Regeringen Löfvens näthat

Det händer märkliga saker i Konungariket Sverige. Sedan tidigare är det känt via uttalanden av regeringen att ”de för samtal” med jättarna Youtube och Facebook om redigering och visning av olämpligt material. Det vill säga censur. När regeringen vill ha något borttaget lyfter de luren och låter meddela det. Hållhaken lär vara att dessa bolag fått löfte om billig, närmast gratis el till servehallar i Sverige. Går de inte med på att censurera höjs elpriset.

Det är känt att det hände med SwebbTV på Youtube tidigare i år. Där fick dock en opinion till följd att de fick komma tillbaka. Nu har det hänt igen. SwebbTV visade ett föredrag där statens officiell siffror för bland annat kostnaderna för invandringen redovisades. Det blev uppfattat som hets mot folkgrupp och censurerat, borttaget. Dock åter öppnat efter en vecka.

En kvinna som heter Bilyana Martinovski, akademiker och med ordnade förhållanden har redovisat sin mening om vissa saker i svensk politik, exakt vad är lite oklart för mig. Efter en veckas semester i Egypten greps hon av tio poliser på Arlanda, kroppsvisiterades, frihetsberövades och förhördes. Fyra husrannsakningar genomfördes också i hopp om att finna komprometterande material. Allt detta för ett något som åklagaren rubricerat som ofredande på internet. Ett tydligt utslag av en repressiv statsapparat.

Nu har det även blivit känt att Skavlan-programmet där Annie Lööf och Jordan B. Peterson medverkade, där hon gjorde bort sig så grovt, inte går att se på Youtube i Sverige längre. Men i exempelvis Frankrike går det fortfarande bra. Det är väl Morgan som lyft luren för att freda sin kompis Annie.

Sture Åström på Klimatsans blev intervjuad av Expressen, där han mycket tydligt och pedagogiskt förklarade vad som är fel med klimathotet. Nu har Klimatsans varit nedstängt! Det varade i någon timme. Kanske som ett slags varning. Stängningen inträffade långt innan något av intervjun publicerats, vilket utesluter att servern blivit överbelastad av folk som blivit nyfikna av på Klimatsans att läsa i Expressen.

En ”näthatsgranskare” får en miljon kronor per år för att övervaka näthatet. Hen har är en före detta djurägare som lät sina djur svälta ihjäl, men höll sig undan rättvisa tills preskribtionstiden gått ut. Fick hen detta statliga uppdrag. Mest granskar hen vanliga högerskribenter samt drygar ut sin kassa med att stämma gamla damer som upprörs över vederbörandes djurmisshandel. De stäms för förtal, lagen medger numera att man dömas förtal om man berättar sanningen om en person. Domstolarna dömer vanligen till ”granskarens” fördel.

Den vänsterextrema organisationen Expo, som står under Säpos kontroll brukar regeringen hänvisa till som sanningsvittnen. De får också statsstöd.
Hatjägaren Robert Aschberg är numera ordförande i Publicistklubben.

Det kommer för många signaler om konstiga saker för att man inte ska börja undra…
Skrev en riksdagsledamot i opposition till mig i anledning av dessa ”händelser”.
Sverige är inte ett fritt, friskt och normalt land längre!Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

20 svar på Regeringen Löfvens näthat

 1. Dandersan skriver:

  Allt ingår i en diktaturs palett.
  Men att sätta Robert Ashberg till ordförande för PK är väl drobben.
  Jag slutade följa honom när hans program släppte annat än nyheter i direktsändning!

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Förstår inte att svenska folket kan acceptera Löfven/Lööf, de verkliga SVERIGE och SVENSKHATARNA?
  Undrar hur länge utplundrade skattepengar hålla dessa individer vid liv?
  Reinfeldt fick väl 20.000.000:kr i avskedsbonus? Inga mutåtal där inte!!!

  • Åke Sundström skriver:

   Hjärntvätten, Samuel! Intelligentians maktlojala tigande. Den förklarar det mesta, men den ursäktar givetvis inte de borgerliga partiernas ideologiska kapitulation. Och varför tycker du att Lööf är en värre kålsupare än folkpartiets ledare? Har inte ett (förment) liberalt parti mer att skämmas för än en intresseförening för bönder som så uppenbart falskt beskriver sig själva som det sanna liberala partiet?

 3. Göran skriver:

  Det som har hänt är att Sveriges byråkrati är översvämmad med inskränkta vänstermänniskor. De så kallade borgare som klagar gör bäst att gå ut i skogen och gömma sig för de har låtit detta ske.

  Det är patetiskt att se moderater sitta på Twitter och klaga på problem som invandringen drar med sig. Har de inte medverkat till det?

  • Åke Sundström skriver:

   Återigen, det är inte byråkraterna som styr landet, utan regering och riksdag. Trist att inte ens i detta frihetliga forum kan enas om så elementära ting.

   Men sant att de aktiva moderata gräsrötterna och kommunalråden får skylla sig själva, för att de inte förmått att i tid avpollettera sina svekfulla partiledare, inklusive Ulf Kristersson som i evigheter funnits med i toppskiktet och därmed är nära nog lika medskyldig som Reinfeldt. Kristersson hade chansen att nystarta partiet, men tycks inte klara den uppgiften. Hans vägran att samtala med Jimmy dömer ut honom för gott. Nu återstår bara KD-Ebba som en någorlunda trovärdig borgare, trots att hon jamsar med i klimathyckleriet.

   En gåta är hur den tidigare så hedervärde juristen Gunnar Strömmer står med att i rollen som partisekreterare förvalta det moderata sönderfallet.

   • AnnaF skriver:

    Så billigt skall inte byråkraterna komma undan! Utan dessa extremt lydiga, korrupta massan har regeringen och Politiker inte har mycket till makt! Det gäller även folket sk. väljarna! Har man rätt att skylla på Politiker eller byråkrater när -trots ett högt fungerande informations samhälle- ”råkar man göra fel val”? Och det gör man inte en gång! Det är så det sker om och om igen……….

    • Åke Sundström skriver:

     Jodå, regeringar klarar sig utmärkt utan lydiga byråkrater, man ersätter dem bara med lojala sådana, som väntar i en väldigt lång kö. Eftersom ”maten är viktigare än moralen”, som en känd tysk författare uttryckt saken. Och läs gärna vad som står i grundlagen, Anna.

     • Mats Jangdal skriver:

      Rätt så Åke, men i beslut som möter medborgarna är det byråkraterna som fattat besluten och skrivit under meddelandet.
      Det måste vara tillåtet att kritisera byråkratin. Det är ju ett budskap som bör nå politikerna, att folket inte gillar hur deras hantlangare sköter saker, oavsett vilka instruktioner de fått från politikerna.
      Någon gång kan det väl gå hem hos politikerna att det inte håller i längden att kuva medborgarna via ombud/byråkrati.

      • Åke Sundström skriver:

       Byråkraternas beslut följer (i 99 fall av 100) till punkt och pricka vad regering och riksdag bestämt och därför är det fel (men givetvis tillåtet) att klandra några andra än regeringen och våra 349 riksdagsledamöter.

       Att kritik mot underhuggarna väcker politikerna är inte heller sant, för du tror väl inte att våra ministrar år okunniga om väljarnas åsikter? Rosenbad vet exakt vad folk tycker, men tvekar inte att ändå fatta beslut, som man har ett formellt demokratiskt mandat att kunna genomdriva.

       Grundproblemet är ett annat: den intellektuella prostitutionen. Att professorer säljer sin forskarheder genom att ljuga eller tiga. Som t ex om klimathotet, inflationstakten, ”tillväxten” eller tusen andra ”fakta”. .

       I jämförelse med denna kunskapselit är våra förvaltningschefer vita som snö. Det tror jag nog att du är medveten om.

       • Mats Jangdal skriver:

        Jag har träffat så många byråkrater under mitt liv, som medborgare, som företagare och som politiker, att jag utifrån egna erfarenheter inte ger byråkraterna mer än 50% i att de gör det de ska.

        Som du vet tror jag på att informera och därmed även kritisera brett.

        • Åke Sundström skriver:

         Nja, där är vi oeniga. Bättre att kritisera rätt än brett, för att nu haka på Stefans spexhumör.

         Jag inser förstås att den finns rötägg som gör något annat än val instruktionen föreskriver. Men min erfarenhet är att det handlar om kanske ett par procent snarare än 50. Säkert är du själv är medveten om överdriften.

         Och som jag påpekat en gång tidigare: även om en eller annan byråkrat överskrider sina befogenheter, så är det lika fullt deras överordnande, regeringen, som har ansvaret och är skyldig att tillrättavisa eller straffa lagöverträdarna. Eller korrigera otydligheter i våra alltför tjocka lagböcker. .

         Land skall med lag byggas, sägs det, men varken Beatrice Ask eller Morgan Johansson tycks ha hört talas om den devisen. På den punkten gissar jag att vi kan samsas.

         • Mats Jangdal skriver:

          Ask och Johansson är ju inge favoriter precis.

          Först läste jag att du skrivit politikerna uppdragit åt byråkratin att korrigera våra alltför tjocka plånböcker!

          Jag kritiserar gärna brett när problemet är utbrett, så ingen glöms.

          Jag står fast vid att min personliga erfarenhet är i det närmast aktivistiska tjänsemän som inte vill lyda politikerna.

     • Stefan Eriksson skriver:

      Lite skoj hur det kan slumpa sig ibland Åke!
      ”Ma(k)ten är viktigare än moralen”.

      Låter då som en ”bångstyrig” medlem i viktväktarna.

      ”vi äter först innan vi bantar”, inget omoraliskt i det inte.

      Ps. Inget ont menat, skrivfel uppstår ibland.
      Med vänlig hälsning

 4. Niklas skriver:

  Undrar då när det blir dags att stänga ner den ”högerextrema” sajten Frihetsportalen 😆

 5. Sven skriver:

  Jag tittade precis på Annie hos Skavlan på You Tube

  • Mats Jangdal skriver:

   Jag kan fortfarande inte se den. Klickade du på länken här i artikeln ovan?
   Klimatsans är fortfarande inte tillgängligt för vissa har jag fått höra, men jag se den igen.

   • Sven skriver:

    Nej jag sökte på Skavlan och Peterson på YT.

    • Mats Jangdal skriver:

     Jag hittar klipp ur programmet på det viset, men inte hela programmet. Kan du lägga upp en länk här?

     • Göran skriver:

      Det sägs att programmet inte kan ses med ip-nummer tillhörande Sverige.

Kommentarer är stängda.