Fästning Europa

Framför allt miljöpartiet varnade för att EU skulle bli ett ”Fästning Europa” som stänger andra ute. Nu går de i främsta ledet för att göra just det.

Dels var det rädsla för att det skulle bli svårt att invandra till EU från u-länder som fick dem att mynta uttrycket. De hade alltså redan då en plan på att kraftigt öka utomeuropeisk invandring! Något som de fått igenom med råge, trots sina varningar om fästning Europa.


Dels varnade de för att u-länderna skulle få svårt att sälja sina produkter här, på grund av höga tullmurar. Det har också visat sig inte stämma. Men nu reser de nya tullmurar. Nu vill de beskatta rysk koldioxid. För att dölja hur skadlig den gröna omställningen i EU är för ekonomin och eu-medborgarna vill de få rysk gas och olja att bli väsentligt dyrare. Men även att beskatta utländska produkter tillverkade ”på ett ohållbart sätt”.


Samtidigt meddelar biltillverkaren Mitsubishi att de lämnar Europa. När nuvarande modellserier läggs ner kommer inte nya att säljas i Europa, det satsar på Asien istället. Det sägs inte rent ut att EUs koldioxidpolitik påverkat beslutet, men det kan antas ha inverkat.
Vad denna beskattning verkligen avslöjar, är att den gröna omställningen är det mest ohållbara av allt!

Det här inlägget postades i Frihet, Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

17 svar på Fästning Europa

 1. Dandersan skriver:

  Angående Preem i Lysekil så har uttrycket klimatnationalism myntats.
  Ett bra uttryck som sätter fingret i magen på MP. Är ni nationalister?

  • Stefan Eriksson skriver:

   Strategin att Sverige (som nationalstat) skall förmås ”gå före” och ”visa vägen” till ett mönstersamhälle där ”röd-gröna” värderingar tillåts regera, är nationalistiskt.
   Sverige skall visa hur mycket bättre vi är när det gäller energiförsörjning, miljövård, ”hållbarhet”, och ett antal andra områden.
   Klassiskt nationalsocialistiskt tankegods, där omvärlden anses vara ”mindre vetande”.

   EU går samma farliga väg, vilket leder till interna oroligheter, och i förlängningen ett sammanbrott.

 2. Göran skriver:

  Inte bara skatter gör att företag lämnar EU som en marknad. För några år sedan beslutade t.ex. Samsung att inte längre sälja laptops i EU på grund av för mycket regleringar.

  Angående tillverkning på ett hållbart sätt. Miljömuppar verkar tro att en produkt tillverkas helt och hållet i en enda fabrik. De flesta produkter idag innehåller delar från flera länder. En liten mobiltelefon kan ha delar från 50-100 olika länder.

  Inte ens en vanlig blyertspenna undgår att kunna kallas eller vara en produkt som kan tillverkas på ett miljömuppigt ”hållbart sätt”.

  Faktiskt är det nog så att uttryck som klimatsmart,miljösmart eller hållbart är uttryck som används för att vi ska välja sämre produkter.

  Jag frågar ibland affärer som säljer Fair Trade eller något liknande vad som händer med de som inte hade rådd att betala licensen för få vara med och vara ”rättvisa”?

  • Jan Andersson skriver:

   Hur mycket av en modern bil innehåller delar från märkets hemland? SAAB i Trollhättan hade en ”global upphandlingsstrategi” medan Toyota hade nästan alla underleverantörer i Yokohama. Det är väl en akademisk fråga i elfte timmen eftersom snart all bilproduktion finns i sydostasien, påhejade av en miljörörelse som tror att det finns en plastbubbla över bara Sverige.

   • Åke Sundström skriver:

    Utmärkt liknelse om en plastbubbla, men den föreställningen delas dessvärre av fler än miljörörelsen, inklusive partier som mot bättre vetande kallar sig liberala eller konservativa.

    Troligen vet ”svetsarn” bättre, just därför att han varit svetsare och lärt sig begripa hur välstånd skapas. Men nu av sina vakthundar städslas att hålla sig till den godkända liturgin. En fånge på Rosenbad, om ni frågar mig.

 3. Benny skriver:

  Sverige har blivit en mardröm för vanligt folk att leva i när miljömupparna hela tiden får sätta agendan och ha ett stort inflytande trots att MP knappt existerar! Energisystemet håller på att klappa ihop, ekonomin bågnar under trycket från den hejdlösa invandringen och den galopperande kriminaliteten m.m.Detta vansinne MÅSTE få ett slut innan Sverige kollapsar! Ett nyval är absolut måste för att rädda Sverige undan MP och Löfven!

  • Niklas skriver:

   Tja, vad hjälper ett nyval, när vissa partier blinkar höger inför valet, för att sedan gira vänster….

   • Thomas skriver:

    Först borde man fundera på varför valet -18 blev så ”egendomligt”… valvakan borde varit en varning – var allt demokratiskt korrekt?! Alltför många ifrågasätter demokratin idag – och valet – politiken borde kräva en ordentlig analys av hur allt fungerade!! Annars har vi inte en legitim regering!!

    • Jan Andersson skriver:

     Om, säger om, de hade planerat att fuska så gjorde de det i exakt rätt ögonblick. SD hade rusat, och vi som tittade på skrattade och sa till varandra: –Kolla, vad tänker de göra åt denna katastrofsiffra!

     Plopp – så försvann bilden. När den kom tillbaka var ”ordningen” återställd. Ytterst genomskinligt!

  • Åke Sundström skriver:

   Hallå där Benny, du tycks vara ganska nu i detta forum, eftersom du köper tramset om att vårt energisystem håller på att klappa ihop. Det gör det inte, men sådant är förvisso det gängse ljugandet byggt på klimatnojan, diverse särintressen och en korrupt intelligentia.
   Sverige behöver räddas undan hela sina blocköverskridande nomenklatura. Ett nyval ändrar ingenting i grunden, eftersom hela 7-klövern försvarar dagens paralyserande planekonomiska systemfel. Men kanske skulle ett nyval kunna bli ett första steg mot besinning, väldigt sent omsider.

   • Benny skriver:

    Åjo, nog håller det på att klappa ihop med dåliga ledningar till norra Sverige där vattenkraften finns som behövs när det inte blåser! Så det är verkligen inget trams utan fakta! Att klimathysterin är globalisternas bluff för ökad makt och mer pengar till sig själva solklart det märkliga är att så många inte fattar detta! Ett nyval kunde förhoppningsvis betyda slutet för MP och L med det förutsätter att det inte fuskas i det nya valet som i det förra!

    • Åke Sundström skriver:

     Läs igenom vad jag och andra skrivit i detta forum, så förstår du att ”dåliga ledningen från norra Sverige” totalt missar problemets kärna, det extremt stora elöverskottet. Givet, of course, att du underkänner klimatnojan

 4. Samuel af Ugglas skriver:

  ”Fästning Europa”, tillåter mig att rekommendera läsning av Olle Feltens i Nya Tider utmärkta artikel om EU’s skurstreck om hur Sverige kan säga farväl som självständig nation.
  Tyvärr ingen länk men överskriften heter ”EU klubbade återhämtningsfond…”
  Garanterat kuslig läsning och Olle Felten skräder inte orden om socialisternas bedrägeri mot svenska folket.

  • Åke Sundström skriver:

   ”Skräder inte orden” – men vad betyder det när inte ens hans eget gamla parti har haft kurage att protestera, än mindre avisera något krav på en misstroendeförklaring i riksdagen. Så inte bara 7-klövern ”vill ha det så här”, utan alla åtta, även SD.

   Och hördes det några invändningar från KLP? Ingalunda, trots att partiet äntligen tagit det självklara steget att kräva att Sverige lämnar EU. Hade varit naturligt, Mats, att ditt parti, tog tillfället i akt att informera om sin nya valvinnande fråga. Som ju dessutom nyligen (och lika tyst) fått sällskap av en likaledes senkommen kritik mot koldioxidskatten. Men jag tror vi är eniga om att många fler förtydliganden krävs om partiet skall kunna försvara sina anspråk på att vara ett libertarianskt parti.

   • Mats Jangdal skriver:

    Jag hör aldrig något offentligt från KLP som når allmänhetens öron. Aktiviteten är låg.

    • Åke Sundström skriver:

     Men vad är orsaken till osynligheten? Att ingen försöker publicera sig i vanliga media eller ens på din eller Engellaus bloggar? Jo, jag minns att det hänt en gång för något eller några or sedan att någon yttrade sig här på Portalen, men sen dess heltyst. Men lika motigt på Fri Debatt, där visar det sig omöjligt att få till stånd seriösa samtal – i varje fall om klimat- och energipolitiken. Smått chockerande, men sant.

     • Mats Jangdal skriver:

      Jag har skrivit lite här, har twittrat ibland. Tror jag sett ett par tre tweets från andra medlemmar om just KLP, max!
      Aldrig omnämnt i MSM. Jo, det är illa!

Kommentarer är stängda.