Slask nr 6, Det är värre än väntat – eller inte alls så illa

Vi såg det inte komma
IPCC spär på hotet från 3°C till 4-5°C. IPCC är beroende av att det ständigt larmas om ett klimathot. När den påstådda uppvärmningen med en grad inte resulterat i någon påtaglig katastrof och den tioårsperiod vi har på oss för att ställa om ständigt flyttas fram, blir inte ”katastrofmedvetenheten den rätta.
Därför måste IPCC skärpa tonen och leverera värre scenarios. Från 3°C år 2100 till 4-5°C vid samma tid. Men nu är det bara 80 år kvar. Vi som varit skeptiker länge är inte förvånade. Men inser vanligt folk vilken enorm förändring IPCC bygger in modeller och förutsägelser när de dubblar hotet och dessutom gör det på 2/3 av den ursprungliga tidsrymden?

Bankrapport varnar för klimatpolitiken
Kostnaden för att satsa fel på klimatpolitiken är större än vinsterna och större än ingen satsning. Som sagt var, det kostar mer att skapa onödig klimatpolitik än att hantera eventuella problem från naturfenomen om och när de uppstår.

Nya Greta
Åttaåriga Licypriya Kangujam, från Indien påstår att hon var sju år när hon hoppade av skolan för att börja protestera mot klimatförändringarna. Dags för en ny oskuldsfull flicka att knuffa framför sig i klimatpropagandan. Tankefiguren att vuxna av någon anledning blir befriade från sin egen synd om de förlitar sig på en oskulds vägvisning in i framtiden har historiska rötter långt bakåt i tiden. Men det har egentligen aldrig fungerat. Det kommer snart att visa sig inte fungera denna gång heller. Världen kommer då att undra hur den kunde låta sig luras av ett så enkelt trick.

Obama gav beskattningsuppdrag till EPA
Patrick Michaels om modellerna, enligt uppdrag från Obama-regeringen har EPA rätt att reglera (beskatta) CO2, om AGW är sant, därför är modellerna riggade att visa det. Alla utom den ryska modellen.
Detta är inget annat än berättelsen om prätorerna som uppfattar sin egen maktutövning som viktigare än det uppdrag de tilldelats och den makt som följer därav. När prätorerna sätter sig över ett samhälles formellt legala makt blir de en del av en predestinerad process som förr eller senare kommer att störta samhället i fördärv. Vanligen förr.
Donald Trumps ansträngningar att stoppa detta vansinne är inget mindre än ett försök att rädda USA undan ett totalt sammanbrott.


Ann Bressington
MP i Australien, förklarar faran med Agenda 21


Mer värme ger bättre ekonomi
Det finns några olika sätt att beskriva AGW, klimathotet och klimatpolitiken så det blir begripligt varför vi inte ska tro på det som påstås av alarmisterna. Bland dessa argumentationslinjer måste nämnas, vetenskap, historia, och ekonomi.

Bättre alternativ till Greta
Naomi Seibt, ung klimatrealist med egen You Tube kanal. Inte alla ungdomar låter sig skrämmas av påstådda klimatförändringar. Några är förståndiga nog att bli mer skrämda av kraven på totalitär politik.

Ett vått Sahara
Afrikanska våta perioder gav floder i västra Sahara. Man har via bland annat hällmålningar vetat länge att det en gång funnits vatten och bofasta människor i centrala Sahara. Nu vet man också att i västra Sahara är vattnet inte långt borta. Det finns fortfarande spår av floder och sjöar. Under markytan finns det vattenreservoarer. Med bara lite fuktigare klimat skulle den västra delen av Sahara blomma igen.

Holocen värmeperiod
Nya bevis för en tydlig värmeperiod i tidig Holocen. Céline Martin, Guillemette Ménot et al. har undersökt saken. Prover tagna på förgrenad Glycerol Dialkyl Glycerol Tetraeder (brGDGT) vid den sjön St Front i Centralmassivet (väster om alperna), visar en tveklöst på en period med högre temperatur. Efter denna värmeperiod sjönk medeltemperaturen.
Early Holocene Thermal Maximum recorded by branched tetraethers and pollen in Western Europe (Massif Central, France)

Alarmisterna backar
Alarmisterna tappar i trovärdighet. De har falskeligen använt sig av det värsta, men högst osannlika scenariot, i flera av sina scenarios de senaste åren. Nu tvingas de erkänna att det de producerar inte är trovärdigt.

Är vindkraft klimatvänligt?
Detta är en reklam för en lastbil som är mycket lämplig när det ska anläggas ny väg och fundament för vindkraftverk, tjeckiska Tatra. Men visst blir man fundersam om klimatnyttan med byggnation av vindkraftverk över huvud taget?
Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Slask nr 6, Det är värre än väntat – eller inte alls så illa

 1. Stefan Eriksson skriver:

  Apropå ”slasken” !

  Förslag: Ett par ”valium” intages innan genomgång av denna länk:
  http://www.klimathotet.se/

  (Har du sett den förut Mats ?)
  Här finns allt mellan ”himmel och jordfräs” omnämnt.

  Ps. I stället för valium kan det ju gå lika bra med selleri (eller något annat ädelt ur sortimentet)
  Ds.

Kommentarer är stängda.