Extremistisk alarmism basuneras ut som absolut sanning

Strax innan IPCC presenterade sin nya dom över klimatet och mänskligheten, presenterade NIPCC nya rön som visar hur bra det egentligen går.

Världen grönskar på nytt. Enligt en studie i sydostasien och Indien har 40% av den icke istäckta delen av området blivit grönare de senaste 30 åren. Endast 5% har förlorat något i grönska. Vad orsaken är till det är inte redovisat. Däremot pekar närmare undersökningar i de grönskande områdena på att det är den ökade koldioxidhalten i atmosfären som ger växterna en skjuts i tillväxten. Dessutom växer de bättre och med mindre behov av vatten. Vinsten för både människor och natur är alltså dubbel med tillskottet av koldioxid.

Som jag skrev för flera år sedan när jag berättade att jag hjälper till att hålla de gröna växterna vid god kondition genom att köra en bil med amerikansk V8 och en aning högre bränsleförbrukning än det proklamerade idealet. Ni behöver inte tacka mig. Det räcker om ni inte hindrar mig.

IPCC larmar för att sluta med fossila bränslen. Något som ökar ianspråktagandet av odlingsmark för tillverkning av biobränslen. Den politiken är kontraproduktiv för att försörja Jordens växande befolkning på ett uthålligt sätt. De nio miljarder människor vi beräknas vara år 2050 behöver dubbelt så mycket mat som nu. I stort sett all produktiv åkermark är redan i bruk, så vi behöver effektivisera. Men samma människor som larmar om klimatet och försöker stoppa den långsamt ökande men värdefulla CO2-halten i atmosfären, är emot GMO och förordar biobränslen på åkermark. De påtar sig ett enormt ansvar för framtiden. Ett ansvar vars vidd de förmodligen inte inser.

Jag har i tre dagar presenterat Klimatfunderingar med många frågetecken kring IPCCs alarmistiska utsagor om klimatet. Deras nya drapa ger inga nya svar, bara gammal propaganda i ett högre tonläge. Väl illusterat av Svante Axelsson, SNF, som står och studsar på en kaj i Stockholm, med skräcken lysande ur ögonen och fradgan skumande vid mungiporna över den förestående apokalypsen.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.