Ben Garrisons fall

Ben Garrison är en duktig cartoonist, det vill säga skämttecknare, i hans fall rent av satirtecknare. Han är också en övertygad Trumpanhängare som bor i den lantliga delstaten Montana.


Han var inbjuden av president Trump till en fest i Vita Huset anordnad för alternativ media. Vid denna fest hyllades alla inbjudna bloggare, medborgarjournalister, satirtecknare och andra som Trump valt att bjuda in. De hyllades för sitt mod att berätta obekväma sanningar och att trotsar media- och internetjättarnas censurförsök.


Men Ben Garrison var inte där. Någon dag innan fick han ett telefonsamtal från en person i Vita Huset. Den judiska organisationen ADL, Anti Defamation League, hade framfört synpunkter på en satirteckning Garrison publicerat. Olovandes publicerar jag den här nedan. Den visar hur amerikanska militärer styrs av George Soros, som i sin tur styrs av bankirfamiljen Rotschild. Soros och Rotschilds är naturligtvis judar, det är därför ADL har stämplat Garrison som en antisemit vilken inte borde få träffa presidenten.

Genom att de lyckades med detta tilltag bevisar de i princip att Garrison hade rätt. Det är inte längre en satirteckning, det har blivit en verklighetsbeskrivning av vem det är som bestämmer. Varken jag eller Garrisson påstår att de bestämmer för att de är judar, utan helt enkelt för att de i kraft av sina pengar väljer att styra på ett odemokratiskt sätt om de kan. Andra judar, med eller utan pengar, beter sig inte så.

Storyn med Ben Garrisons egna ord här.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Ben Garrisons fall

 1. Åke Sundström skriver:

  Bra med preciseringen ”Andra judar, med eller utan pengar, beter sig inte så”. För visst kunde Garrisons teckning uppfattas som generellt antijudisk. Så Trump må vara ursäktad för att ha känt sig tvungen att lyssna på ett viktig supportergrupps önskemål.

  • Mats Jangdal skriver:

   Ja, om man är onödigt stingslig så. Tror mer det ligger på det planet att VDL måste vara så stingsliga och agera på allt för att motivera sin egen existens och sina egna jobb. Lite som klimatalarmister eller organisationer som bevakar svarta, zigenare och samers kränkthet.

   Judar kan ju skämta väldigt elakt om sig själva, så utan humor är de inte.

   Jag tror inte Trump själv var medveten om att någon tjänsteman ringde och avbokade Garrison. Sådant sköts nog rutinmässigt på ett sätt som inte ska störa eller kompromettera hövdingen, oavsett vem som är president.

   • Åke Sundström skriver:

    Säkert är det så, att VDL överreagerat för att motivera sin egen existens. Precis som många även här gör i liknande fall.

    Viktigt också att undvika missförstånd bland din egna läsare, som kan ha uppfattat kommentaren som antisionistisk. Många missar ju den historiska bakgrunden till de många judarna i bank- och förläggarbranscherna: att de länge var exkluderade från statliga tjänster. Men bankir kunde vem som helst få kalla sig.

 2. Thomas Gunnarson skriver:

  Epsteinaffären blir nog en värre röra än detta… Och nog tycks det som att Trumpen är väl förberedd..

  • Mats Jangdal skriver:

   Ja, är det inte märkligt vad tyst det är om den affären i svenska MSM, som ju annars älskar att vältra sig i rika och mäktiga mäns sexskandaler.

Kommentarer är stängda.