Övervakningssamhället flyttar fram positioner under coronapaniken

Låt inte en bra kris gå till spillo! Rahm Emanuels välkända fras tas ad notam av såväl myndigheter som techgiganterna. Både amerikanska myndigheter och företag som Google låter förstå att de är redo att exempelvis använda data från medborgarnas mobiltelefoner för att bekämpa corona.


Judge Napolitano bekräftar att panik är ett dåligt beslutsunderlag. Politiker och byråkrater som låter sig skrämmas av naturliga fenomen är villiga att kasta all grundläggande lagstiftning överbord. Istället är de redo att sätta sig själva i totalitär maktposition. Som om det skulle kunna hjälpa samhället undan konsekvenser, eller rädda dem själva undan folkets vrede.


Sverige kommer inte undan. I senaste frihetsbarometern från Heritage Foundation sjunker Sverige både vad gäller ekonomisk och juridisk frihet. Nu på 22:a plats i världen, tolfte i Europa. Nya Zeeland är trea i världen, men med en hard core socialist vid makten, som även tidigare överreagerat. Nu stänger de ned hela samhället, med hänvisning till corona, trots att de nästan inga smittade har och ännu inga dödsfall

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

17 svar på Övervakningssamhället flyttar fram positioner under coronapaniken

 1. Stefan Eriksson skriver:

  Någon som vet hur det tänks?
  Bland bilhatarna väcks återigen förslag på införande av så kallad kilometerskatt. Kanske ingen överraskning. Kreativiteten är fullgod när det gäller den ädla konsten att beskatta allmogen.

  Men:

  Utöver de extra kostnader vi drabbas av, så funderar jag på hur “hårdvaran” för kontroll skall konstrueras.
  Jag minns att vid “förra omgången” med kilometerskatt utrustades fordonen med vad som påminde om en “taxameter”, där körda kilometer redovisades regelbundet via ett “stämpelkort” som präglades i denna “box”.
  Teknologin var helt mekanisk, inte en antydan av data den gången.

  Med återuppväckta planer på kilometerskatt kommer kontrollmöjligheterna att bli oändliga, så länge du använder en bil iaf.
  Bilarna lär väl utrustas med en typ av GPS, där myndigheten kan följa i realtid, var du åker, när du åker, och hur du kör.

  “Häpp”, som Mats brukar säga, övervakningen total, iaf. vad anbelangar en av de mest hatade betingelserna i vår tillvaro.

  (Ps. jag är en “pojkspoling” i sammanhanget, så jag har inte själv tvingats vara med att administrera
  kilometerskatten “förra omgången”. Minns bara hur farsan svor när det var dags att stämpla det där f-bannade kortet. Ds.)

  • Mats Jangdal skriver:

   Att vi fick kilometerskatt för dieselfordon berodde på att man inte ville lägga skatt på dieseln som drabbade jordbruks- och entreprenadmaskiner.
   Lastbilar, bussar och personbilar, de fordonsslag som normalt kör på vägen skulle betala extra för det i förhållande till hur de belastar vägen. Så lastbilar betalade högre kilometerskatt än personbilar.
   Men egentligen betalar man ju skatt för sitt tunga fordon och sin tunga last redan vid pumpen, eftersom tung lass drar mer bränsle.
   Det krångliga var att hålla manick och plombering i godkänt skick, annars blev det dryga böter.
   När man nu vill införa kilometerskatt är det med motiveringen att skydda klimatet, inte vägen. Men då blir helt fel tänkt, för betalar man ju vid pumpen garanterat, krona för krona för varje molekyl man förbränner till CO2.
   GPS-övervakad kilometerskatt innebär därför enbart ett svepskäl för att införa övervakning, inget annat.

   • Stefan Eriksson skriver:

    Ett svepskäl är det. Jag tror snart att inga beslut i politiska församlingar tas utan att ett visst mått av svepskäl ligger till grund för ställningstagande. CO2-hysterin är ett övertydligt bevis på denna tes.
    Lite fakta och mycket “hittepå”.

    Jag minns att farsan hade problem relaterade till mackapären när han hade sålt sin Mercedes ( till en seriös bilhandlare) och det visade sig att, två ägare “senare” uppdagades” att sigillen var skadade.

    Han kunde väl efter lite arbete i hemarkivet bevisa att så länge han ägde bilen, gjordes rapporteringen regelbundet och utan avvikelser i normalt körmönster.
    Polisutredningen (som det då handlade om) lades ned.

    Lite DDR-känsla på 70-talet, ivrigt påhejat av SAP, med Olof P i spetsen för centralkommandot.

  • Göran skriver:

   Och när de kan följa dig med GPS kan de automatisk bötfälla dig när du överskrider gällande hastighetsbegränsning. Mer skatter. Förstå att dessa genetisk felkonstruerade byråkrater drömmer våta drömmar om detta.

   Majoriteten av de som röstade för att Storbritannien skulle kvarstå i EU var offentliga byråkrater, vilket jag nämner som ett bevis på att byråkratin gynnar sig själv och inget annat.

   I Östeuropa börjar folket inse att EU var ett nytt Sovietunionen de gick med i. Toppstyrning, planekonomi och inget att själva bestämma över.

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Siffrorna i HF´s “frihetsindex” för Sveriges del kan väl ändå inte vara riktiga.
  Vi har ju ingen EGENDOMSRÄTT i riket. Det står det ju uttryckligen i Regerings Formen (RF) Kap 2 § 15, sista stycket. Socialisterna har prånglat in med borgarnas hjälp något man kallar för ALLEMANSRÄTT. Det är et begrepp socialisterna använder för helt fri tolkning till politisk fördel för att bedraga svenska folket och tydligen även Heritage Foundation.
  För att ta några närliggande exempel.
  Fråga Karl Hedin, kanske Sveriges enda räddare, vad han anser egendomsskyddet är värt. 31 oförskyllda dagar i ett vidrigt Stockholmshäkte och konfiskation av egendom samt förbud att deltaga i jakter.
  Fråga ägaren till gården Värnanäs söder om Kalmar vad han anser egendomsskyddet är värt när länsstyrelsens skattefinansierade oavsättliga tjänstemän konfiskerar 334 ha av gårdens egendom för att tillfredsställa socialisternas “ALLEMANSRÄTT.”
  Vår egen familj blev utsatta av ett rånförsök av kommunens “tjänstemän” när de försökte konfiskera 11.500 m2 för sina/deras egna ändamål. Vi var säkra på att en polisanmälan skulle bli resultatlös och fann en annan lösning.
  Exemplen är blygsamma i sammanhanget när socialisterna försöker förgöra Sverige och svenska folket.
  Om nu skadeglädjen är den enda sanna glädjen så kan man njuta av att se bilder på en Hr. Göran Persson till St. Torp vid Båvens strand, fd. “försteminister” numera godsägare, fettdrypande, svettig, slafsigt klädd och som hamnat i sällskap med dem som för utplundrade skattepengar försatte Sverige i den makabra situation han nu skall svara för, kanske en äkta svenskhatare t.o.m. “Det er dejligt” som dansken säger.

  • Stefan Eriksson skriver:

   I den mån ägaren av materiella tillgångar, som marken den bor och verkar på, hävdar sin egendomsrätt, får vederbörande fort nog epitetet “justitie-vrak” hos handläggarna på respektive myndighet.

   Detta är ett tydligt symptom av följderna av långt gången rättsröta.

   Som i sin tur utvecklas till ett fullfjädrat korrupt samhällssystem likt de länder folk flyr för att söka lyckan i förment mer utvecklade demokratier typ Sverige.

   Utförsbacken är brant och kurvig, undrar jag om vi inte skall byta chaufför.

  • Claes-Erik Simonsbacka skriver:

   Nationella rättsliga instrument:
   – Allemansrätten är inskriven i en av Sveriges fyra grundlagar (2 kap.15 § regeringsformen).

   Allemansrätten är ingen lag och det finns heller ingen annan lag, som exakt definierar den. Däremot omges den av lagar som sätter gränser för vad som är tillåtet.
   – Nationell rättspraxis

   Mvh,

   • Samuel af Ugglas skriver:

    Vad skulle kunna hindra socialisterna att missbruka den så kallade ”ALLEMANSRÄTTEN”?

 3. Göran skriver:

  Egendomsrätten upphör så fort som den beskattas. Att beskatta en egendom är att sakta ta delar av den. Du måste som enskild person fylla på din egendom så att säga.

  • Samuel af Ugglas skriver:

   Undrar hur många svenskar som förstår det, här kan vi tala om promille.
   Dina, mina och andra grannar tycker det är “coolt” att stjäla andras egendom när man kan ta en röstsedel till hjälp.
   Bra Göran!!!

   • Göran skriver:

    Socialisterna gillar att beskatta mark, för mark kan man inte ta under armen och vandra iväg med.

    De dumma socialisterna förstår inte, att utan egendomsrätt då finns det inte heller någon ekonomi. Först är alla socialister glada att de delar allt med varandra, statens ägande av produktion och resurser. Sedan vill de inte vara med och bidra. Det är den enkla mänskliga naturen. Vi arbetar när vi får något personligt för det; annars inte.

    • Åke Sundström skriver:

     Att beskatta mark och annan egendom innebär dessutom en dubbelbeskattning, eftersom man redan skattat för de inkomster man använder för köpet/investeringen. Det låtsas inte ens moderaterna förstå, så visst finns det anledning att i klartext nämna att alla de förment borgerliga partier inkluderas i din berättigade kritik mot “socialisterna”.

 4. Stefan Eriksson skriver:

  “Människor som hyser tvivel om fördelarna med en polisstat, avfärdas som ansvarslösa idioter”.
  Vad många virrpannor det finns som får plats i medieljuset.
  https://newsvoice.se/2020/03/totalitarian-covid-19-measures/

 5. Samuel af Ugglas skriver:

  Låt varbölden brista.
  Här finns en möjlighet att verkligen studera socialisternas sofistikerade framfart för att plundra alla och envar.
  Därför väljer företagare konkurs istället för krishjälp
  https://www.fplus.se/experten-darfor-valjer-foretagare-konkurs-istallet-for-krishjalp/a/VbwqJW
  För ca sådär 40 år sedan kunde inte socialisterna få företräde att utplundra befolkningen då hade faktiskt min GRANNE bättre rätt en STATEN till en fordran i ett konkursbo. Konstig hur saker och ting faller i glömska.

 6. Stefan Eriksson skriver:

  Idag, den 1/4 2020, lämnar Anders Ygeman (S) (energi och digitaliseringsminister) ett lagförslag till riksdagen för betänkande.
  Lagförslaget är efter uppkommet behov av smittspårning, kartläggning av enskilda individers klimatavtryck, och allmänt undersöka enskildas trostillhörighet, utarbetat i samarbete med före detta
  överdirektör på DDRs inrikesministerium prof. Klaus Kinkelstein.

  Lagförslaget innebär i korthet att individer tillhörande det Svenska samhället åläggs att vid vite medföra en spårsändare (mobiltelefon, gps, eller inopererat mikrochip) under de tider av dygnet som vederbörande tillbringar på annan plats än sin folkbokförda adress.

  En “katalog” över vite och dess omfång har ännu inte bearbetats i digitaliseringsutskottet.

  Lagen föreslås gälla med verkan fr.o.m. utgången av April månad innevarande kalenderår.
  Nådens år 2020.

Kommentarer är stängda.