Världen – panik i kubik

Här har jag kommenterat tillståndet i världen i stort och Sverige i synnerhet, i två bloggar i nästan 20 år och över 3200 artiklar. Men nu är det så galet så jag vet inte längre vad jag ska skriva. Några exempel:

– Det är inte längre någon ordning på vad som är höger eller vänster i politiken.

– Socialism, Liberalism, Konservatism har mist sina betydelser.

– GAL-TAN har kastats in för att med rent desinformativa beskrivningar ytterligare skapa förvirring.

– Ångest för inbillade problem tycks vara det nya normala mentala tillståndet.

– Klimatet är den överskuggande ångesten för många.

– Faktaresistensen dominerar där den inte alls borde finnas, som i media eller utbildning.

– Coronaångesten får folk att skrika efter nedstängning av samhället, trots att förnuftiga människor kan visa att nedstängningen är samhällsnedbrytande och att 96-99,9% av mänskligheten kommer överleva coronaviruset.

– Globalister och nationalister ser ofta förväxlande lika ut i sina utsagor.

– Rasismen drabbar idag främst vita människor, men det erkänns inte som rasism, för andra grupper vill ha privilegiet att räknas som de exklusivt diskriminerade.

– Sekulära demokratiska statsskick släpper fram totalitära religioner att bli normativa i offentliga rummet.


Ni förstår hur jag tänker och känner säkert igen er, troligen har ni ytterligare observationer på galenskap.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

16 svar på Världen – panik i kubik

 1. Stefan Eriksson skriver:

  Finns det inte något som kallas ”kaosteori”?
  Men, då handlar det väl om universums tillkomst eller någon av de filosofiskt färgade försök som en astronom använder för att beskriva sakernas tillstånd.

  Jag nöjer mig med uttrycket:
  ”Ur led är tiden”.

 2. Göran skriver:

  Konservatism eller höger eller borgerlighet har totalt misslyckats med att hålla vänstern borta. De har inte ens förstått att de själva idag är vänster.

  Den lilla skara av frihetliga personer som existerar, och då i Sverige, ägnar sig mest åt akademiskt eller intellektuella diskussioner utan några praktiska steg i sitt frihetstänkande.

  Libertarianer kan diskutera hur mycket som helst att skatt är lika med stöld, men jag har aldrig sett diskussionen vad de kan göra för att inte betala skatt. Att få till det politiskt är totalt meningslöst. Det kommer aldrig att ske. Således måste libertarianer ta praktiska steg för att inte betala någon skatt. Kommer det att ske, eller kommer de lojalt betala sina tillgångar till vänsteretablissemanget?

  • Stefan Eriksson skriver:

   ”Det skall vara häftigt att betala skatt”, uttryckte väl Mona Toblerone,,, eehhh,,, Mona Sahlin skall det vara,,,, ursäkta mig!!

  • Jan Andersson skriver:

   Jag väntar på den dag kvällpressen skriver något positivt om företagande och vad det skulle betyda för svensk ekonomi om företagen och medborgarna fick använda en större del av skattebördan i stället för att pengarna skall rinna mellan fingrarna till SIDA, EU, migranterna och våra otaliga departement och myndigheter som ingen väljare frågat efter.

   Om vi hade haft en konservativ ekonomi sedan sjuttiotalet skulle jag gissa att vårt välstånd hade varit tre gånger större, och de flesta svenskar skulle ha haft rejäla sparbelopp på banken. Nu blir det parkeringskaos vid de flesta köpcentra fredag, lördag och söndag efter den månatliga löneutbetalningsdagen. Och det är enkelt att förstå varför.

   Nu gäller det Volvos aktieutdelning, som inte bör betalas ut till ett fåtal ondskefulla kapitalister som underförstått skulle gynnas. I själva verket är Volvo folkaktien nummer ett och otaliga småsparare sitter med ett fåtal aktier var. Alltså de som borde ha pengarna, eller?

   • Mats Jangdal skriver:

    Dröm på du! kvällspressen har fullt upp att berätta för yrkeskriminella var de rikaste i kommunen bor.
    Alla som tjänar lite extra ska enligt pressens jantelag hängas ut som parasiter eller liknande.

  • Åke Sundström skriver:

   Första meningen var helt sann, men knappast den andra: självfallet har Kristersson förstått att han driver vänsterpolitik – trots sin gamla rykte som högerhulk (efter striden om ordförandeposten i MUF).

   Din andra tes, att de svenska libertarianerna mest ägnar sig åt navelskådande och avstår från att ta ”praktiska steg i sitt frihetstänkande”. Mats försöker ändra på detta, men det går inte i raketfart, tyvärr.

   Men KLP och andra frihetsvänner gör helt rätt i att avstå från att driva den i princip den verklighetsfrämmande tesen att ”all skatt är stöld”. Även i Nattväktarstaten måste någon betala nattväktarna! Problemet är ju att vi tvingas betala allt annat än polisen, försvaret och rättsväsendet. Den huvuddel av den offentliga sektorn som enkelt och med fördel kan finansieras på fria marknader, helt utan statlig inblandning. Det står överraskande lite om detta i KLP:s nuvarande partiprogram, men i bästa fall kan den påbörjade omarbetningen i ändra på den saken.

 3. Dandersan skriver:

  Du kan väl hylla den Svenska byråkratin.
  De förbjuder användning av egentillverkade visir och masker som inte har CE märkning.
  Helt allvarligt!
  Rebeller med visir av OH blad kommer nog att bekämpas med böter!
  Eller ta upp Stockholms lokaltrafik som kör med begränsade turer för att minska förarbristen, med trängsel som följd. Bilar lämpar sig bättre om man vill förflytta sig smittfritt.
  Krav på gratis parkering kanske-fråga Daniel Hellden (MP)

  • Jan Andersson skriver:

   Sist jag var i Hägersten kostade det ca 110 kr per dygn för en besökare att parkera ute efter en vanlig gata. Plus trängselskatten. Budskapet är hyckleri i sin ädlaste form; ”Kom hit och flytta in, Stockholm måste växa med 150 tusen i innerstan, men håll dig helst härifrån om du har bil”.

 4. Dandersan skriver:

  Kom på en angelägen uppgift att diskutera.
  Vad säger siffror?
  Såg en läkare som på allvar beskrev läget i Italien och drog slutsatser av redovisade siffror-väldigt dödlig smitta. I verkligheten så är antalet smittade en okänd faktor eftersom de inte provtar slumpartat. Det som döljs bakom siffrorna är en eon av osäkerhet.
  Kina har koll på statistiken-politisk koll!

  På samma sätt som klimatfrågan kidnappats och de siffror som redovisas på global skala är masserade.(Tony Heller)

  • Göran skriver:

   Siffrorna säger inte så mycket. Det har även visat sig att folk som dör i andra lungsjukdomar än COVID-19 redovisas som COVID-19. De bara antar att det är COVID-19 när det kan vara lunginflammation t.ex.

   Proportionerna är intressanta. Siffror från USA för 2020 för antalet döda:

   COVID-19: 388 st
   Influensa: 22.000 st
   Lunginflammation: 11.500 st
   Drogrelaterat: 15.700 st
   Aborter: 272.000 st

  • Stefan Eriksson skriver:

   ”Nisse i Hökarängen” har efter några års intensiv indoktrinering i ämnet klimathysteri, börjat så smått att få grepp på vad ppm står för. (miljondelar).
   När han nu skall bedöma innebörden av vad procent betyder, kör det ihop sig.
   (Det talas i helt felaktiga termer om andelen smittade i olika befolkningsgrupper, då i % räknat, när det egentligen kunde vara av intresse att veta om testernas omfattning)

   Testas få eller inga, så är antalet smittade väldigt få eller kanske inga alls.

  • Jan Andersson skriver:

   Alla som uttalar sig har svamlat till förbannelse och låter bara käften gå. Ingen av dem vet egentligen något viktigt om epidemier, smittspridning eller hygien. Som medborgare lyssnar man men är ändå utlämnad åt sin egen självbevarelsedrift. Det vill säga: ta inte i något eller ta inte hem något som smittade nyligen kan ha tagit i. Om du ändå måste handla, diska det som går i varmvatten och diskmedel (i synnerhet frukt och grönsaker som alla tanter klämmer på) eller ställ i karantän ute i fem dagar. Det räcker inte att bara skölja i kallvatten! Tvätta händerna noga ofta, ta aldrig i ansiktet, stoppa aldrig fingrar i munnen som flesta svenskar gör när de förser sig i t. ex. en frukostbuffe på ett hotell eller vid jobblunchbuffen. Jämfört med japaner är vi alla ganska lortaktiga av oss.

   • Göran skriver:

    Anledningen till att tvätta händerna med tvål i minst 20 sekunder är att tvålen löser upp virusets ”väggar” och dör på så sätt. Varm eller kallt vatten har ingen betydelse.

    Köp inte grönsaker, frukt och liknande. Det finns inget näringsmässigt behov av det. Så enkelt att undvika mat som alla kladdar på.

 5. Samuel af Ugglas skriver:

  Låt den socialistiska varbölden brista. Tyvärr blir det nog som Mats och många andra tror, att i röran och kanske kaoset flyttar socialisterna fram sina maktpositioner med hjälp av typer som Andreas Norle´n, BATRA, Reinfeldt, Kristersson och många många andra SVERIGEHATARE.
  Det äcklade mig när jag hörde att Löfven hade dekorerat sig och omgivningen ”svenskt” i TV häromdagen. Hyckleri på näst högsta nivå!

  • Göran skriver:

   Det löjliga med Stefan Löfvens tal är att han försöker framstå som en ledare. Det spelar ingen roll hur mycket han anstränger sig; han kommer aldrig bli en ledare eller ens framstå som en sådan. Man kan bara vara en ledare om man är en ledare. Stefan Löfven är ljusår från det.

Kommentarer är stängda.