena bolsjevikmetoder som praktiserats. KH kan tacka turen och lyckan att Stalin och Berija brunnit upp någonstans.
  Ingen som vet vad det handlar om?

Kommentarer är stängda.