EU OCH SVERIGE

Är Ursula von der Leyen en censurist?
Europas ledare har tydligen lyckats enas hjälpligt om en ny kommissionsordförande. Hon är tyska och har innehaft flera ministerposter, nu senast försvarminister. För snart 20 år sedan, då hon var familjeminister, ville hon införa godtycklig censur på nätet, bland annat för att stoppa barnpornografi. Det kan ju i och för sig vara önskvärt. Men hon gick så långt att hon ville förbjuda musikgrupppen Rammsteins album med titeln Liebe ist für alle, da.


Hon har också föreslagit att man i Tyskland ska inrätta en myndighet för cybersäkerhet. Därför har vissa partier, som tyska Piratpartiet, uttalat skepsis mot att rösta för henne. Å andra sidan är hon en konservativ kandidat och det var ju ett tag sedan någon sådan var kommissionens ordförande. Kan det vara så att det är vänsterfolk som försöker finna något att klaga på och flagga för att man kommer att jobba emot henne om hon blir vald?
Kristianstadsbladet har en bra ledare om varför porrfilter är en dålig idé.

Vansinne kräver mer än halv eftergift
I EU finns ett antal människor som tror stenhårt på klimathotet. Många av dem tror på riktigt att vi måste sluta släppa ut CO2 inom tio år om vi vill undvika en katastrof. Vissa är villiga att kompromissa och halvera utsläppen under samma tid. Men logiken i det, om nu katastrofen verkligen väntar med fortsatta utsläpp, är obegriplig.
Då är det väl bättre och ärligare att säga ifrån att klimathotet är en bluff och vi behöver inte minska utsläppen ett dugg Låt marknaden sköta saken!

Svensk övervakning olaglig
Så har än en gång svenska staten fått smäll på fingrarna av EU för den generella datalagring om oss man vill ålägga telefonoperatörerna att spara. Det är helt enkelt olaglig övervakning och det får inte staten ägna sig åt.
Men vad ska man göra om man är sosse? Självklart måste försöka uppfylla drömmen om storebrors totala övervakning av befolkningen. Hur ska man annars veta vad folk vill? I synnerhet när folk inte vill som sossarna!

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

13 svar på EU OCH SVERIGE

 1. Stefan Eriksson skriver:

  Ursula är vald på 5 år med bifall av 9 (nio) röster i EU,s parlament. (9 rösters marginal till absolut flertal bland parlamentets ledamöter).
  Så ”hårfin” är ”demokratin” mellan varven.
  Då får man väl antaga att väljarna runt om i Europa känner att de verkligen fått vara med att påverka vem som företräder de samma. Eller?

  • Mats Jangdal skriver:

   Ja, hon kom in på scen från höger. Åker hon ut till vänster?

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Det var nog en förhållandevis mild bedömning av von der Leyen Du gjorde Mats.
  Hennes outtalade märkessaker är annars att angripa statsledningarna i Polen, Ungern och Tjeckien
  med all den känslomässiga fantasi en kvinna kan uppbringa.
  Dessutom är hon inställd på att deltagarländernas ”veto” skall avskaffas helt.
  Helsocialisten och 1/8 nationalsocialisten Löfven ylar av lycka.

  • Mats Jangdal skriver:

   Jag skrev detta för några dagar sedan och har med intresse följt den ökande rapporteringen om VDL.
   Uppenbarligen är hon ingen dumbom, vilket inte hindrar att hon har tokiga idéer.

   Vi får se hur det blir. Det blir i vart fall annorlunda än med ordförande Drunker, som på slutet allt mer liknade en Boris Jeltsin.

 3. Rikard skriver:

  Hej.

  Ibland är man trött i ögon och huvudet… Läste ”porrfilter” som ”filterporr” och såg framför mig en yppig kvinna med strategiskt placerade Melitta-filter, och blev mäkta förbryllad.

  Jaja, blir det porrfilter får man väl börja gå på museum och titta på avbilder av fruntimmer som förlustar sig i olja på vita duken, istället för fruntimmer som förlustar sig i olja i levande livet (Kiviks marknad och annat sådant för om åren, innan den uppsvenska mediala medelklassen hittade).

  Det är ju märklig logik, den att feminister anser att kvinnor har rätt till sina kroppar och att sagda kroppar (och dessa kroppars utsöndringar) skall dryftas och exponeras i tid och otid – men inte i enlighet med betalningsvilliga betraktares smak eller kvinnans eget val.

  Det är som om feminister anser att kvinnor har rätt att välja så länge de väljer det feministerna säger åt dem att välja. Lite som imamer eller präster (förr).

  Om Zorn levt idag hade han väl satts i fängelse…

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 4. Lars Mellblom skriver:

  Ursula von der Leyen föreslog inledningsvis i sitt invigningstal bildandet av en europeisk grön investeringsbank med tusen miljarder euros i investeringskapital. Det blir tio tusen miljarder kronor. Den som har en fickräknare med fler noller än min, kan roa sig med att räkna ut hur mycket det blir per europeisk skattebetalare att kasta i sjön, alternativt, priset för en grön EU-parlamentarikers röst.

  ”Ayant peur de ne pas récolter les voix nécessaires, madame von der Leyen a commencé son discours d’ouverture en évoquant le climat. Elle propose la création d’une banque d’investissement verte capable de débloquer un billion d’euros (oui, on parle bien de mille millard d’euros, soit 1 000 000 000 000 euros). De plus, elle veut réduire de 50 % les émissions de carbone dans l’Union Européenne, « ou même de 55 % » d’ici 2050, l’objectif actuel de la Commission étant de 40 %. Cette ambition de plaire aux Verts coûtera aux consommateurs encore plus de taxes sur l’aviation, encore plus de subventions écologiques et une réforme du système communautaire d’échange de quotas d’émission (SCEQE).”

  https://www.contrepoints.org/2019/07/17/349290-programme-nouvelle-presidente-commission-europeenne

  • Samuel af Ugglas skriver:

   Det känns lite ”skämmigt” att Löfven kanske blir den förste som skall stå med mössan i handen för att tigga om lån för att rädda svenska folkets överlevnad?

  • Stefan Eriksson skriver:

   Ja, beloppen är större än vad normala individer över huvud taget kan föreställa sig. Bättre då att sticka huvudet i sanden och inte ens försöka förstå vilket svindleri vi utsätts för.

   ”Det kostar på att ligga på topp”.

  • Göran skriver:

   Du har ett företag so går bra. Då ska ditt företag plundras och pengarna ska ges till företag som inte går bra.

  • Åke Sundström skriver:

   Jo, visst är den nya EU-bossen ett om möjligt ännu sämre val än den avgående, alkoholisten. En positiv tolkning kan vara att hennes ”klarspråk” kan öppna medborgarnas ögon för vad som sedan länge, fast i det fördolda, pågår i Bryssel. Och därmed bli den tipping point som till sist välter det tunga lasset.

   Utfallet av den brittiska Brexitdebatten kan också bidrag till att påskynda nedmonteringen av EU-diktaturen. Vi håller tummarna för att Boris inte viker ner sig.

 5. JMM skriver:

  EU har mer internetcensur på gång än copyrightdirektivet. En annan censuragenda från EU-kommissionen är rätten att bli glömd:

  https://jmm.nu/stoppa-eus-sabotage-av-internet/

  • Mats Jangdal skriver:

   Det där kommer väldigt nära den aktiva historieförfalskning som Sanningsministeriet ägnade sig åt i 1984.

Kommentarer är stängda.