USAs konstitution bryts sönder

Det som kännetecknar den amerikanska konstitutionen mer än något annat är dess konsekventa maktuppdelning i tre grenar, lagstiftande, verkställande och dömande. Den hittills mest lysande tolkningen av Montesquieus maktdelningprincip från 1748. Enligt konstitutionen ska Kongressen stifta de lagar som gäller för alla, både medborgare och tjänstemän. Presidenten bildar regering och sköter det dagliga regerandet så långt lagarna tillåter. Supreme Court övervakar att lagarna följs så som de är stiftade och förankrade i konstitutionen.


Allt fler delar av de amerikanska institutionerna överträder allt oftare sina ramar och befogenheter. Kongressen söker bedriva regeringsarbete, Presidenten (sedan länge) söker stifta lagar och Supreme Court söker också stifta lag samt bedriva politik. Ett flagrant exempel redovisas av Ted Cruz i ett tal i Kongressen. Resultatet av överträdelserna blir en konstitution som betyder allt mindre. Ett folk som allt mer blivit övergivet av sina företrädare och en laglöshet som börjar gnaga sönder moral och civilt liv.


Reaktionerna på detta har lett till upplopp. Oron över dessa reaktioner sprider sig snabbt, importeras, till Europa, trots att vi inte har samma system. Eller egentligen för att vi inte har samma system. Vi har redan från start ett system som är så dåligt att det liknar ett trasigt amerikanskt system. Så när vårt system fallerar blir det snabbt ännu sämre än i USA. Men våra politiker och medströmsmedia kör fortfarande med propagandan att vårt system är överlägset deras.


Vad det överrumplade folket här kommer att göra när sanningen blir uppenbarad för dem, det är närmast omöjligt att spekulera i. Men vackert blir det inte!

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på USAs konstitution bryts sönder

 1. Stefan Eriksson skriver:

  Vem tror vi har makten att bestämma över oss?
  Här lite mer i ämnet, och en belysning av sakernas tillstånd:
  https://www.fplus.se/

  • Stefan Eriksson skriver:

   Länken avser stycket, ”därför slänger regeringen Tegnell framför bussen”.
   (Jag får det inte att funka med att länka till enskild artikel)

 2. Göran skriver:

  I och för sig hann bläcket knappt torka på den amerikanska konstitutionen innan politikerna började bryta mot den. Det är det som man måste ta fasta på när man skriver en grundlag eller en konstitution, att den kommer att missbrukas och att straff för det måste tas upp direkt.

  Och vad hjälper det att ha olika kontrollorgan om en och samma styr alla?

  Det första alla länder behöver göra, är att ta bort partipolitiken.

  • Samuel afUgglas skriver:

   Det här har vi påpekat ända sedan den vulgärsocialistiskt termen ALLEMANSRÄTT skrevs in i den svenska grundlagen. Den har drabbat landsbygdsbefolkningen oerhört hårt. Se bara vad Herman Sundqvist i den så kallade ”skogsstyrelsen” ställt till med.
   Det är ”FOLKETS INITIATIVRÄTT” som politiker och tjänstemän MISSBRUKAR, dvs den existerar i praktiken inte.

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  Kommer i tankar om ett annat uttryck som kräks fram vid alla möjliga omöjliga tillfällen. Ordet SAMHÄLLSKONTRAKTET, vad f-n är ett samhällskontrakt i Sverige. Ett vulgärt socialistiskt floskeluttryck av noll och intet värde. Har totalt duperat och degenererat en stor del av det svenska folket. Vem hade kunskaper och tillräckligt med ryggrad att säga nej till Reinfeldt?
  Den amerikanska konstitutionen har i stort fungerat som ett SAMHÄLLSKONTRAKT fram till 1960 talet. Den exakta brytpunkten kan säkert någon annan berätta om.
  Spännande att se om Republikanerna med president Trump orkar hålla socialisterna stången?

 4. Göran skriver:

  Det enda jag kommer ihåg från grundskolan vad gäller politiska system i olika länder, var att det svenska systemet var överlägset alla andra enligt skolboken och läraren. Det byggde delvis på att det inte fanns någon egentlig beskrivning av några andra politiska system, såsom hur det fungerar i Storbritannien, USA , Danmark osv. och att någon jämförande diskussion inte försiggick.

  Alla människor i Sverige som aldrig sätter sin fot i något annat land, lever i en ostkuppa. Så gott som hundra procent av dessa människor tror att allt i Sverige i bättre än i något annat land. Ja, det är säkert så hos de som bara turistar i andra länder. De som tvingas ta lite djupare del i ett annat land upptäcker att det faktiskt kan vara saker och ting som fungerar mycket bättre utanför Sverige.

  • Mats Jangdal skriver:

   Ja, det ämne som hette samhällskunskap var ju ren sosseindoktrinering. Är säkert det fortfarande, fast nu med inslag av ”gröna tankar”.

 5. Benny skriver:

  Deep State i USA jobbar stenhårt på att avskaffa konstitutionen som de anser stå i vägen för deras agenda! Globalisten Obama bröt ständigt mot den och via fiffel och båg och startade tre krig helt olagligt! Deep State anser att Trump måste bort för han vill avsluta krigen och ta hem soldaterna från fjärran länder.Det kostar på att driva flera krig och ha fler än 800 baser i andra länder…Ja, så pass att USA snart är totalt bankrutt och vore det inte för petrodollarn skulle det vara mycket värre. Trump har ju insett det orimliga i allt detta slöseri men motarbetas av Deep State och EU som vill sprida globalismen till hela världen! Kina och Ryssland har dock ställt sig kallsinniga till detta projekt liksom Indien så det lär bli svårt att genomföra. Vi får väl se vidare utveckling men EU vacklar betänkligt och Deep State har åkt på bakslag i kampanjen mot Trump!

Kommentarer är stängda.