Demokraterna överger demokratin

Det demokratiska inslaget i den amerikanska republikens politiska ordning är utan tvekan senaten och representanthuset. Presidentposten och dennes kabinett är en följd av republikens tillämpning av Montesquieus maktdelningsprincip, där Supreme Court är dess tredje ben.

Media förutsätts vara den politiskt oberoende fjärde statsmakten, men det har tillkommit efter Montesquieus tid. I Sverige, som inte har denna maktdelning, kallas media för den tredje statsmakten. I praktiken har vi bara en statsmakt, regeringen med carte blanche från riksdagen och media, den av skattemedel avlönade maktmegafonen.

I USA, liksom i vår svenska och andra demokratier är parlamentet (kongressen) den lagstiftande församlingen. Detta kan amerikanska presidenter tillfälligt runda genom att utfärda dekret kallade Executive Order, EO. Dessa gäller omgående, men kan förkastas av kongressen.

Traditionellt har presidenterna varit återhållsamma med EO. När Obama tillträdde utfärdade han en på första dagen, Trump utfärdade två. Men Biden utfärdade nitton! Han har dessutom oförskräckt fortsatt i liknande tempo. Lagstiftningsarbetet i kongressen, där demokraterna har majoritet, har i det närmast upphört. Demokratin har upphört!

I Sverige försöker sig sossarna på samma manöver! Regeringen har fått riksdagen med sig på att stifta en pandemilag som ger regeringen hittills okända befogenheter i fredstid. Med den lagen på plats kommer de nu, vecka efter vecka med nya tolkningar och nya utvidgningar av tilldelade befogenheter.

Den naziststämplade oppositionen sitter tyst och verkar inte förstå att demokratin vittrar sönder, nej den krossas i det socialistiska maskineriet där fundamenten för demokrati och frihet förvandlas till grus och aska!

Som parentes kan nämnas att Biden i det närmaste upphört att representera presidentämbetet och att detta nu utförs av vicepresidenten Harris. Källor uppger att Biden vid sidan av att underteckna EOs ägnar sig åt TV-spel. Världens mäktigaste stat är nu en fullriggare för lösa boliner. Utan befälhavare, ingen känner dess kurs.

Går Sverige samma väg, när regeringen besvarar alla frågor med brunsmetning av frågeställaren? Vad blir efter detta den svenska kursen?

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

29 svar på Demokraterna överger demokratin

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Ingen vågar peta hål på den socialistiska VARBÖLDEN! Innehållet avskräcker.

  • Samuel af Ugglas skriver:

   Kan någon förklara för mig hur 45 socialistiska ledamöter utav riksdagens 349 kan utgöra en majoritet som representerar den svenska folkviljan?
   Och som den har missbrukat av just socialisterna.
   Ynkliga förklaring för tillståndet gör bara situationen värre.

   • Thomas skriver:

    Skillnaden mellan ”modern” kapitalism och svensk socialism är hårfin… Det som nu väntar är en feodal funktion då ”pengatryckandet” som pytsas in till ”de som redan har” kommer att plundra allmogen helt och de flesta naturresurser övergår i bolagsägande. Riksdagens förmåga att göra något vettigt alls är överreklamerat…

    • Åke Sundström skriver:

     Förmåga? Nej det är viljan som fattas. Det är enklare att konsumera på barnbarnens bekostnad, ägna sig åt framtidsimperialism.

     Låt oss sluta hitta på ursäkter för brott som inte att går att ursäkta.

     • Thomas skriver:

      Vems barnbarn? Mina eller dina… eller är det egenintresset som styr även Riksdagen..?

      • Åke Sundström skriver:

       Konstig fråga, alla barnbarn förstås. Förstår du inte vad framtidsimperialism innebär?

       Och min poäng var ju f ö att ingenting handlar om riksdagens förmåga, allt om ledamöternas vilja.

 2. Göran skriver:

  Före valet sade Joe ”Beijing” Biden, att man inte kunde regera med ”executive order” för det vore diktatur.

  Biden har aldrig valt att bli president för att göra något för USA, utan endast för att inneha titeln. Vad som händer sedan spelar ingen roll. Hög arbetslöshet. Spelar ingen roll. Hög kriminalitet. Spelar ingen roll. Många fattiga. Spelar ingen roll. USA blir ett u-land. Spelar ingen roll. Företag flyttar från USA. Spelar ingen roll. Energibrist. Spelar ingen roll.

  Samma sak med vicepresident Kamala Harris. Före valet målade hon ut Jod ”Beijing” Biden som den värsta rasisten. Sedan blev hon utnämnd till vicepresidentkandidat och hus flux blev Joe Biden helyllegubben.

  Före valet var Kamala Harris en av de minst populära presidentkandidaten. När hon blev installerade som vicepresident blev hon hux flux väldigt populär enligt vänsterblivna media.

  • Thomas skriver:

   Spännande tider… det blir mer spännande än jag befarade.

 3. Thomas skriver:

  Pandemilagen är konstruerad som djurskyddslagen. Riksdagen har accepterat att ”någon annan” får hantera regelverket efter eget huvud. För den som i över trettio år följt djurskyddslagen så blev pandemilagen ett bevis på att demokratin (politikens betydelse) är borta.. Därför att i djurskyddslagen har en myndighet uppgift att skriva föreskrifter, (som då innebär lagtext, som gäller i domstol), en annan myndighet kontrollerar och tolkar föreskrifterna och den domstol som den drabbade kan överklaga hos kontrollerar om myndigheten följt gängse rutiner.. Hela den demokratiska processen blev kapad med Riksdagens brist på ansvar. Detta uppstod, vad jag kan förstå, med principen Ramlagar, där Riksdagens ledamöter gjorde det enkelt för sig genom att delegera lagskrivandet till olika myndigheter..och det torde vara femtio år sedan det började. Den västliga demokratin är förlorad, tycks det..

  • Mats Jangdal skriver:

   Bra att du påminner oss om träsket med ramlagar!
   Ja, det är cirka 50 år nu.

  • Göran skriver:

   Nu är även lagskrivandet delegerat till andra länder. Visste ni att om en kommun vill ändra på sin detaljplan, så ska den godkännas av EU.

   Det blir bara mer och mer sanslöst med detta korkade EU.

 4. Dandersan skriver:

  När media funkar som bäst så balanserar de en frågas olika sidor.
  När de inte funkar så bevakar de bara ena sidan och lämnar fältet fritt för andra sidan.
  Gäller bevakningen av Putin , Trump eller för den delen klimathotet.
  Balans saknas vilket resulterar i obalans. Det är medias fel att Texas lämnades strömlöst-eftersom vindelen fallerade och det var dit pengarna gått.

  • Benny skriver:

   Liberala vänstern letar alltid efter syndabockar för egna misslyckanden…Trump, Putin, klimathysterin etc är bara till för att flytta fokus!

   • Göran skriver:

    Det som kanske är väst, är att den liberala vänstern inte ens bryr sig om sina egna misslyckanden. Det spelar ingen roll om det uppstår misslyckanden. En lag, tio tusen personer blev av med jobbet. Inget att bry sig om. Det slutar blåsa, folk får ingen el och fryser och till och med dör. Inget att bry sig om.

    Se på Texas i USA. Folk dör på grund av brist på el. Vad tänker de vänsterblivna i Washington DC? Inget. De bryr sig inte.

    • Mats Jangdal skriver:

     Nej att demokrater i DC skulle bry sig om Texas är mer än långsökt. Texas står nämligen för allt som de inte står för. Öppna vyer, stor frihet till vapen och självförsvar, jordbruk, cowboys, olja, American greatness and exceptionalism, självständighet, mm.
     Det är inte fel att påstå att det delvis finns ett hat eller avsky mot Texas i storstäderna på öst- och västkusten.

     • Thomas skriver:

      Är det en total splittring vi ser ske…?

     • Göran skriver:

      Skulle det ha skett i Kalifornien så hade det inte brytt sig heller.

      Detroit förvandlade de till en spökstad med ruiner efter ruiner. Bryr de sig? Nej. Och vad gör boende i Detroit? Fortsätter att rösta på demokrater.

     • Claes-Erik Simonsbacka skriver:

      ”Nej att demokrater i DC skulle bry sig om Texas är mer än långsökt.” / Mats J

      Keilar: Ted Cruz’s bogus Cancun journey is hard to defend

      Lyssna mellan 10:50 – 11:25 vad New Yorks demokratiska kongressledamoten Alexandria Ocasio-Cortez gjorde för att hjälpa Texasbor.

      https://www.youtube.com/watch?v=kuE8A8tS1Pc

      Mvh,

      • Mats Jangdal skriver:

       Det finns ingen anledning alls att kritisera Cruz för hans resa. Annat än om man tycker om att kasta skit på folk man inte gillar av andra skäl.

       AOC är en katastrof vad hon än säger eller gör!

      • Göran skriver:

       Bra att du länkade till den där video för den tar verkligen upp hyckleriet med CNN och vänstermedia. Det är otaliga demokrater som har gjort samma sak som Ted Cruz, men vänstermedia har inte gjort någon rant om det.

       Skillnaden mellan Ted Cruz och de andra demokraterna är att Ted Cruz inte har instiftat några lagar om restriktioner medan demokraterna har stiftat lagar som den sedan själva har brutit mot.

       Angående AOC, så lär nog inte en enda dollar komma fram till några nödlidande. Dessutom är det massor med folk som samlar in pengar, kör varor till Texas och mycket mer.

       Hur var det nu med hennes påhittade historia om att hon trodde att de som stormade Kapitolium skulle mörda henne, trots att hon befanns sig i ett helt annat hus flera hundra meter från Kapitolium?

       Och hennes förklaring till låg arbetslöshet att det beror på att alla i USA har två jobb?

       Att hänvisa till AOC är bara pinsamt. Har du fått en total hjärnblödning Claes-Erik?

       • Åke Sundström skriver:

        Varför sådana förlöpningar som i sista meningen? De sänker bloggens renommé, hur mycket man än kan instämma i sak.

        Jag delar inte heller Claes-Eriks världsbild, som väl alla noterat, men jag tror mig förstå varför vi drar olika slutsatser, utan att någon av oss behöver vara hjärnskadade eller korrupta.

        Mer obegripligt, tycker jag, att Mats varit så blind för ljugandet om Estoniakatastrofen. Det liknar i högre grad något man kan kalla hjärnsläpp eller svårartad tanklöshet.

 5. Claes-Erik Simonsbacka skriver:

  Trump & Rudy Giuliani SUED for Inciting Trump Riots
  18 feb. 2021

  ”–Donald Trump and Rudy Giuliani are sued for their role in inciting the Trump riots on January 6, 2021”

  https://www.youtube.com/watch?v=uBt3OowckBw

  Mvh,

  • Claes-Erik Simonsbacka skriver:

   Skall inte besvära Er längre med ny inlägg!!

   Mvh,

   • Samuel af Ugglas skriver:

    Varför inte det. Det är just sådana som du som får oss att tänka till och reflektera över hur galen socialismen är.
    Fortsätt för all del, det är många som behöver väckas ur sin törnrosasömn.

   • Göran skriver:

    I stället för att bara länka till vinklad media, kan du väl komma med egna synpunkter på hur du anser att Donald Trump och Rudy Giuliani har hetsat till upploppet den 6 januari.

  • Mats Jangdal skriver:

   Att någon stämmer dem betyder inte att de har något för det. Återstår att se.

 6. Göran skriver:

  Under Donald Trumps presidentskap dog ungefär 40.000 personers i månaden av covid. Nu har Beijing Biden varit president i en månad och under den tiden har nästan 100.000 personer dött av covid.

Kommentarer är stängda.