Märklig logik i nya sagovärlden

När ohängda ungar som slänger sig på golvet i snabbköpet, sparkar och skriker, – Jag vill ha en dumlekola och då måste jag få en dumlekola!
Då svarar den hårdhjärtade modern: – Du låter som din far när han kommer hem från en firmafest, men det blir inget med det!

Men när ungen slänger sig på backen, sparkar och skriker, – Jag vill rädda klimatet och då måste vi sälja bilen, sluta flyga och sluta äta kött!
Då svarar den annars hårdhjärtade modern, – Javisst kära barn!

Både mor och barn betraktas som samhällets hjältar för att de månar om klimatet. Det etablerade samhället, all elit som kan så mycket, orkar, vill inte genomskåda att mor och barn inte förstått något om klimatvetenskapen. Vill inte påpeka aldrig så försynt, att de är offer för politisk propaganda.

I den här sagan hittar Alice aldrig upp ur kaninhålet, Prinsessan märker inte att ärten skaver som en ryktskrapa i pappa kungens stall, Dorothy anar aldrig att hon är ute på djupt vatten och inte är kvar i Kansas. Törnrosa och Snövit sover sött sida vid sida i en djungel av lögner som ingen orkar hugga ner. Pippi är lungsjuk och klen, matvägrar och har hallucinationer.

Den lilla flickan bränner dock fortfarande upp alla sina svavelstickor utan att få syn på sanningen. Kejsaren promenerar glatt vidare i sin nakenhet, övertygad som sin egen förträfflighet, vackert draperad i ett sanningstyg som väcker avund över hela världen, men döljer hans sanna väsen. Hans och Greta slutar sina dagar som helstekta spädgrisar i häxans ugn.

Alla kungens hästar och alla kungens män, kan inte rädda dem igen!

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 svar på Märklig logik i nya sagovärlden

 1. Jan Andersson skriver:

  En gåta för barn, vem är Humpty Dumpty? Greta?

  Humpty Dumpty sat on a wall,
  Humpty Dumpty had a great fall;
  All the king’s horses and all the king’s men
  Couldn’t put Humpty together again.

 2. Dandersan skriver:

  Skyll inte på barnen eller deras föräldrar-det är politiker och de forskare som lever på anslagen som skall säga sanningen först.

  • Åke Sundström skriver:

   Håller med, dock med tyngdpunkten på forskarkollektivets tunga skuldbörda. För ingen förväntar sig väl att politiker kan erkänna misstag eller tala sanning?

   • Göran skriver:

    Forskarkollektivet gör bara vad de behöver för att ställa mat på bordet. Forskare har ingen annan form av moral än vilken annan människa som helst.

  • Mats Jangdal skriver:

   Nej, jag skyller inte på barnen. Jag försöker på ett alternativt sätt visa på vilka sagor de matas med, av politiker, media och en korrupt akademi.

 3. Stefan Eriksson skriver:

  Sagovärlden har väl aldrig kunnat beskyllas för att föra in logik i medvetandet. De flesta sagor har då snarare ett politiskt budskap där logiken fått stå tillbaka till förmån för rent konspiratoriska historier. (jmf. bibeln, koranen, och andra mytbildande berättelser)

  Bottennappet som jag kommit i kontakt med är väl ändå:
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sormland/vuxna-behovde-terapi-efter-vilse-i-pannkakan

  Apropå ångestskapande budskap som barn faktiskt tar till sig som en sanning.

 4. Thomas Gunnarson skriver:

  Det är kallt i USA… och i Norra Sverige. Verkligheten blir en överraskning.

Kommentarer är stängda.