Koldioxiden och klimatet

Det var en vetenskaplig fråga på 1800-talet. Sedan glömdes den bort när kvantfysiken var det nya.
Miljö har varit en politisk fråga sedan 1950-talet, men det gav för lite utdelning (makt).
År 1972 tog man omtag för att göra det politiskt. Det resulterade i att Gro Harlem Brundtland 1987 kunde presentera den politiska FN-rapporten Vår gemensamma framtid.


Efter det har allt varit politiskt. IPCC, som grundades av FN 1988, heter i fulltext Intergovernmental Panel on Climate Change. Alltså den mellanstatliga panelen om klimatförändringar. Stater är politiska organisationer, när de samarbetar är det alltid i högsta grad politiskt. Med IPCC hade man dessutom redan från start bestämt sig för att det fanns ett problem att tackla, politiskt.


Sedan försökte man kasta in tvålen (vetenskap) i badbaljan efter att man först kastat ut badvattnet (den vetenskapliga kontexten).
Vad gör politiken när den inte omgående får gehör för sin linje? Den brassar på med propaganda!


För att få det att låta som om det är flera och oberoende röster som säger samma sak använder man skattepengar för att betala forskare, lärare, journalister, uppfinnare, intresseföreningar, författare, skådisar, mfl, alla som får lön eller bidrag från staten, för att säga samma sak. Men det är egentligen en och samma kör med en central politisk dirigent.


Det enda som gjort att den fullständiga klimatdiktaturen inte genomförts ännu, är uppkomsten av internet och en kapplöpning mellan propagandan och fria röster.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Koldioxiden och klimatet

 1. Dandersan skriver:

  Då ,1972, var det kärnkraftsutbyggnaden som skulle motiveras.
  Palme ville att den utbyggnad som var föreslagen skulle gå igenom trots låga priser på alternativet oljan.
  Miljöpartiet kanske kan plocka upp den argumentationen?

 2. Ivar Andersson skriver:

  De klimathotstroende har nödläge: Global uppvärmning ersattes med klimatförändringar som ersattes med klimatnödläge. Ropar man vargen kommer många gånger så är det ingen som bryr sig. Kejsaren/IPCC är naken 🙂

 3. Jan Andersson skriver:

  Den tärande sektorn (inklusive alla i din uppräkning) är nu så stor att det är omöjligt att genom allmänna val få ett skattesänkarparti till makten. Ingen vill förlora sin löneutveckling eller sitt jobb. Större skatteuttag hela tiden ger utrymme för höjda löner och är det som gäller.

  I den närande sektorn styrs lönesättningen av produktiviteten, det vill säga att man gör något säljbart och tar betalt så att man får en liten vinst, och betalar/tar ut lön inom de ekonomiska ramarna. Klarar man inte detta måste verksamheten snabbt avvecklas och försvinna,

  I den tärande sektorn betalas lön efter vad som går att plåga den närande sektorn med, utan att den svälts ut och försvinner helt.

  Förr var statens kaka “liten men säker” och nu är den det enda som finns för stora grupper som gått akademiska utbildningar som aldrig näringslivet efterfrågar. Man kan i viss mån förstå deras dilemma och inställning till politiken och varför de alltid är vänster; det är ju vänstern som sätter i system att ta ut skatt från alla och envar oavsett vilka konsekvenserna blir. Det parti som går till val med sundare åsikter kommer aldrig att få majoritet.

  Hade näringslivet fått behålla mer av sina förvärvade pengar till investeringar i ökad produktion skulle duktiga Sverige (inte ironiskt!) nu ha dubbelt så stor närande sektor och skattepålagan kunde halveras, osv.

  När Reinfeldt säger att Sverige är ett postindustriellt samhälle och nu ett tjänstesamhälle, så räknar han förmodligen in alla skattefinansierade tjänster, vilket är förrädiskt och falskt. Den tärande sektorn kan bara ses som en serviceorganisation till den närande sektorn; finns inget näringsliv finns det heller ingen som kan betala för den.

  Det bästa sättet att motivera stora skattehöjningar är att hota med klimatet åtminstone så länge det fungerar och man kan hitta nya “experter” som säger att det är akut klimatkris nu, underförstått “betala och håll käft, vi vill också ha lön fast vi inte jobbar i näringslivet”.

  Vem, som folket lyssnar på, skall reda ut denna härva av lögner och strutsbeteende? Den stora konkursen närmar sig oundvikligt med stormsteg. Och inget annat land vill köpa kunskap från svensk offentlig förvaltning sedan.

  • Göran skriver:

   Utan varuproduktion finns det ingen tjänstesektor. Alla tjänster bygger i stort på att någon har producerat något som man kan ta på. Det kan vara en penna eller en potatis.

   I Sverige finns det oändligt antal jobb att utföra. Skatterna hindrar dock att alla jobb kan utföras.

 4. Åke Sundström skriver:

  Så bra att äntligen återgå till relevanta fakta i stället för att älta Simonbackas tankevurpor. Dandersan är inne på ett mer konstruktivt spår, låt vara att problemen den gången inte bara handlade om den billiga oljan, utan i högre grad om Vattenfalls och kanslihusets inkompetenta (eller medvetet riggade) bedömningar av efterfrågesituationen. Ett annat memento var kärnkraftens extremt höga kapitalkostnader (som hittills aldrig täcks av produktionsvärdet, bara av statliga subventioner av olika slag).

  Men Mats har fel om klimatdiktaturen: den lever vi redan med, sen en mansålder tillbaka. Fullständigare genomförd än nu kan den inte blir! Fast vi delar förstås förhoppningen att kapplöpningen mellan propagandan och fria medier – SwebbTV, denna blogg med flera – skall leda till att demokratin återupprättas, både i klimatfrågan och i den vanliga politiken. Ett sant folkstyre måste stå överst på alla frihetsvänners önskelista.

  • Mats Jangdal skriver:

   Hur lång är en mansålder i din värld Åke?
   Menar du att vi levt med den fullt utvecklade klimatdiktaturen så länge?

   • Åke Sundström skriver:

    Visst, den “fullt utvecklade” klimatdikaturen är kortare, men fröna såddes redan på 30-talet och under 50-talets välsignade och bekymmerslösa efterkrigskonjunktur; då kärnkraften sjösattes, den som i dag är klimatnojans siamesiska tvilling.

Kommentarer är stängda.