Lag och rätt

Vänsterfolk har mycket svårt att se att lagen kan vara moraliskt felaktig. I deras värld har staten alltid rätt och därför är lagen alltid ett uttryck för högsta tänkbara moral. När man på internet diskuterar rätt till självförsvar förstår de inte att den som hävdar ett annat perspektiv på självförsvar än deras, anser att lagen och/eller domstolars tolkning av densamma är moraliskt felaktig och ofta även behäftad med logiska fel. Fel som ofta förstärker den moraliska bristen.

Med bakgrund i de brott som på senare år begåtts mot personer i deras hem samt nya Rikspolischefens uttalande att polisen inte kan skydda medborgarna hela tiden, så här vill jag att lagen ska fungera: När en inbrottstjuv bryter sig in trots att jag är hemma, då har denne visat sig likgiltig för detta faktum (att jag är hemma). Därmed måste jag, för min egen hälsa och säkerhet anta att vederbörande även är likgiltig för min hälsa och säkerhet. I exakt samma stund skapas av tjuvens likgiltighet min rätt att utöva dödligt våld med vilket medel som helst som står mig till buds.

Där ska lagen och dess förutsättningar börja. Gör den inte det, är det fel på lagen. Så enkelt är det. För jag kan inte veta hur mycket och vilken art av våld angripare x, y och z mfl tänkt utöva på mig. Lagen ska inte förutsätta att jag har möjlighet att matcha en eller flera brottslingars våld med ett våld så lagom avvägt att det aldrig överstiger deras våld, för att sedan låta polis och domstol utreda om jag gjorde rätt. Det var ju de som gjorde fel när de förbröt sig mot min rätt att äga och ha hälsan utan att bli utsatt för oönskad (brottslig) överprövning av min önskan och rätt.

Som ett tillägg av mer sarkastisk art, med hänvisning till stolligheterna att förbjuda bly i civil ammunition lämnas även följande brasklapp. Pga av ökade kostnader för blyfri ammunition kommer varningsskott ej avlossas.

Nu kanske läsaren frestas tro att jag är en skjutgalning som begär carte blanche att skjuta hej vilt på alla ovälkomna besökare, Jehovas vittnen och andra nasare, oavsett budskap och kulör? Inget kunde vara mer fel! Redan som barn gillade jag westernfilmer, men jag gillade främst de där analys och logik, förstånd av bästa slag lät pistolerna vila. De fanns där mer som en uppmaning till sans än en uppmaning till våld. I högstadiet började jag vägra slåss, även om det kostade mig en fläskläpp. Ju äldre jag blir desto viktigare blir denna önskan om att slippa hos mig.

Men, hela det förhållningssättet förutsätter att brottslingarna vet att de har sämre status såväl moraliskt som juridiskt och i våldskapital. Detta bättre läge för mig förutsätter skjutvapen, eftersom om de vet att jag har en större rätt på min sida räcker det inte för dem att komma med knytnävar eller knivar när jag är beväpnad. Därför kommer de att komma med vapen. Vapen har de, som alla är plågsamt medvetna om, mer än tillräcklig tillgång till trots att de inte har lov till det. Det är den verklighet vi lever i.

Vet dock busen på förhand att jag mest sannolikt är beväpnad och av rättsväsendet är bemyndigad att skjuta först och de inte alls är det. Då avstår den medelmåttigt eller bättre begåvade busen från inbrott hos mig.

Därmed behöver jag inte skjuta alls och det goda syftet med min rätt till beväpning bevisas av att jag inte behöver skjuta, enär brottslingen inte framkallar något behov därav. Mitt budskap är dock klart, att lagen måste vara så formulerad att detta resultat uppnås på precis det viset!

Om jag inför domstolen måste försvara min rätt att försvara mitt liv, hälsa och egendom, då har lagen redan på förhand tagit ställning för brottslingen och mot mig. Sådan lag kan vi inte ha, den måste ändras.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

18 svar på Lag och rätt

 1. Jan Andersson skriver:

  Man bör nog varna sådana likgiltiga inkräktare innan de tränger sig in objudna, förslagsvis med skyltar av något slag, eller en ljusridå som tänder en överraskande skarp ytterbelyning eller röda blinkade varningsljus. Min favorit är en liten skylt på dörrarna som visar en enkel bild på en kungskobra och texten ”Här vaktar jag”.

  Annars finns på nätet många skyltar på engelska och tyska med innebörden: ”Här finns ingenting värt att dö för” eller ”Detta hem skyddas av Gud och en gammal hagelbössa. Om du tränger dig in, är chansen stor att du får möta båda”.

  Men Ali eller Hassan kanske inte förstår latinska bokstäver speciellt bra, så en symbol kanske är bättre än text. Jag kan ju inte heller läsa text från deras hemländer, inte ens se att det är bokstäver och inte bara en dekoration.

  Man får väl enligt gällande lag försvara sig mot inkräktare inom hemmets väggar, svårigheten är att bevisa livsfaran eftersom det nästan krävs att de redan varit först med att ha attackerat med farligt vapen och man ändå lyckas ta sig på benen och på bästa Hollywoodmanér lyckas skjuta tillbaka. Utan att skjuta sönder inredningen, vilket kan kosta väsentligt mer än en gammal TV eller ett skrin med strassmycken. Min armbandsklocka kan de gärna ta, den kostade 40 kr från Kina.

  Mitt favoritvapen är en gångstav, ingen skulle ifrågasätta varför man har två eller fyra sådana stående i ett hörn av hallen eller går med dem på stan, men de är formidabla vapen att sätta i ansiktet eller bröstet på en angripare och trycka till med den vassa spetsen. Eller svinga runt på bästa ”förbannad kärringmanér” och träffa huvud, hals, överarmar eller knäveck med förlamade rapp, utan att tappa greppet på grund av handremmen. Även om man lyckas skada en knivrånare ordentligt (eller någon annan som bara är ute för att sätta sig i respekt) kan ingen domstol i världen anklaga dig för att ha tagit till övervåld, för du är ju bara en stackars åldring på väg till Apoteket på darrande ben.

  Om man lycka

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  ”Även om man lyckas skada en knivrånare ordentligt (eller någon annan som bara är ute för att sätta sig i respekt) kan ingen domstol i världen anklaga dig för att ha tagit till övervåld”,,,
  Du vet inte vad Petra Lundh kan åstadkomma!!! Och framför allt inte vad ”Hildagänget” är kapabla till, det är den personifierade svenska SOCIALISTISKA ONDSKAN.
  Hoppas vi får en presentation av ”Ruben” gänget vad det lider?
  13 av de 16 st s k ”justitieråden” är fullfjädrade socialister sägs det?
  Alla de här individerna skall hängas ut med namn och bild över hela riket på träd, lyktstolpar, husgavlar med flera platser.
  Det är för bedrövligt att Mats skall behöva skriva förklaringar på så otroligt enkla förhållanden som att LIVET inte kan kränkas.
  Gott Slut på 2023 & Gott Nytt och bättre 2024
  Tack Mats för alla dina suveräna ANALYSER under det gångna året.

  • Göran skriver:

   Förr utsåg regeringen domare. Det fick de kritik för. Opartiskt. Då hittade man på någon nämnd som skulle utse domare. Bara det att de som ingick i nämnden var utsedda av regeringen. Med regering kan man läsa socialdemokraterna.

   Det enda jag i princip kan kritisera av denna korruption är att de partier som kallar sig för borgerliga varken förstår detta och till och med förnekar det om det kommer på tal.

 3. Pingback: Lag och rätt | ulsansblogg

 4. Göran skriver:

  Köp försvarssprejet som SwebbTV säljer. Det är nog bättre än en käpp eller flera i hallen. Köp flera burkar. Han på dig när du går ut. Ha flera på olika platser i hemmet.

 5. Göran skriver:

  Det var väl bara några år sedan en person tog sig in i en bostad för att skada ägaren, där ägaren riktade ett vapen mot inkräktare varvid inkräktare tog tag i vapnet och ett skott brann av och dödade inkräktaren och domstolen ansåg att det var obefogat nödvärn.

  Ska man döma i mål som handlar om nödvärn då borde man själv vara medveten om hur en sådan situation fungerar. Med det menar jag t.ex. att domaren ska ha provat på att slåss mot en person och sedan två personer osv., så att domaren vet vad som krävs för att försvara sig.

  Låt säga att ni hamnar i en nödvärnssituation på stan och tar er ur det framgångsrikt. Ta er då från platsen så fort som möjligt innan polisen kommer. Polisen kommer att försöka sätta dit dig. Polisen är inte din vän, hur uppenbart rätt du än har.

  Om ni inte hinner iväg, var väldigt fåordig när polisen förhör dig. Känns det obekvämt att tiga, säg bara att du är upprörd och just nu minns väldigt lite. Säg aldrig vilket våld du har brukat på angriparen eller motståndaren.

  Finns det vittnet, tänk då på att de kan ha helt olika versioner av vad som har hänt än vad du själv har, versioner som tillsammans med vad du säger talar emot dig.

  • Mats Jangdal skriver:

   Jo, tror jag skrev om det fallet. Grannen hade hotat dem tidigare, nu såg han grannen komma och tog sin älgstudsare för att mota bort honom.
   Domstolen ansåg det vara excess och överlagt i och med att han såg hotet komma och beväpnade sig istället för att sätta sig i säkerhet.

   När polisen frågar ska man bara säga en sak: advokat!

 6. Göran skriver:

  Jag vill säga emot Mats vad gäller att bruka våld. Vi bör alla lära oss att bruka våld. Jordan B. Peterson säger att varje man ska sträva mot att bli ett monster. Han ska sedan lära sig att kontrollera det monstret. Att bruka våld ingår i varje mans natur och biologi.

  När jag var tonåring och det blev någon konflikt i Stockholms tunnelbana då reste sig flera män. Idag när det kommer någon och bråkar i tunnelbanan eller på en buss, då är det inga män som ställer sig upp.

  Såsom sker i följande video borde folk agera.

  https://www.youtube.com/shorts/27Ix0Li051Q

  • Mats Jangdal skriver:

   Tycker inte det är att säga emot mig. Snarare är det att bekräfta nästa steg i en förändrad juridisk syn på självförsvar och allmänhetens hjälp till nödställda.

   • Göran skriver:

    Ja, det har du rätt i. Jag hade i huvudet hur du agerande i skolan och det var ju bara en liten bit av det hela.

    För egen del var det en hel del slagsmål i skolan. Folk tror att det var lugnt i skolan på Bulleby-tiden. Skillnaden är kanske att folk slog tillbaka på Bulleby-tiden oavsett etniskt ursprung. Jag vill även minnas att det var revir mellan klasserna. Var någon dum i klass 8b mot någon i klass 8c, så backade hela klass 8c upp den som kommit i konflikt med den dumma i klass 8b.

    På den tiden var det inte heller någon som höll på med löjliga anmälningar mot lärare som gick emellan ett bråk även om det innebar att någon av de bråkande fick en typ örfil av läraren. Vi hade några lärare som vi aldrig vågade mopsa mot, både manliga och kvinnliga.

    Idag verkar de flesta lärare ha blivit riktiga mesproppar. Därav har jag inte sympatier för dagens lärare, när de klagar på miljön i skolan. De har själva skapat den och det löses inte med högre lön eller något liknande.

    • Mats Jangdal skriver:

     Lärarna idag är totalförbjudna att på något sätt gå emellan eller hindra elever att utöva våld. Den lärare som gör det får sparken och anteckning i polisregister.
     Fullständigt kontraproduktivt!

     • Göran skriver:

      Ja, barn är ju alltid små gulliga varelser som aldrig vill någon annan något ont.

      Det är mig fasen tvärtom i verkligheten. Det är barnen och ungdomar som är de elaka och inte de vuxna.

      Skolan kan nog utnämnas till den sämsta arbetsmiljön i landet.

  • Jan Andersson skriver:

   Jag förstår vad du menar, i lumpen slog jag en mobbare på käften direkt när han försökte med mig. Två andra mindre killar hade just blivit svårt förnedrade. Det enda jag beklagar är att jag inte var starkare, jag vägde 59 kg med en längd av 181 cm. Mobbaren valde ut de som var klenast. När de andra skilde oss åt hade jag vunnit eftersom han blödde men inte jag.
   En del väste mellan tänderna flera dagar efteråt: ”Synd att du inte slog ihjäl han”.

   Jag har träffat honom flera gånger senare i livet, och det var ingen tvekan om att han mindes det hela.

   • Göran skriver:

    En lustig sak med ”våld” i skolan var att jag oftast blev kompis med den jag varit i bråk med.

    Jag kan inte minnas att det fanns någon mobbare när jag gjorde lumpen på P18. Det var nog en annan attityd då. Ingen brydde sig om hur någon annan var.

    En var revolutionär kommunist och sade alltid att revolutionen kommer närmare i och med hans resultat på skjutbanan. Det tycke alla bara var roligt sagt.

    Ingen brydde sig om de som var homosexuella, vilket tydligen har blivit ett stort problem inom försvarsmakten idag. Hur kom det sig?

    • Jan Andersson skriver:

     När jag använder en sprayburk nuförtiden så brukarj ag sikta rakt mellan ögonen på mig själv. Hustrun har köpt försvarsspray, och har nog en burk längst ner i botten på handväskan. Fördelen med knytnäven är att den alltid bärs synlig och är beredd till handling. Sikta på näsan.

    • Jan Andersson skriver:

     Vi hade en typisk 68 som gick omkring nära muck och frågade alla vad de skulle läsa sedan. Jag svarade att jag sökte jobb och hade ingen lust att läsa vidare och visste knappt vilka linjer som fanns. Han blev arg och fräste: ”Det spelar väl ingen roll vad man läser bara man läser!”.

    • Jan Andersson skriver:

     Vi var 54 som ryckte in till vår utbildningslinje och bara 11 som ryckte ut. En del hade sökt till andra utbildningslinjer och försvann redan tidigt. Andra kunde inte anpassa sig till den militära disciplinen och blev hemskickade för för inkallelse året därpå. Ett par hade psykiska problem. Två norrlänningar söp kontinuerligt. Om det fanns någon homo bland de som fick åka hem så var det i så fall inte något jag märkte. Och jag tror inte att det gjorde någon skillnad i så fall, de ”avvikande” jag vet om nu skulle inte för sitt liv gå i pridetåget och spä på sina problem…

     • Benny skriver:

      De här ”bögerierna” är numera högsta mode att vara i fjollträsk! Gamla tiders ”bögar” var mer diskreta och flaggade inte med sin läggning…

Kommentarer är stängda.